Στους Αρκιούς η δράση «Πρόσκληση στην Πρόληψη»

Μια ιδιωτική πρωτοβουλία δίνει ζωή στους Ακρίτες!

Για να βρει κανείς τους Αρκιούς, το πρώτο που χρειάζεται σίγουρα, είναι ένας χάρτης. Είναι ένα νησάκι ανάμεσα στην Πάτμο, στη Λέρο και τους Λειψούς και ο  πληθυσμός του δεν ξεπερνά τα 45 άτομα. Έχει ένα σχολείο και έναν μόλις μαθητή.

Μια ιδιωτική πρωτοβουλία του Ιάσιου Θεραπευτηρίου έφτασε πριν από λίγες ημέρες (25-09-17) στο δημοτικό σχολείο του νησιού και το μετέτρεψε σε ένα μικρό πρότυπο ιατρικό κέντρο έτοιμο να δεχτεί όσους πολίτες θέλησαν  να κάνουν δωρεάν  προληπτικές εξετάσεις.

Η διευθύντρια του «Ιασίου Θεραπευτηρίου» και υπεύθυνη του προγράμματος «Πρόσκληση στην Πρόληψη» Θεοτόκη (Τιτή) Ντολαπτσή, αφού συναντήθηκε με τον Δήμαρχο της Πάτμου κ. Στόικο Γρηγόρη καταγράφοντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νησί, έφθασε στους Αρκιούς και κατά την συνάντηση που είχε με την μοναδική δασκάλα του την κα Μαρία Τσιαλέρα εξέφρασε άμεσα την επιθυμία να γνωρίσει από κοντά τον μικρό Χρηστάκη, τον μοναδικό μαθητή όλου του νησιού.

Η ίδια για αυτόν είχε φροντίσει να μάθει τις ανάγκες του από ρουχισμό, γραφική ύλη, παιδικά βιβλία, ακόμα και την αγαπημένη του ομάδα!

Ο νεαρός πλέον ακρίτας δέχτηκε με αγάπη τα δώρα του ακόμη και τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις, φανερά ικανοποιημένος με τις εκπλήξεις που του επιφύλασσε η Θεά Τύχη.

Το ίδιο τυχερή στάθηκε  και μια κάτοικος του νησιού που κόπηκε το χέρι της και χρειάστηκε ράμματα. Η επιστημονική ομάδα του Θεραπευτηρίου της παρείχε άμεσα τις πρώτες βοήθειες.

Το πρόγραμμα «Πρόσκληση στην Πρόληψη»  έχει σκοπό να ευαισθητοποιήσει κράτος, πολίτες και ιδιωτικό τομέα στην σημαντικότητα της πρόληψης για να μην φτάνουμε άτακτα στην  θεραπεία.

Έχοντας εφαρμοστεί με μεγάλη επιτυχία σε δήμους της Αττικής για πρώτη φορά βρέθηκε σε ένα ακριτικό  νησί, για να παράσχει τις υπηρεσίες του.

Η δράση στέφθηκε με απόλυτη  επιτυχία και όλη η επιστημονική ομάδα μετέβη στο νησί της Αποκάλυψης (Πάτμο) για να γιορτάσει την Μετάσταση του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου δεχόμενη και πάλι την εγκάρδια φιλοξενία του κ. Στόικου Γρηγόρη. Η Δράση ¨Πρόκληση στην Πρόληψη» δεν σταματάει όμως εδώ, αφού όπως δήλωσε η κα Θεοτόκη (Τιτή) Ντολαπτσή ο άνεμος είναι ούριος και τα πανιά ανοιχτά.

ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΔΩΡΕΑΝ Η ΔΡΑΣΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ:

Καρδιογράφημα με εκτίμηση και συμβουλές από Καρδιολόγο,

Υπέρηχο θυροειδούς με εκτίμηση και συμβουλές από Ειδικό Χειρουργό Ενδοκρινών αδένων (με εξειδικευμένη χειρουργική εκτίμηση Θυροειδούς Αδένα/ Παραθυρεοειδών Αδένων),

Εκτιμήσεις και συμβουλές από ειδικούς γιατρούς: ΩΡΛ, Γυναικολόγο.

Η επιστημονική ομάδα του Ιάσιου Θεραπευτηρίου  απαρτίζεται και από νοσηλευτικό προσωπικό με σκοπό την διενέργεια μέτρησης της αρτηριακής πίεσης, του οξυγόνου αίματος, του σακχάρου, της χοληστερίνης αλλά και των τριγλυκεριδίων.

 

 

 

 

 

.

 

 

 

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρακαλώ γράψτε το όνομά σας εδώ