Συσπειρώνει τις δυνάμεις τις κεντροαριστεράς η συνεργασία Κάρναβου με Λασκαρίδη

του Πλάτωνα

Την ευρύτερη πολιτική απομόνωση εισέπραξαν οι κ. Κάρναβος και Λασκαρίδης στην κοινή τους προσπάθεια τους να ελέγξουν την προηγούμενη διοίκηση ανασύροντας στο δημοτικό συμβούλιο της 12/3/18, την προ 6ετίας σύμβαση παραχώρησης του χώρου του Δημοτικού Κέντρου Αναψυχής που βρίσκεται στο κολυμβητήριο Καλλιθέας. Φυσικά υπερψηφίστηκαν για άλλη μια φορά, αφού έκαναν χρήση της πλειοψηφίας λόγω ενισχυμένης αναλογικής, την οποία απολαμβάνει ο Δήμαρχος.

Ο κ. Λασκαρίδης του πρότεινε και …ο Δήμαρχος εισηγήθηκε, να ελεγχθεί η λειτουργία του Αναψυκτήριου καθώς και η απόφαση παραχώρησής του. Ζήτησε δηλαδή να ελεγχθεί μια απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που είχε ληφθεί ομόφωνα προ 6ετίας και ο που ο ίδιος ο κ. Κάρναβος ως νέα Δημοτική Αρχή την υλοποίησε. Ταυτόχρονα διαβεβαίωσε το δημοτικό συμβούλιο το εξής απίστευτο, σε σχέση με την εισήγησή του. Ότι δηλαδή όλες οι διαδικασίες για τη Σύμβαση που προτείνει να ελεγχθεί έγιναν καλώς και νόμιμα. Φυσικά οι οπαδοί του ψήφισαν να ελεγχθεί μία σύμβαση που ο ίδιος τους διαβεβαίωσε ότι είναι σύννομη αφού τον έλεγχο τον εισηγήθηκε ο αρχηγός τους.

Αυτό είναι το επίπεδο της πολιτικής ζωής στην Καλλιθέα το 2018.

Το εύλογο ερώτημα που γεννάται λοιπόν, είναι γιατί συμφώνησε ο κ. Κάρναβος να ικανοποιήσει ως διοίκηση το ανυπόστατο αίτημα του κ. Λασκαρίδη, δηλαδή να ελεγχθεί εκ νέου μια παλαιά απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, αφού οι ίδιος είναι βέβαιος όλα είναι καλώς καμωμένα;

Αυτές οι ανεξήγητες πολιτικές ακροβασίες που επιχειρεί ο κ. Δήμαρχος, αν δεν γίνονται από ανευθυνότητα και επιπολαιότητα μαρτυρούν σκοπιμότητα. Γιατί έστω και αν βεβαιώνει ότι έγιναν, υπήρξαν νόμιμα και μάλιστα με την τελική υπογραφή του ιδίου πρότεινε έλεγχο; Για να μη χαλάσει απλά και μόνο το χατίρι του Λασκαρίδη; Για τη δυσφήμιση των πολιτικών δυνάμεων που συμμετείχαν στη προηγούμενη διοίκηση του δήμου; Για να αλλάξει χέρια το μαγαζί; Κανένας δε ξέρει αλλά θα φανεί στην πορεία.

Το βέβαιο είναι ότι εκτός από το να εκτεθεί ο Δήμαρχος, κατάφερε για άλλη μία φορά να συσπειρώσει τις δυνάμεις τις κεντροαριστεράς, η οποίες ως ήταν αναμενόμενο τους κατακεραύνωσαν αμφότερους και αναμένεται να άρουν την πολιτική ανοχή τους στις εκτροπές από τη νομιμότητα που θα εντοπίζουν στο μέλλον.

Όσο για τον κ. Λασκαρίδη, είναι φανερό ότι έπεσε στην παγίδα που έστησε ο ίδιος. Ζήτησε από τη διοίκηση να καταθέσει την πρότασή του αντί να συλλέξει ως ορίζει ο Καλλικράτης υπογραφές δημοτικών συμβούλων. Ήξερε προφανώς ότι δε θα τις συγκέντρωνε, οπότε προσέφυγε στον παλιό καλό του φίλο και επίσημο πλέον συνεργάτη του, τον Δημήτρη Κάρναβο. Ετσι αποκάλυψε περίτρανα και πανηγυρικά ο ίδιος, αυτό που ο κόσμος τόσο καιρό το ‘χε τούμπανο κι αυτός κρυφό καμάρι. Δηλαδή ότι αποτελεί πειθήνιο συνεργάτη του Δημάρχου.

Χτες φάνηκε πόσο εύκολα χάνει τον έλεγχο όταν δεν έχει επιχειρήματα και παρεκτράπη χλευάζοντας και υβρίζοντας οποιονδήποτε συνάδελφό του, της αντιπολίτευσης στην οποία ανήκει ο ίδιος, διαφωνούσε με τις προτάσεις του. Με τη στάση του τεκμηρίωσε ο ίδιος το εσφαλμένο της πρότασής του που εισηγήθηκε ο Δήμαρχος.

Υποβίβασε έτσι δημόσια όχι μόνο το κύρος του θεσμού του δημοτικού συμβουλίου αλλά και το κύρος του θεσμού της αντιπολίτευσης στην οποία εικονικά και μόνο πλέον ανήκει…

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρακαλώ γράψτε το όνομά σας εδώ