Το Καράβι

Η τελετή του αγιασμού των υδάτων, στα Θεοφάνεια, χρόνια τώρα γινόταν στην παραλία, στην εξωτερική πλευρά της μαρίνας. Με την παρουσία και τη συμμετοχή μάλιστα μηχανοκίνητων και ιστιοπλοϊκών σκαφών γύρω στη θάλασσα, η τελετή έπαιρνε πανηγυρικό χαρακτήρα: η πόλη γιόρταζε τα Θεοφάνεια.

Όμως φέτος ο δήμαρχος αποφάσισε ο εορτασμός των Θεοφανείων να γίνει στη δημοτική πισίνα(!) συρρικνώνοντας έτσι τον μέχρι πρότινος συμβολισμό. Γιατί το έκανε αυτό ο δήμαρχος; Γιατί ο δήμαρχος έβγαλε από τη μαρίνα τα Θεοφάνεια και τα στρίμωξε στην πισίνα, λες και η Καλλιθέα έπαψε να έχει δική της θάλασσα;

Το επιχείρημα του δημάρχου ήταν πως στην παραλία γίνονται έργα και δεν είναι εύκολο να πάει κανείς εκεί. Αυτό είναι ένα ακόμη ψέμα του δημάρχου! Τα αυτοκίνητα εύκολα συνεχίζουν να πηγαίνουν στη μαρίνα, όπως και πριν, γιατί τα έργα της περιφέρειας προς το παρόν δεν εμποδίζουν. Επιπλέον, οι πεζοί άνετα, μέσω της Εσπλανάδας, μπορούν να φτάσουν στην παραλία από το Κέντρο Πολιτισμού “Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος”. Παράλληλα, ο δήμαρχος αφήνει να διαρρέουν κουτσομπολιά πως η μετακίνηση της γιορτής έγινε για να βγάλει κανένα ευρώ το καφέ της πισίνας. Και αυτό είναι ψέμα, γιατί η γιορτή έγινε εκτός του καφέ και επιπλέον ο δήμαρχος δεν είναι ψιλικατζής.

Ο πραγματικός λόγος που έγινε αυτή η μετακίνηση είναι πως στη θέση που γινόταν μέχρι πέρισυ ο αγιασμός των υδάτων, φέτος ελλιμενίζεται το περίφημο κρουαζιερόπλοιο με την αδιαφανή (χωρίς διαγωνισμό) σύμβαση, με την οποία πληρώνει στο Δήμο μόνο 32.000€ το χρόνο, αντί για πάνω από 100.000€ που πληρώνουν αντίστοιχα πλοία σε διπλανές μαρίνες.

Εάν σκεφτούμε πως δεν υπάρχει παράλια πόλη στην Ελλάδα που να μη γιορτάζει τα Θεοφάνεια στη θάλασσά της, καταλαβαίνουμε πως ο δήμαρχος, προκειμένου να μη διαταράξει τη σχέση του με τον πλοιοκτήτη του κρουαζιερόπλοιου, θα ήταν ικανός να κάνει τη γιορτή των Θεοφανείων σε οποιαδήποτε …λακούβα με νερό, εάν δεν υπήρχε η πισίνα.
Αντιστρέφοντας και παραφράζοντας τη γνωστή, χυδαία, παροιμιώδη έκφραση, μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα πως (ελέω δημάρχου) “το καράβι σέρνει πόλη”.

Ο Ταπανταρής

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρακαλώ γράψτε το όνομά σας εδώ