Το νέο έτος φέρνει αυξήσεις – φωτιά στα ασφάλιστρα για τους οδηγούς

Αυξήσεις που θα φτάσουν ως και το 20%, θα φέρει το νέο έτος στους οδηγούς.

Παράγοντες του ασφαλιστικού χώρου, ανέφεραν ότι τα τελευταία χρόνια λόγω της οικονομικής κρίσης, υπήρξαν μειώσεις που έφθασαν αθροιστικά μέχρι και το 50% σε κάποιες περιπτώσεις. Οι εταιρείες υπολογίζουν ότι στο άμεσο χρονικό διάστημα θα ξεκινήσουν να καταγράφουν ζημιές και με αυτό τον τρόπο η αύξηση για τα ασφάλιστρα είναι πλέον μονόδρομος.

Όπως αναφέρει στην εφημερίδα “Το Έθνος” ο πρόεδρος της Επιτροπής Αυτοκινήτου της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος, Δημήτρης Ζορμπάς, οι ανατιμήσεις θα είχαν έρθει από το 2016, θα ήταν περί το 9%, ωστόσο οι εταιρείες βρήκαν νέους πελάτες στον τεράστιο όγκο των ανασφάλιστων και έτσι οι αυξήσεις στα ασφάλιστρα πήγαν για αργότερα.

Τώρα οι εταιρείες εκτιμάται ότι θα ξεκινήσουν τις αυξήσεις στα συμβόλαια από τις αρχές του επόμενου έτους και αυτές υπολογίζεται ότι θα κυμανθούν σε διψήφια επίπεδα με έναν πρώτο υπολογισμό να μιλάει για αυξήσεις μεταξύ 15% και 20%.

Για τις αυξήσεις θα ληφθεί υπόψη και το προφίλ του κάθε οδηγού, από τα τροχαία τα οποία έχει προκαλέσει ως τον τόπο που ζει και άλλους παράγοντες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρακαλώ γράψτε το όνομά σας εδώ