ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ ΤΕΛΕΣΗ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟΥ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΤΟΔΟΣΙΑΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΧΑΡΑΣ

ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΠΥΡΟΝΟΜΟΥ ΜΑΤΘΑΙΟΥ ΜΑΝΤΖΙΟΥ. ΕΧΑΣΕ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΣΤΙΣ 12 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2014 ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΝΑ ΑΠΕΓΚΛΩΒΙΣΕΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΠΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΟΨΑΧΕΙΛΑ. ΤΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΘΑ ΤΕΛΕΣΤΕΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΣΥΓΓΕΝΩΝ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΗ 26 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017 ΩΡΑ 11 π.μ. ΣΤΗΝ ΠΑΔΙΚΗ ΧΑΡΑ

Δικαιωμένη μετά τις τελευταίες δικαστικές εξελίξεις αισθάνεται η αδελφή του 33χρονου αρχιπυροσβέστη, Ματθαίου Μάντζιου που βρήκε τραγικό θάνατο κατά την κατάσβεση πυρκαγιάς σε διώροφο οίκημα στο Παλαιό Φάληρο, στις 12 Σεπτεμβρίου του 2014. Μετά από σχεδόν δυόμισι χρόνια, ασκήθηκαν ποινικές διώξεις σε βάρος έξι ανώτατων στελεχών  της Πυροσβεστικής αλλά και σε βάρος του ιδιοκτήτη του οικήματος, όπου προκλήθηκε η πυρκαγιά. Συγκεκριμένα, διώξεις ασκήθηκαν σε βάρος περιφερειάρχη της Πυροσβεστικής, βασικού διοικητή στην περιοχή της Αττικής, διοικητών δύο πυροσβεστικών σταθμών, ενός αξιωματικού υπηρεσίας που σχετίζεται με το τραγικό συμβάν αλλά και ενός εκ των συντονιστών του Σώματος, εκείνο το μοιραίο βράδυ. Υπενθυμίζεται, ότι εκτός από τον άτυχο αρχιπυροσβέστη, τη ζωή της είχε χάσει και μια 44χρονη γυναίκα, την οποία ο αρχιπυροσβέστης είχε επιχειρήσει να σώσει.

«Εικοσι οκτώ μήνες μετά, η Δικαιοσύνη έδωσε αρχή στη λύση του φαινομενικά γόρδιου δεσμού του θανάτου του αδερφού μου. Από την πρώτη στιγμή υπήρξαν ευθύνες και στοιχεία ενοχής που κάποιοι θέλησαν να αλλοιώσουν και να αποκρύψουν. Αυτοί, λοιπόν, εδώ και μέρες έχουν όνομα, φορούν στολή και είναι υψηλόβαθμοι. Τόσο οι γονείς όσο και εγώ η ίδια παρακολουθούμε την εξέλιξη της υπόθεσης με αμέθυστο ενδιαφέρον και περιμένουμε τη πλήρη έκβασή της. Η ενοχοποίηση των αρμοδίων δεν αποτελεί ικανοποίηση αλλά εν μέρει ηθική αποκατάσταση της τάξης πραγμάτων. Πρέπει να σημειωθεί ότι 6 άτομα μπορούσαν και έπρεπε να τον είχαν σώσει. Μα δεν το έπραξαν και σύμφωνα με τα στοιχεία ούτε καν το προσπάθησαν. Ποτέ κανείς δεν μου είπε το ΓΙΑΤΙ, τώρα πια θα μάθει πρώτα η δικαιοσύνη και ύστερα εμείς», δηλώνει η αδελφή του αδικοχαμένου αρχιπυροσβέστη, Βασιλική Μάντζιου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρακαλώ γράψτε το όνομά σας εδώ