Τι συμβαίνει τελικά με τον Οργανισμό Γιάννης Γάλλος;

Η ΝΕΜΕΣΙΣ

Ο Οργανισμός Γιάννης Γάλλος, διερύγνυε τα ιμάτιά του δημόσια (μέσω του Προέδρου του και του κ Δημάρχου), ότι δεν υπήρξε ρύπανση στη ναυταθλητική μαρίνα.

Έφτασε μάλιστα στο σημείο ο Δήμαρχος να απειλήσει με εξώδικο μέσα στο δημοτικό Συμβούλιο τον περιβαλλοντικό σύλλογο «Ιλισό» προσβάλλοντας τον εκπρόσωπό του κ Γ Καστάνη ότι «έχει το ακαταλόγιστο» (το εξώδικο δεν εστάλη ποτέ).

Ζήτησε από την κ  Βάσω Μαργαρίτη και εγγράφως από τη γνωστή δημοσιογράφο και υπεύθυνη τύπου του Ποταμιού κα Λίνα Παπαδάκη να ανακαλέσουν όσα είδαν και οσφρίστηκαν (φυσικά τον αγνόησαν και οι δύο).

Παρουσίασε τέλος ο κ Ευσταθίου – σε ένα από τα πολλά σόου που στήνουν στον πιστό τους ιστότοπο – ως αποδεικτικό καθαριότητας, κάποιες μετρήσεις του ΕΛΚΕΠΕ, άσχετα αν αυτές έδειχναν περισσότερη ρύπανση μέσα στη μαρίνα απ’ ότι απέξω!!!

Κι όμως…

Αμέσως μετά από όλα αυτά, ο ίδιος Οργανισμός έσπευσε να κάνει μήνυση κατά παντός υπευθύνου για τη ρύπανση στις εγκαταστάσεις του….

Απίστευτο; Κι όμως αληθινό!!! 

Αρ. Απόφασης  112/9 Οκτωβρίου 2017

«Οργανισµός Παιδικής Αγωγής και Άθλησης ΄΄ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΑΛΛΟΣ΄΄»

«Λήψη απόφασης περί υποβολής ή μη μηνυτήριας αναφοράς του ν.π.δ.δ. κατά παντός υπευθύνου για την περιβαλλοντική ρύπανση που ακολούθησε μετά το ναυάγιο του δεξαμενόπλοιου “ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ”»

Στην Καλλιθέα και στα γραφεία του νπδδ «Οργανισµός Παιδικής Αγωγής και Άθλησης ΄΄ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΑΛΛΟΣ΄΄», σήµερα την 9η Οκτωβρίου 2017 ……….

Ο Πρόεδρος κήρυξε την έναρξη της συνεδρίασης και διαβάζει το 5ο θέµα της ηµερήσιας διάταξης που έχει όπως πιο κάτω: Όπως είναι γνωστό, από το πρόσφατο ναυάγιο του δεξαµενόπλοιου ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ, που έλαβε χώρα τα ξηµερώµατα της 10/9/2017 στις ακτές της Σαλαµίνας, διέρρευσε µεγάλη ποσότητα πετρελαίου και άλλων πετρελαιοειδών µιγµάτων, η οποία λόγω της ολιγωρίας των υπευθύνων για τον περιορισµό της ρύπανσης (ιδιωτών και κρατικών λειτουργών ή υπαλλήλων), διεσπάρη σε µεγάλη έκταση, µε αποτέλεσµα τη ρύπανση ευρέως τµήµατος του παραλιακού µετώπου των νοτίων παραλίων του Σαρωνικού στο οποίο συµπεριλαµβάνεται και το παραλιακό µέτωπο του ∆ήµου µας και οι εγκαταστάσεις του νοµικού µας προσώπου. Επειδή από τον τρόπο χειρισµού του θέµατος εκ µέρους των εµπλεκοµένων και νοµικά υπεύθυνων για τον περιορισµό της ρύπανσης, προκύπτουν σαφείς ενδείξεις τέλεσης αξιόποινων πράξεων από πρόσωπα των οποίων την ταυτότητα αγνοούµε και στρέφονται κατά του περιβάλλοντος, της ζωής και της υγείας των χρησιµοποιούντων τη Μαρίνα (ναυταθλητές, προσκόπους, παιδιά, επισκέπτες) και της φήµης και των συµφερόντων του νοµικού µας προσώπου, παρακαλώ όπως αποφασίσετε για την υποβολή ή µη µηνυτήριας αναφοράς κατά παντός υπευθύνου εκ µέρους του νοµικού µας προσώπου προκειµένου να διερευνηθεί η τέλεση ή µη της αξιόποινης πράξης της ρύπανσης του θαλάσσιου περιβάλλοντος (όπως προβλέπεται και τιµωρείται από τον κωδικοποιηµένο νόµο 743/1977 (π.δ. 55/1998, ΦΕΚ Α 58).

Η απορία μας βέβαια είναι ότι εφόσον παραδέχονται ότι υπήρξε ρύπανση στις εγκαταστάσεις τους – η οποία «στρέφεται κατά του περιβάλλοντος, της ζωής και της υγείας των χρησιµοποιούντων τη Μαρίνα’ – τι μέτρα έλαβαν εκ των προτέρων ή έστω εκ των υστέρων οι ίδιοι για να προστατεύσουν ή έστω να καθαρίσουν τις εγκαταστάσεις τους από αυτή τη ρύπανση;

Τα συμπεράσματα δικά σας για το πως χτίζει την «φήμη» του ένας Οργανισμός.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρακαλώ γράψτε το όνομά σας εδώ