Στις 5 και 12 Νοεμβρίου οι εκλογές για τον επικεφαλής του νέου φορέα- Τι αποφάσισε η επιτροπή Αλιβιζάτου

76

Tην Κυριακή 5 Νοεμβρίου και την Κυριακή 12 Νοεμβρίου, εφόσον απαιτηθεί δεύτερο γύρος θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου φορέα. Αυτό αποφάσισε – σύμφωνα   με πληροφορίες η  επιτροπή υπό τον κ. Αλιβιζάτο, υπό την προϋπόθεση να έχουν ολοκληρωθεί όλες οι τεχνικές διαδικασίες, ώστε να μην υπάρξουν προβλήματα.

Αποφασίστηκε, επίσης,  οι υποψηφιότητες για την ηγεσία του νέου φορέα  θα πρέπει να έχουν κατατεθεί έως τις 8 Σεπτεμβρίου. Παράλληλα κάθε υποψήφιος θα πρέπει να συλλέξει και 1.000 υπογραφές μέχρι τις 22 του ίδιου μήνα από τουλάχιστον 7 περιφέρειες της χώρας, τις οποίες θα πρέπει να καταθέσει  στην Επιτροπή έως τις 24 Σεπτεμβρίου.

Επίσης, οι υποψήφιοι, σύμφωνα με πληροφορίες θα δηλώσουν ότι αποδέχονται τους όρους της επιτροπής και ανεξαρτήτως αποτελέσματος θα συμμετάσχουν στις διαδικασίες για το ιδρυτικό συνέδριο του νέου φορέα.

Στην τετράωρη συνεδρίαση συζητήθηκαν τεχνικά θέματα, κυρίως το θέμα της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, Τελικά συμφωνήθηκε η ηλεκτρονική ψηφοφορία να πραγματοποιηθεί υπό την προϋπόθεση ότι θα διασφαλιστεί πλήρως το αδιάβλητο της, καθώς ακόμα όλες οι αντιρρήσεις δεν έχουν ξεπεραστεί.

Ανατέθηκε σε ειδική υποεπιτροπή  τεχνικών υπό τον  κ. Αναστασάκο να καταθέσει ολοκληρωμένη εισήγηση για τον τρόπο με τον οποίο θα διεξαχθεί η ηλεκτρονική ψηφοφορία. Η υποεπιτροπή θα  συνεδριάσει την Πέμπτη να εξετάσει όλες τις λεπτομέρειες.

Η επιτροπή θα διευρυνθεί με την προσθήκη των κ.κ. Νικ.  Διαμαντούρου, Αχ. Μητσού,  Κ. Τσούκαλη και Γ. Βούλγαρη. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γιώργος Καμίνης θα συμμετάσχει – στο ξεκίνημα – με τον νομικό Νίκο Στυλιανίδη, ενώ συμμετοχή θα έχει και Το Ποτάμι με τουλάχιστον τέσσερα πρόσωπα – ανάμεσά τους ο Παντελής Αβραμίδης, πρώην γραμματέας, καθώς και ο Αλέξανδρος Κατσαντώνης, ο οποίος είναι νομικός σύμβουλος του Σταύρου Θεοδωράκη.

Στο μεταξύ το μεσημέρι  ανακοινώνει την υποψηφιότητά του για την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς ο βουλευτής της ΔΗΣΥ, Γιάννης Μανιάτης, ενώ την Παρασκευή αναμένεται να επισημοποιήσει την δική του κάθοδο ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης.

Home Page

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρακαλώ γράψτε το όνομά σας εδώ