ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ, ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΔΕΥΤΕΡΑ 22 ΜΑΙΟΥ 6.30μμ

138

Το πρόγραμμα της πολιτιστικής δράσης, η οποία απευθύνεται ευρύτερα στην τοπική κοινωνία, με ευθύνη της διοίκησης και του αρμοδίου Τμήματος Ερασιτεχνικής Δημιουργίας & Εκδηλώσεων της Διεύθυνσης Πολιτισμού, Παιδείας & Νέας Γενιάς του Δήμου Καλλιθέας, κινδυνεύει.

Η πρακτική υλοποίησή του τελεί υπό την έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου και η ολοκλήρωσή του αποτελεί στοιχείο της συμβατικής σχέσης μεταξύ του Δήμου και του εκπαιδευτικού προσωπικού.

Η επιτροπή μελών εργαστηρίων Ερασιτεχνικής Δημιουργίας ενηλίκων και ανηλίκων του Δήμου Καλλιθέας οργανώνει κινητοποίηση αναφορικά με μη καταβολή δεδουλευμένων στους δασκάλους των εργαστηρίων, με πιθανή αναστολή της λειτουργίας τους. Σημειώνεται ότι οι εν λόγω καταξιωμένοι δάσκαλοι έχουν δημιουργήσει αυτά τα εργαστήρια εδώ και 25 χρόνια, η δε λειτουργία τους, τα έχει κατατάξει μεταξύ των σημαντικότερων στην Ελλάδα.

Η συνάντηση-διαμαρτυρία θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Δευτέρα 22 Μαΐου 2017 και ώρα 6.30 μ.μ. στον πεζόδρομο του Δημαρχείου της Καλλιθέας (Μαντζαγριωτάκη και Θησέως).

Το ίδιο απόγευμα πρόκειται να πραγματοποιηθεί Δημοτικό Συμβούλιο, στο οποίο θα παρέμβουν στοχεύοντας να βρεθεί άμεσα λύση για την ομαλή λειτουργία των εργαστηρίων.

«Κύριε Δήμαρχε της Καλλιθέας

Εμείς, τα εκατοντάδες μέλη των εργαστηρίων δημιουργικής απασχόλησης του Δήμου Καλλιθέας, με έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι οι δάσκαλοι μας, οι καλλιτέχνες που κάθε μέρα δίνουν την ψυχή τους για να κρατηθούν ζωντανές αυτές οι κυψέλες δημιουργικότητας, παραμένουν απλήρωτοι εδώ και οκτώ μήνες. Η επιλογή σας αυτή οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στο κλείσιμο των εργαστηρίων, στις εκθέσεις και εκδηλώσεις των οποίων συχνά συμμετέχετε εξαίροντας την πολιτιστική και κοινωνική προσφορά τους.

Κύριε Δήμαρχε, θα άξιζε ίσως να παρακολουθήσετε από κοντά τη δουλειά που γίνεται σε αυτά τα εργαστήρια για να κατανοήσετε καλύτερα την προσφορά τους. Όλοι εμείς, τα μέλη των ομάδων, συναντιόμαστε εδώ κάθε εβδομάδα για να αποκτήσουμε γνώσεις και δεξιότητες πάνω στις τέχνες που μας ενδιαφέρουν. Αλλά αυτό είναι το προφανές. Το πιο σημαντικό είναι ότι εδώ βρίσκουμε τρόπο να εκφραστούμε. Να ξεφύγουμε από την προβληματική καθημερινότητα. Να αξιοποιήσουμε τον βασανιστικό ελεύθερο χρόνο που προέκυψε από την ανεργία. Με λίγα λόγια, εδώ γινόμαστε μέλη μιας κοινωνίας, της κοινωνίας της Καλλιθέας.

Εμείς, τα εκατοντάδες μέλη των εργαστηρίων δημιουργικής απασχόλησης θέλουμε να συνεχίσουμε τα μαθήματα μας αλλά με δασκάλους που θα απολαμβάνουν τον αυτονόητο σεβασμό στην προσωπικότητα και την εργασία τους.
Έστω και τώρα, λίγες εβδομάδες πριν το τέλος της χρονιάς, ζητούμε να δώσετε τη λύση και να μην καταστρέψετε αυτόν τον σημαντικό πυρήνα κοινωνικότητας και δημιουργικότητας, στον οποίο επένδυσε ο Δήμος της Καλλιθέας και χτίστηκε με τις προσωπικές προσπάθειες και θυσίες των καλλιτεχνών που σήμερα τους αρνείστε το δικαίωμα στην αμειβόμενη εργασία

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρακαλώ γράψτε το όνομά σας εδώ