Τέλος στην κακοποίηση γαϊδουριών με εγκύκλιο του Υπουργείου

Εξαιτίας πολλών κρουσμάτων που έχουν εμφανιστεί και αφορούν την κακοποίηση ιπποειδών ζώων εργασίας (όνων και ημιόνων κατά κύριο λόγο), ειδικότερα σε νησιωτικές περιοχές της χώρας, εκδόθηκε σχετική ενημερωτική εγκύκλιος από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Η βασικότερη αφορμή για την έκδοση της εγκυκλίου δόθηκε από τις δεκάδες καταγγελίες για κακοποίηση ιπποειδών στην Σαντορίνη από τους ιδιοκτήτες τους.

Στην εγκύκλιο αναφέρονται συνοπτικά τα πλαίσια ευζωίας κατά τη διαβίωση και την εργασία των ιπποειδών, όπως αυτά καθορίζονται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας των Ζώων. Καθορίζονται οι υποχρεώσεις των ιδιοκτητών απέναντι στα εν λόγω ζώα, καθώς και οι κυρώσεις που προβλέπονται σε περίπτωση που οι προϋποθέσεις αυτές δεν πληρούνται.

Τέλος, ζητείται από τις αρμόδιες αρχές να επιστήσουν την προσοχή τους σε σχετικές καταγγελίες και να εντατικοποιήσουν τους ελέγχους, ώστε να εξασφαλιστούν οι ορθές συνθήκες εργασίας των ιπποειδών και να αποφευχθούν τυχόν φαινόμενα κακοποίησής τους.

Πριν λίγες ημέρες, η χώρα μας είχε εκτεθεί διεθνώς με βίντεο που έκανε το γύρο του διαδικτύου, όπου φαίνονταν ιδιοκτήτες γαϊδουριών στη Σαντορίνη να χτυπούν ακτιβιστές που διαμαρτύρονταν για την κακομεταχείριση που υφίσταντο τα τετράποδα.

 

ageliesergasias.gr

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρακαλώ γράψτε το όνομά σας εδώ