Την ευλογία του Ιερώνυμου πήραν οι διοργανωτές του Συλλαλητηρίου

Με τρεις μητροπολίτες η επίσημη εκπροσώπηση της Εκκλησίας στη συγκέντρωση. Ανάμεσα στους ομιλήτες και ο μητροπολίτης Σύρου Δωρόθεος

Τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο επισκέφθηκαν το μεσημέρι στο γραφείο του στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, οι επίσημοι διοργανωτές του συλλαλητηρίου της 4ης Φεβρουαρίου στο Σύνταγμα.

Οι διοργανωτές – Νίνα Γκατζούλη, συντονίστρια των Παμμακεδονικών Ενώσεων υφηλίου, Παναγιώτης Μπαλτατζής, γενικός γραμματεάς του Ελληνοαμερικανικού Εθνικού Συμβουλίου και Μιχάλης Πατσίκας, μέλος της συντονιστικής επιτροπής του συλλαλητηρίου των Παμμακεδονικών Ενώσεων υφηλίου – ζήτησαν την ευχή του Αρχιεπισκόπου και του ανέπτυξαν τις προσδοκίες τους αναφορικά με τη συμμετοχή στο συλλαλητήριο.

Την ίδια ώρα οριστοποιήθηκε ότι ανάμεσα στους ομιλητές του συλλαλητηρίου της Αθήνας για τη Μακεδονία θα είναι και ο μητροπολίτης Σύρου Δωρόθεος Β’, αντιπρόεδρος της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου (στη φωτογραφία κάτω). Όπως μάλιστα ενημέρωσε ο Αρχιεπίσκοπος, ο μητροπολίτης θα αναγνώσει σχετικό ανακοινωθέν της ΔΙΣ, συνοδευόμενος από τους μητροπολίτες Δράμας Παύλο και Χίου Μάρκο.

Ο κ. Ιερώνυμος επισήμανε στους διοργανωτές την ξεκάθαρη θέση της Εκκλησίας της Ελλάδος περί μη αποδοχής του όρου «Μακεδονία» ή παραγώγου του ως συστατικού του ονόματος του κράτους των Σκοπίων, ενώ τους ανέλυσε και τη σημαντική εκκλησιαστική παράμετρο του ζητήματος.

dorotheos-b

Παράλληλα υπενθύμισε το τελευταίο ανακοινωθέν της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, σύμφωνα με το οποίο η Εκκλησία θεωρεί ότι «κάθε έκφραση υπερασπίσεως των δικαίων της Μακεδονίας μας είναι επαινετή, αρκεί αυτή να είναι γνήσια, ανιδιοτελής και πηγαία, και πάντα στο πνεύμα μίας νόμιμης και δημοκρατικής εκδήλωσης» και στο πλαίσιο αυτό επανέλαβε ότι κληρικοί και πολίτες είναι ελεύθεροι να πράξουν κατά συνείδηση αναφορικά με τη συμμετοχή τους στο συλλαλητήριο της Κυριακής.

protagon.gr

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρακαλώ γράψτε το όνομά σας εδώ