Ταξίδι Δημάρχου στην Τσεχία…καμώματα της Νέας Δημοκρατίας δε ψηφίζουμε

106

Στο δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας 22/5/2017 ο Δήμαρχος Καλλιθέας ζήτησε από το σώμα να καλύψει δαπάνη μέχρι 3.000,00 ευρώ για να μεταβεί στην «6η Υπουργική διάσκεψη για το περιβάλλον και  την  υγεία» που θα πραγματοποιηθεί στις 13-15  Ιουνίου 2017, στην Οστράβα της Τσεχίας. Στο σχετικό εισηγητικό που συνέταξε το …Γραφείο Επικοινωνίας & Δημοσίων Σχέσεων δε δινόταν καμία απολύτως αιτιολογία του σκοπού της επίσκεψης αυτής, απλά ζητούσε προκαταβολή και έγκριση… πίστωσης μέχρι του ποσού των 3.000,00 ευρώ.

Κατά τη συνεδρίαση και όταν ζητήθηκαν εξηγήσεις από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης, ο Δήμαρχος ανέφερε ότι κατόπιν «συνεννόησης» με το δίκτυο  «ΕΘΝΙΚΟ ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΥΓΙΩΝ ΠΟΛΕΩΝ – ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ» την αστική δηλαδή μη κερδοσκοπική εταιρία της οποίας είναι ο ίδιος είναι αντιπρόεδρος με πρόεδρο τον Πατούλη, ορίστηκε η Καλλιθέα ως η πόλη που θα εκπροσωπήσει όλες τις πόλεις της Ελλάδας !!! σε αυτό τόσο σημαντικό «συνέδριο» όπως μετονόμασε την «6η Υπουργική διάσκεψη για το περιβάλλον και  την  υγεία».

Σημειώνεται ότι τόσο ο Πρόεδρος όσο και ο αντιπρόεδρος του Δικτύου είναι πρωτοκλασάτα στελέχη στα σαλόνια της Νέας Δημοκρατίας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων…και ο Πατούλης με το φλουρί στο χέρι

Παρά την ομόφωνη αντίθεση της αντιπολίτευσης ότι το ταξίδι πρέπει να το πληρώσει το δίκτυο, ο Δήμαρχος πήρε την πολυπόθητη ταξιδιωτική έγκριση με την ισχύ της πλειοψηφίας που κατέχει η παράταξή του.

Το ερώτημα πλέον γίνεται σαφέστερο. Γιατί άραγε πρέπει να πληρώσουν από τον προϋπολογισμό του Δήμου οι δημότες 3000 ευρώ ως “Οδοιπορικά έξοδα και αποζημίωση αιρετών” για τα έξοδα αεροπορικής μετάβασης, ημερήσιες αποζημιώσεις και διαμονής του κ. Κάρναβου στην τριήμερη διάσκεψη …Υπουργών και όχι η αστική μη κερδοσκοπική εταιρία που «συνεννοήθηκε» να εκπροσωπήσει; 

Σε κάθε περίπτωση η δαπάνη του ταξιδιού του κ. Κάρναβου αφορά τη  συγκεκριμένη αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία και το ταμείο της και όχι τους δημότες της Καλλιθέας. H διάσκεψη δεν αφορά Δημάρχους αλλά Υπουργούς αρμόδιους για το περιβάλλον και την υγεία. Δεν κατανοούμε το σκοπό της δαπάνης αυτής σε μια πληττόμενη κοινωνία όπως η Καλλιθέα, η οποία είναι γεμάτη ανέργους και αστέγους.

Θα έπρεπε πάντως έστω για τα μάτια, η «συνεννόηση» με το δίκτυο που επικαλείται να έχει αποτυπωθεί σε μια κόλα χαρτί με την υπογραφή του κ. Πατούλη και να συνοδεύει την εισήγηση.

Φυσικά ως αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία το δίκτυο δε φαίνεται να λογοδοτεί στη Διαύγεια ή σε κάποιο κρατικό ελεγκτικό οργανισμό για τις δράσεις και δαπάνες του αν και διαχειρίζεται δημόσια έσοδα και ίσως κάνει και άλλες τέτοιου είδους συνεννοήσεις με μεγάλη ευκολία εις βάρος του προυπολογισμού των Δήμων.

Αναφορικά με το παράλογο ύψος της δαπάνης, ο Δήμαρχος το παραδέχτηκε λέγοντας ότι δε θα ξοδέψει τόσο πολλά αλλά… μέχρι τόσο έχει δικαίωμα να δαπανήσει!!!!! Επομένως θα τα δαπανήσει αφού είναι δικαίωμα του;;; Περιμένουμε να μάθουμε πόσο ακριβώς θα μας κοστίσει στο τέλος αυτή η υπουργική-δικτυακή εκπροσώπηση στο εξωτερικό.

Με νεώτερους υπολογισμούς που έκανε, ύστερα από τη γενική κατακραυγή και το χιούμορ που προκάλεσε η απόφασή του, είπε ότι το ποσό των αεροπορικών είναι στα 1200 ευρώ !!!! αφού πρέπει να πληρώσει 4 τέσσερα αεροπορικά εισιτήρια!!!! Τώρα η προκαταβολή για να πάρει μετρητά μαζί του μειώθηκε στα 2000 ευρώ!!!! (Προφανώς τα εισιτήρια 1200 ευρώ θα τα πληρώσει απευθείας ο Δήμος, οπότε στην πραγματικότητα δε μείωσε τις αρχικές 3000 ευρώ αλλά τις αύξησε σε 3200 ευρώ !!!)

Πιστεύει άραγε ο Δήμαρχος ότι με τέτοιες συμπεριφορές διαφυλάττει το κύρος του θεσμού και την εμπιστοσύνη που τους έδειξαν οι δημότες;

Από τη συζήτηση για το θέμα αυτό κρατάμε την αποκαλυπτική δήλωση του δημοτικού συμβούλου Γιώργου Αντωνακάκη :

«Καμώματα της Νέας Δημοκρατίας δε ψηφίζουμε. Καταψηφίζουμε απριόρι»

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρακαλώ γράψτε το όνομά σας εδώ