Σφυρίζει αδιάφορα ο Δήμαρχος Καλλιθέας

Γυρνάει την πλάτη και σφυρίζει αδιάφορα στα προβλήματα ο δήμαρχος Καλλιθέας.

Δύο πολύ σημαντικά γεγονότα βασανίζουν τους πολίτες της Καλλιθέας το τελευταίο διάστημα.

Το ένα είναι οι φθορές στις περιουσίες από την πλημμύρα στις Τζιτζιφιές και το δεύτερο ο άδικος πνιγμός μιας νέας κοπέλας που κολυμπούσε στο δημοτικό κολυμβητήριο την 15/10/2018.

Αδιαφορώντας και για τα δύο ο Δήμαρχος Καλλιθέας προέταξε μεθοδικά ως σημαντικότερα επίκαιρα θέματα της πόλης, στο δημοτικό συμβούλιο στις 17/10/2018, την προ μηνών καθίζηση στο ελεύθερο πάρκινγκ του Ηλεκτρικού Σταθμού Ταύρου και την από ετών νομική διαμάχη πρώην Αντιδημάρχου του με τους εργαζόμενους του Δήμου. Στο μεν πρώτο απείλησε με μηνύσεις την Κυβέρνηση και την ΕΥΔΑΠ για καθυστερήσεις (είχε όμως προηγουμένως διαφημίσει τη συνεργασία μαζί τους) στο δε δεύτερο, δήλωσε για άλλη μια φορά Πόντιος Πιλάτος….

Όταν στη συνέχεια η αντιπολίτευση του έθεσε τα δύο επίκαιρα και πολύ σημαντικά γεγονότα της πόλης, αρνήθηκε τις ευθύνες του και επιδόθηκε σε προσπάθεια συγκάλυψης αντί να αντιμετωπίσει τα προβλήματα και να αναφέρει τυχόν προληπτικές ενέργειας για να μην επαναληφθούν.

Για τις πλημμύρες απέδωσε την ευθύνη στα έργα της Περιφέρειας στην παραλία, το οποία αντί να παρακολουθεί και να παρεμβαίνει με την τεχνική του υπηρεσία, αφού αρχικά τα επικρότησε στη συνέχεια αδιαφόρησε πλήρως γι αυτά. Η Περιφέρεια από την πλευρά της αποδίδει την ευθύνη στον μη καθαρισμό των φρεατίων από το Δήμο. Αφού και οι δύο αποποιούνται των ευθυνών τους και δε προβαίνουν σε διορθωτικές ενέργειες, το μόνο που έχουν να περιμένουν οι πολίτες από την αυτοδιοίκηση α και β βαθμού είναι να πλημμυρίζει μόνιμα η περιοχή τους όλο τον χειμώνα και να καταστρέφονται οι περιουσίες τους. Για να μην αδικούμε τον Δήμαρχο Καλλιθέας, η αλήθεια  είναι ότι στις 13/11/2018 θα διεξάγει τον ετήσιο διαγωνισμό για την ανάθεση του έργου «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΓΩΓΩΝ ΟΜΒΡΙΩΝ ΥΔΑΤΩΝ 2018», ο οποίος θα καταλήξει (αν όλα πάνε καλά) σε εργολάβο το 2019. Αυτό κι αν είναι κακοδιοίκηση!!!

Για τον πνιγμό της νεαρής γαλλίδας στο δημοτικό κολυμβητήριο, κατηγορήθηκε από την αντιπολίτευση για την ύπαρξη τριών (3) κενών θέσεων ειδικοτήτων εργαζομένων που προβλέπει ο Κανονισμός (241/2015 Απόφαση ΔΣ) και οι οποίοι έχουν την ευθύνη για την ασφάλεια των κολυμβητών, συγκεκριμένα: δύο ναυαγοσωστών και ενός διασώστη νοσηλευτή. Την 8/10/18, 7 ημέρες πριν το θανατηφόρο ατύχημα έληξαν οι οκτάμηνες συμβάσεις των τριών αυτών υπευθύνων χωρίς να υπάρξει πρόβλεψη αντικατάστασης των εργαζομένων αυτών των ειδικοτήτων από τον Οργανισμό Γιάννης Γάλλος. Το δημοτικό κολυμβητήριο δεν έχει έκτοτε ορίσει τους υπευθύνους ασφαλείας με την ειδικότητα ναυαγοσώστη και διασώστη νοσηλευτή και όμως συνεχίζει τη λειτουργία του παρά το θανατηφόρο ατύχημα. Ασαφείς απαντήσεις ακόμα και με κλειστά μικρόφωνα έδωσε ο Δήμαρχος. Το δυσάρεστο στην υπόθεση είναι ότι αρχικά κάποιοι διέρρευσαν ότι ο θάνατος οφειλόταν σε ανακοπή και στη συνέχεια μιλάνε για τοξικολογικές εξετάσεις. Το kallitheapress ήταν εκεί, αλλά ο Πρόεδρος του Οργανισμού Γιάννης Γάλλος αρνήθηκε προκλητικά να μας ενημερώσει απαντώντας στις ερωτήσεις μας και έκανε δηλώσεις ακόμα και τηλεφωνικά, με την πληροφόρηση που ο ίδιος επιθυμούσε σε όσα μέσα επέλεγε.

