Διαμαρτυρία των εργαζομένων του Νότιου Τομέα Αττικής για τη μετακόμιση στις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις της Καλλιθέας

Καταγγελία κάνει ο Σύλλογος Υπαλλήλων της Περιφέρειας Αττικής για τα προβλήματα που δημιουργούνται αν οι υπηρεσίες θα μετακομίσουν στις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις στον Φαληρικό όρμο.

Δυσαρέσκεια υπάρχει και από τους πολίτες γιατί η πρόσβαση στις εγκαταστάσεις είναι δυσχερής όχι μόνο ελλείψει συγκοινωνίας και πάρκινγκ αλλά και των έργων εξελίσσονται εκεί.

Ο περιβαλλοντικός Σύλλογος της περιοχής Ιλισός μας διαμαρτυρήθηκε από την πρώτη στιγμή, ότι «η συγκεκριμένη χρήση από την Περιφέρεια Αττικής δε συμβαδίζει με τη μελέτη μεταολυμπιακής αξιοποίησης (ΕΣΟΑΠ) για πολιτισμό και αθλητισμό, καταγγέλοντας ότι δε μπαζώθηκε η παραλία της πόλης μας για να γίνει γραφεία δημοσίων υπηρεσίων είτε αυτά είναι δικαστήρια, είτε γραφεία της Περιφέρειας Αττικής. Η ανάπλαση του φαληρικού όρμου δε συμβάλει με τέτοιες χρήσεις ούτε στην τουριστική ανάπτυξη της Αθήνας και την αναψυχή και άθληση των κατοίκων. Οι ναυταθλητικοί φορείς και οι κάτοικοι έχουν δικαιώματα τα οποία μέχρι σήμερα έχουν καταπατηθεί και τα στερούνται από το 2004. Τίθεται θέμα προσφυγής στο Συμβούλιο Επικρατείας για οποιαδήποτε χρήση δεν αντισταθμίζει για τους κατοίκους και τους φορείς τους την περιβαλλοντική επιβάρυνση (μπάζωμα και δόμηση) της περιοχής όπως αυτή περιγράφεται και νομοθετήθηκε με το ΕΣΟΑΠ».   

Το δημοσίευμα της aftodioikisi.gr:

Ως απότοκο των χρόνιων ελλείψεων σε προσωπικό καθαριότητας και τη συνεχιζόμενη απαγόρευση των προσλήψεων παρουσιάζει ο Σύλλογος Υπαλλήλων της Περιφέρειας Αττικής, σχετικά με την ελλιπή καθαριότητα σε πολλές υπηρεσίες της Περιφέρειας.

Όπως σημειώνει σήμερα ο ΣΥΠΑ, πρόκειται για “μια απαράδεκτη κατάσταση που δημιουργεί ανθυγιεινές συνθήκες τόσο για τους εργαζόμενους, όσο και για τους πολίτες, που προσέρχονται στα κτήρια της Περιφέρειας Αττικής”.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Ανάμεσα στις υπηρεσίες, που κρατάει χρόνια αυτή η απαράδεκτη κατάσταση είναι και οι υπηρεσίες του Νότιου Τομέα, που στεγάζονται στην Καλλιθέα επί της Ελ. Βενιζέλου 283.

Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο.

Οι συνάδελφοι δεν αντέχουν άλλο αυτή την κατάσταση, ούτε δέχονται να την συγκαλύπτουν βάζοντας το χέρι στην τσέπη και με πεντάευρα ή δεκάευρα να πληρώνουν από την τσέπη τους κάποιον άνθρωπο για να καθαρίζει ή να παίζουν οι ίδιοι χρόνια τώρα και το ρόλο του καθαριστή.

Οι πληροφορίες που αιωρούνται ότι οι υπηρεσίες θα μετακομίσουν στις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις στον Φαληρικό όρμο, δεν σημαίνουν ότι αυτόματα θα λυθούν και τα προβλήματα καθαριότητας στους χώρους αυτούς.

Ταυτόχρονα οι πληροφορίες αυτές παραμένουν αίωλες, αφού δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση για:

– το πότε θα γίνει η μετεγκατάσταση των υπηρεσιών και σε ποιο συγκεκριμένο χώρο, εάν οι συγκεκριμένοι χώροι, που θα διατεθούν στις υπηρεσίες έχουν επαρκή φυσικό φωτισμό, εξαερισμό κλπ

– πόσα χρόνια θα μείνουν οι υπηρεσίες στα κτήρια αυτά και

– αν έχει εκπονηθεί αρχιτεκτονική μελέτη για την διαμόρφωση των χώρων της κάθε υπηρεσίας (αριθμός υπαλλήλων, απαιτούμενα τετραγωνικα, βοηθητικοί χώροι, αποθηκευτικοί, χώροι αρχείων κλπ)

Ζητάμε άμεσα :

-Να δοθεί λύση στο πρόβλημα της καθαριότητας των υπηρεσιών του ΝΤ.

-Να δοθούν συγκεκριμένες απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα.

Οι εργαζόμενοι δεν ανέχονται άλλο αυτή την κατάσταση.

aftodioikisi.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρακαλώ γράψτε το όνομά σας εδώ