Στα χαμηλά οι ποινές για τους εμπλεκόμενους στο ΙΚΑ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

Αυλαία στη δίκη της «θηλυκής συμμορίας» του ΙΚΑ Καλλιθέας -Μειώθηκαν οι ποινές τους.

Αυλαία στη δίκη της αποκαλούμενης «θηλυκής συμμορίας» του ΙΚΑ Καλλιθέας, που άνοιξε στο Δημόσιο «τρύπα» 11.000.000 ευρώ, με το δευτεροβάθμιο δικαστήριο να ρίχνει τις ποινές των πέντε πρώην υπαλλήλων του ΙΚΑ και του συζύγου μιας εξ αυτών.

Οι ποινές που επιβλήθηκαν από το Β´ Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας ξεκίνησαν από τα 3 χρόνια και έφτασαν μέχρι  τα 27.

Υπενθυμίζεται, ότι οι κατηγορούμενες είχαν στήσει «φάμπρικα» παροχής επιδομάτων-μαϊμού σε μη δικαιούχους, παρακρατώντας το μεγαλύτερο ποσοστό από τα χρήματα που έδιναν.

Το δικαστήριο επέβαλε επίσης χρηματικά πρόστιμα από 30.000 έως 80.000 ευρώ, ενώ αποφάσισε τη μετατροπή του κακουργήματος της εγκληματικής οργάνωσης στο πλημμέλημα της συμμορίας και οι κατηγορούμενες καταδικάστηκαν κατά περίπτωση για τα αδικήματα της απάτης μέσω υπολογιστή, της απλής συνέργειας σε πλαστογραφία, της απλής συνέργειας σε ψευδή βεβαίωση και του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος.

Σημειώνεται πως μια εκ των κατηγορουμένων στην οποία είχε δοθεί αναστολή στην εκτέλεση της ποινής μέχρι το Εφετείο, πλέον οδηγείται στη φυλακή, ενώ μια ακόμη της οποίας η ποινή μειώθηκε δραστικά πρόκειται να αποφυλακιστεί άμεσα καθως έχει εκτίσει μεγάλο μερος της ποινής της.

Τέλος, το δικαστήριο επιδίκασε χρηματική ικανοποίηση 2 εκ. ευρώ στο ΙΚΑ.

iefimerida.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρακαλώ γράψτε το όνομά σας εδώ