Σε ποιον ανήκει;;;

Ο Ιππόδρομος αποτελούσε ένα αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής της Καλλιθέας και ιδιαίτερα της περιοχής των Τζιτζιφιών. Μετά την συμφωνία που έγινε με το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχου δημιουργήθηκε το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος το οποίο είναι επίκεντρο Πολιτισμού για την Ελλάδα αλλά και διεθνώς.

Απέναντι από την είσοδο του Κέντρου βρίσκονται οι συγκεκριμένοι παλιοί στάβλοι. Οι οποίοι εδώ και χρόνια βρίσκονται σε αυτή την κατάσταση, το τελευταίο διάστημα δε, αποτελούν και εστία μόλυνσης εφόσον δεν έχει καθαριστεί ο χώρος.

Επικοινωνήσαμε με υπάλληλο του Δήμου στο τμήμα καθαριότητας ο οποίος μας ανέφερε χαρακτηριστικά ότι εφόσον δεν είναι ιδιοκτησία του Δήμου δεν μπορεί να παρέμβουμε…. Ανατρέχοντας στη νομοθεσία διαπιστώσαμε ότι η διαδικασία είναι η συγκεκριμένη και αναρωτιόμαστε έχουν γίνει από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου οι απαραίτητες ενέργειες για το συγκεκριμένο οικόπεδο αλλά και για τα άλλα οικόπεδα που αποτελούν εστία μόλυνσης ;;;

Η διαδικασία είναι σαφής. Για τα κοινόχρηστα οικόπεδα η ευθύνη είναι ξεκάθαρα του Δήμου. Για τα ιδιωτικά οικόπεδα η ευθύνη είναι του ιδιώτη. Ο Δήμος επομένως οφείλει να καθαρίσει με δικά του έξοδα τα κοινόχρηστα οικόπεδα και οι ιδιώτες τα δικά τους.

Σε περίπτωση όμως που οι ιδιώτες αδιαφορήσουν (πολύ συχνό), ο Δήμος οφείλει για λόγους δημόσιας ασφάλειας να βρει αυτά τα ιδιωτικά οικόπεδα, να ειδοποιήσει τους ιδιοκτήτες και να τους δώσει εύλογο χρονικό διάστημα να τα καθαρίσουν, διαφορετικά ΟΦΕΙΛΕΙ να τα καθαρίσει και να χρεώσει τα έξοδα στους ιδιοκτήτες, αρχικά μέσω της υπηρεσίας του και μετά μέσω της εφορείας.
Πάντως όλα τα ακαθάριστα οικόπεδα που αποτελούν κίνδυνο για τους πολίτες, είναι ευθύνη του Δήμου να καθαριστούν με όποιο από τους παραπάνω τρόπους.

Το ρεπορτάζ συνεχίζεται…

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρακαλώ γράψτε το όνομά σας εδώ