Σκούπα» στην Ολομέλεια

Ηλεκτρική καρέκλα αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά ο προεδρικός θώκος της ΕΕΤΤ. Σε «σύντομη θητεία» οδηγείται και ο κ. Δημήτρης Τσαμάκης.

Το συμπέρασμα στην αγγλοσαξωνική δεν θα μπορούσε να διατυπωθεί καλύτερα από τη φράση «no such thing as an independent authority», αλλά αυτό το ρητό είναι τόσο παλιό όσο οι ανεξάρτητες αρχές!

Παραφράζοντας τη ρήση του Elbert Hubbard για την ελευθερία θα λέγαμε ότι: «η ανεξαρτησία δεν μπορεί να απονέμεται – πρέπει να επιτυγχάνεται».

Οι πιο παλιοί θα θυμούνται ότι στο παρελθόν ο κ. Κωνσταντίνος Λουρόπουλος μάλλον είχε προβλέψει το… μέλλον, και πριν τον ωθήσουν στην έξοδο, αποχώρησε ευπρεπώς, επικαλούμενος «προσωπικούς λόγους».

Η τότε διαφαινόμενη αλλαγή της Κυβέρνησης, δεν άφηνε καμία αμφιβολία για την δυσκολία «συνεργασίας» με την νέα ηγεσία του υπουργείου Μεταφορών. Κάτι που άλλωστε αποδείχθηκε σύντομα περίτρανα, από την ολομέτωπη επίθεση που εξαπέλυσε ο ΥπΜΕΔ Χρήστος Σπίρτζης προς την εναπομείνασα Ολομέλεια.

Από την άλλη, μπορεί στην προκειμένη περίπτωση να υπήρχαν διαφωνίες με «κύκλους» του υπουργείου, αλλά τίποτα δεν προοιώνιζε μέχρι πριν λίγο καιρό την αποπομπή του κ. Τσαμάκη από το Νίκο Παππά.

Στην πράξη δεν υπέβοσκε κάποια ιδιαίτερη διαφωνία ή διαμάχη μεταξύ τους, ενώ η θεσμική τους συνεργασία φαινόταν ομαλή και απέδιδε καρπούς:

Ο κανονισμός vectoring π.χ. έλυσε το γόρδιο δεσμό των επενδύσεων, η πολιτική διοίκηση πιστώθηκε το credit, ενώ η αγορά έδειξε σημεία σταθεροποίησης και ελπίδες ανάκαμψης. Και δεν ήταν μόνο αυτό….

Παρ’όλα αυτά, η λήξη της θητείας της Ολομέλειας, και ο διορισμός νέας, έφεραν και την αντικατάσταση του Προέδρου, επιβεβαιώνοντας τις αναφορές που είχαμε κάνει εδώ και αρκετές εβδομάδες, αλλά και τους φόβους της αγοράς, που θεωρεί ότι η «καθολική» αντικατάσταση συνεπάγεται ρυθμιστικό κενό αρκετών μηνών.

Σαν υστερόγραφο, αφήσαμε την αντίδραση του απερχόμενου Προέδρου, ο οποίος χολώθηκε από την αποπομπή του, θεωρώντας την αντικατάστασή του «πραξικόπημα».

Σύμφωνα με πληροφορίες σκοπεύει να προσφύγει στη δικαιοσύνη, καθώς θεωρεί ότι βάσει της πράξης διορισμού του, η θητεία του είναι 4ετής και κακώς διακόπτεται.

infocom.gr

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρακαλώ γράψτε το όνομά σας εδώ