Σύλληψη ΤΟΥΡΚΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΣΤΑΝΕΩΝ ΕΒΡΟΥ

Η παρουσίαση της είδησης από το evrosnews και τα τούρκικα νέα

Τεράστια κινητοποίηση έχει προκαλέσει η σύλληψη ενός Τούρκου, ο οποίος με σκαπτικό μηχάνημα μπήκε σε ελληνικό έδαφος στην περιοχή των Καστανεών και συνελήφθη από στρατιώτες και αστυνομικούς που έχουν υπηρεσία και περιπολούν στην περιοχή. Αρχικά οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν ότι πρόκειται για στρατιωτικό, αλλά οι νεότερες ότι είναι πολίτης που πραγματοποιούσε εργασίες σε χωράφια.

Ήδη όμως στο φυλάκιο των Καστανεών όπου κρατείται ο Τούρκος, έφτασε ο Αστυνομικός Διευθυντής Ορεστιάδας Πασχάλης Συριτούδης, προκειμένου να εξετάσει ο ίδιος την συγκεκριμένη περίπτωση, ενώ και υψηλόβαθμα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων, οι πληροφορίες θέλουν τον Ταξίαρχο της περιοχής, βρίσκονται στο σημείο και ασχολούνται με την υπόθεση.

Ο ίδιος ο συλληφθείς ισχυρίζεται ότι είναι πολίτης από την τουρκική περιοχή που βρίσκεται απέναντι από τις Καστανιές, εκτελούσε εργασίες και μπερδεύτηκε με αποτέλεσμα να περάσει τα σύνορα και να βρεθεί σε ελληνικό έδαφος. Οι ελληνικές αρχές όμως εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα και σίγουρα θα τον… ξεψαχνίσουν.

Να θυμίσουμε ότι στην συγκεκριμένη ευρύτερη περιοχή, είχαν συλληφθεί την 1η Μαρτίου από τους Τούρκους οι δυο Έλληνες στρατιωτικοί γιατί μπερδεύτηκαν και μπήκαν λίγα μέτρα στο τουρκικό έδαφος, όπως είπαν και οι ίδιοι στις απολογίες τους, ενώ παραμένουν ακόμα αιχμάλωτοι στις φυλακές της Αδριανούπολης.

Ο Τούρκος είναι σίγουρο ότι θα μεταφερθεί στην Ορεστιάδα και θα ανακριθεί, προκειμένου να γίνουν γνωστές όσο το δυνατόν περισσότερες λεπτομέρειες αυτής της περίεργης υπόθεσης, η οποία σίγουρα δεν πρόκειται να λήξει άμεσα. Γιατί μοιάζει να είναι διαφορετική από εκείνη άλλου Τούρκου, ο οποίος ήταν μεθυσμένος και πέρασε τρέχοντας από το τουρκικό στο στο ελληνικό τελωνείο πριν από λίγο καιρό.

Στην Αδριανούπολη, χειριστής μηχανήματος ο οποίος κατά την διάρκεια διάνοιξης γραμμής νερού, επιστρέφοντας από την ουδέτερη περιοχή, συνελήφθη από Έλληνες στρατιώτες. Εντοπίστηκε πως πρόκειται για τον Μουσά Αλερίκ (38) εργαζόμενο στην Διεύθυνση Επιστημών του δήμου Αδριανούπολης.

Σε δήλωση που έκανε ο αντιπρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Αδριανούπολης Σελτσούκ Τσακίρ ανέφερε: «Φίλοι βιώσαμε ένα ατυχές περιστατικό. Γύρω στις 15:30 ο φίλος μας έσκαβε ένα βαθύ λάκκο. O λάκκος αυτός έχει σχέση με την μεταφορά νερού στα στρατιωτικά κτίρια που βρίσκονται εκεί στην περιοχή, εργάζονται εκεί εργάτες για να ανοίξουν λάκκο. Μόλις εκεί οι εργάτες χρειάζονται μηχάνημα έργου, καλούν και έρχεται. Ο χειριστής πηγαίνοντας από την τουρκική πλευρά προς την ελληνική πλευρά, δηλαδή περνώντας από την ουδέτερη περιοχή, λέγεται πως πέρασε ή δεν πέρασε τα ελληνικά σύνορα. Και εκείνη την ώρα που έκανε μανούβρα για να επιστρέψει, κρατήθηκε από τους στρατιώτες και κατασχέθηκε το μηχάνημα έργου. Πέρασαν το μηχάνημα έργου στην δική τους πλευρά. Σύμφωνα με πληροφορίες από φίλους μας, τον μεταφέρουν στην Ορεστιάδα. Αυτή είναι η κατάσταση. Εγώ πιστεύω πως πρόκειται για παρεξήγηση. Είναι ένας χειριστής μηχανήματος και το μηχάνημα μας βρίσκεται στο πεδίο του ελληνικού συνοριακού φυλακίου. Τώρα για το αν είναι αντίποινα ή όχι ή για ανάληψη πρωτοβουλίας, αυτά δεν είναι δική μου δουλειά. Δεν ξέρω αν είναι αντίποινα. Έτσι διεξήχθη το περιστατικό. Προσπάθειες καταβάλει και ο κύριος νομάρχης μας. Έχει ενημερωθεί και ο ίδιος. Μαζί με τον νομάρχη μας έχει ενημερωθεί και όλη η κρατική ιεραρχία μας. Ο ίδιος διοικεί την διαδικασία. Δεν έχουμε κάποια πληροφορία για το θέμα από την απέναντι πλευρά».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρακαλώ γράψτε το όνομά σας εδώ