Παρόμοιο τραγικό περιστατικό με κολυμβήτρια συνέβη στις 11 Μαρτίου 2014 στο δημοτικό κολυμβητήριο της Πάτρας.  Η μηνυτήρια αναφορά της μητέρας της νεαρής είχε κατατεθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πάτρας. Προηγουμένως είχε ολοκληρωθεί έρευνα από την Αστυνομία, με αποτέλεσμα να σχηματιστεί πλέον και δεύτερη δικογραφία, η οποία διαβιβάστηκε στον εισαγγελέα Πατρών.

Στη μήνυση αλλά και την αγωγή που είχε γίνει, η μητέρα στράφηκε εναντίον του τότε προέδρου, του τότε αντιπροέδρου και του τότε προϊσταμένου Διεύθυνσης του Παμπελοποννησιακού Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Πατρών (ΠΕΑΚ) και κατά ενός ακόμα προσώπου, το οποίο τη μοιραία μέρα εκτελούσε χρέη προπονητή στον Ναυτικό Όμιλο Πατρών. Μεταξύ άλλων, στη μήνυση αναφέρεται πως την ώρα που έγινε το τραγικό περιστατικό στον χώρο του κολυμβητηρίου δεν υπήρχαν ναυαγοσώστες και νοσηλευτές, όπως προβλέπεται από τον νόμο, αν και σύμφωνα και με το καταστατικό, πρέπει να υπάρχουν στο ΠΕΑΚ τρεις ναυαγοσώστες και τέσσερις νοσηλευτές. Η μητέρα της αδικοχαμένης 27χρονης υποστήριξε ότι η κόρη της, που ήταν έμπειρη κολυμβήτρια και δρομέας, έμεινε αβοήθητη μέσα στο νερό για περισσότερο από μισό λεπτό, με αποτέλεσμα να χαθεί κάθε ελπίδα που ενδεχομένως να υπήρχε για να διασωθεί. Με αυτά τα λεγόμενά της καταρρίπτεται ο αρχικός ισχυρισμός, πως η αθλήτρια έκανε ασκήσεις άπνοιας. Η άτυχη κοπέλα εντοπίστηκε στον πάτο της πισίνας από έναν φίλο της, καθηγητή φυσικής αγωγής, ο οποίος έτυχε να βρίσκεται στις κολυμβητικές εγκαταστάσεις την ίδια ώρα. Σε ποινή φυλάκισης 18 μηνών με αναστολή καταδικάστηκε τον Μάρτιο του 2018 από το δικαστήριο της Πάτρας ο πρώην πρόεδρος του ΠΕΑΚ, ενώ αθωώθηκαν ο αντιπρόεδρος και ο υπεύθυνος προπονητής. Ελπίζουμε η υπόθεση να μην έχει παρόμοια νομική εξέλιξη για το Δήμο Καλλιθέας. Αναμφισβήτητα όμως το γεγονός αποτελεί μια μαύρη θλιβερή σελίδα στην ιστορία της πόλης μας.

Η στάση του Δημάρχου Καλλιθέας, αποδεικνύει ότι όταν πιέζεται για να πάρει υπεύθυνη θέση και να δώσει ξεκάθαρες απαντήσεις, «στέλνει την μπάλα στην εξέδρα» νομίζοντας ότι έτσι θα ξεφύγει από τις σοβαρότατες ευθύνες που τον βαραίνουν.

Αποδεικνύεται έτσι ότι μόνο για τη δημοκρατία και την ελευθερία της έκφρασης δε νοιάζεται. Για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των πολιτών, που ως αυτοδιοίκηση έπρεπε να εκφράζει, δεν αφήνει πολλά περιθώρια…

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρακαλώ γράψτε το όνομά σας εδώ