Τελικά για ποιούς καταθέτει στεφάνι ο Δήμαρχος Καλλιθέας σήμερα;

152

Σύγχυση έχει προκύψει σχετικά με το περιεχόμενο της πρόσκλησης του Δήμου Καλλιθέας για τη σημερινή τελετή στο Μνημείο των Σοβιετικών Μαχητών Πεσόντων για την Ελευθερία και την Ανεξαρτησία της Ελλάδας

TI ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ΡΩΣΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ (2014) στο πλαίσιο εορτασμού στην Αθήνα της 69ης επετείου της Μεγάλης Νίκης στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο στη Καλλιθέα πραγματοποιήθηκε η τελετή κατάθεσης στεφάνων στο Μνημείο των Σοβιετικών Μαχητών Πεσόντων για την Ελευθερία και την Ανεξαρτησία της Ελλάδας (1941-1944).

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ (2010) Επιμνημόσυνη τελετή, η οποία θα πραγματοποιηθεί με την ευκαιρία της 65ης επετείου της Νίκης στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο την Κυριακή, 9 Μαΐου 2010 και ώρα 18:00 στο Μνημείο των Σοβιετικών Μαχητών πεσόντων για την Ελευθερία και την Ανεξαρτησία της Ελλάδας (1941 – 1944),

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ (2017) Τελετή απόδοσης τιμής στους πεσόντες για την Ελευθερία και την Ανεξαρτησία της Ελλάδας (1941-1944)

Διαπιστώνουμε ότι υπάρχει μια σημαντική διαφορά αναφορικά με το αν τιμούμε σήμερα τους Σοβιετικούς Μαχητές Πεσόντες για την Ελευθερία και την Ανεξαρτησία της Ελλάδας (1941-1944) στο πλαίσιο εορτασμού στην Αθήνα της 72ης επετείου της Μεγάλης Νίκης της Ρωσικής Ομοσπονδίας ή τους πεσόντες για την Ελευθερία και την Ανεξαρτησία της Ελλάδας (1941-1944).

Η απάντηση είναι πολύ εύκολη: Σήμερα τιμούμε τους Σοβιετικούς Μαχητές Πεσόντες για την Ελευθερία και την Ανεξαρτησία της Ελλάδας (1941-1944) με την ευκαιρία της 72 ης επετείου της Νίκης της Ρωσικής Ομοσπονδίας στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

  • Τους πεσόντες για την Ελευθερία και την Ανεξαρτησία της Ελλάδας (1941-1944) τους τιμούμε την 28η Οκτωβρίου. Είμαστε ο μοναδικός λαός που γιορτάζει το «ΟΧΙ», δηλαδή την έναρξη ενός πολέμου και όχι το τέλος του, όπως κάνουν όλα τα υπόλοιπα κράτη.
  • Η Ιταλία γιορτάζει το τέλος του φασισμού και της γερμανικής κατοχής στις 25 Απριλίου
  • Η Ολλανδία γιορτάζει στις 5 Μαΐου το τέλος της γερμανικής κατοχής.
  • Η Γαλλία γιορτάζει στις 8 Μαΐου τη νίκη εναντίον της Γερμανίας.
  • Η Ρωσική Ομοσπονδία γιορτάζει τη Μεγάλη Νίκη στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο στις 9 Μαΐου.

Το ερώτημα είναι αν οι συντάκτες της πρόσκλησης του Δήμου Καλλιθέας έκαναν ένα σημαντικό λάθος για την οικονομία του λόγου ή αν σκόπιμα κάποιοι μετέβαλαν το μήνυμα απόδοσης τιμής στους Σοβιετικούς Μαχητές Πεσόντες για την Ελευθερία και την Ανεξαρτησία της Ελλάδας (1941-1944) με την ευκαιρία της 72ης επετείου της Νίκης της Ρωσικής Ομοσπονδίας στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Γιατί όμως να το κάνουν; Μήπως απλά και μόνο για λόγους δημοσιότητας ώστε να έχουν κάποιο ενεργό ρόλο στην τελετή;

Θα θέλαμε μια διευκρίνηση από το Δήμαρχο Καλλιθέας και τους εμπλεκόμενους φορείς στην απορία μας.

Η Ελλάδα όμως, είναι ίσως η μοναδική χώρα του κόσμου που δεν γιορτάζει την ανεξαρτησία της ως κράτος.

Εάν το έκανε, αυτή η ημερομηνία θα ήταν η 3η Φεβρουαρίου. Και αυτό γιατί την ημέρα εκείνη το 1830 υπογράφτηκε από τις Αγγλία, Γαλλία και Ρωσία, το Πρωτόκολλο της ανεξαρτησίας του ελληνικού κράτους (γνωστό και ως Πρωτόκολλο του Λονδίνου του 1830). Ήταν η πρώτη επίσημη, διεθνής διπλωματική πράξη που αναγνώριζε την Ελλάδα ως κυρίαρχο και ανεξάρτητο κράτος, το οποίο θα επεκτεινόταν νότια της συνοριακής γραμμής που όριζαν οι ποταμοί Αχελώος και Σπερχειός.

mapanexartitiellada

Πρώτος κυβερνήτης του νεοσύστατου κράτους υπήρξε ο Ιωάννης Καποδίστριας. Ωστόσο στη Συνθήκη οριζόταν ότι πολίτευμα του ελληνικού κράτους θα ήταν η μοναρχία και έτσι για τη θέση του μονάρχη οι συμβαλλόμενες χώρες επέλεξαν τον πρίγκιπα Λεοπόλδο του Σάξεν-Κόμπουργκ και Γκότα (μετέπειτα Βασιλιά του Βελγίου), ο οποίος δεν δέχτηκε. Στη θέση του οι Μεγάλες Δυνάμεις απέστειλαν το 1833 τον 17χρονο πρίγκηπα Όθωνα της Βαυαρίας.

newsbomb.com.cy

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρακαλώ γράψτε το όνομά σας εδώ