ΣΤΟ ΕΛ ΠΑΣΟ ΠΡΩΤΑ Η ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ VAR

Δοκιμαστική πρεμιέρα για το VAR στο «Ελ Πάσο»

Η απόφαση για την χρήση του Video Assistant Referee τη νέα σεζόν στην Super League είναι ειλημμένη. Στον αγώνα της Καλλιθέας με τα Τρίκαλα έγινε το πρώτο -ανεπίσημο- δοκιμαστικό.

Το «Ελ Πάσο» έμελλε να γίνει το πρώτο γήπεδο, που έστω και δοκιμαστικά, φιλοξένησε την τεχνολογία του VAR. Από τη στιγμή που δεν υπάρχει πλέον δράση για την Super League, ένα γήπεδο εντός Λεκανοπεδίου που φιλοξενούσε αγώνα της Football League ήταν το πλέον ενδεδειγμένο για να γίνει η πρώτη ανεπίσημη δοκιμή.

Ακόμα δεν υπάρχει συγκεκριμένο χρονικό πλαίσιο για την εκκίνηση της χρήσης του. Βέβαια με τη θύελλα που σήκωσαν οι αποφάσεις των διαιτητών προς το τέλος ειδικά του πρωταθλήματος η χρήση του τη νέα σεζόν θεωρείται δεδομένη. Άλλωστε ακόμα δεν έχει τελειώσει καν η διαβούλευση προκειμένου να προκηρυχθεί ο διαγωνισμός για την εταιρεία που θ’ αναλάβει το πρότζεκτ.

Ωστόσο στο «Γρηγόρης Λαμπράκης» την Κυριακή έγινε μια πρώτη –ανεπίσημη – δοκιμή, στον αγώνα της Καλλιθέας με τα Τρίκαλα, με τις κάμερες τοποθετημένες στις κερκίδες και το βαν με τις οθόνες στο πάρκινγκ του γηπέδου. Διευκρινίζουμε πως ο διαιτητής Αδαμόπουλος δεν είχε δικαίωμα να το χρησιμοποιήσει, μιας και ακόμα δεν προβλέπεται η χρήση του από τους κανονισμούς.

Κώστας Μιαούλης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρακαλώ γράψτε το όνομά σας εδώ