Σήμερα γιορτάζουμε την παγκόσμια ημέρα Ελευθεροτυπίας

142


Το kallitheapress.gr είναι αποφασισμένο να σταθεί απέναντι σε ανάλγητους και διεφθαρμένους πολιτικούς, ανίκανες διοικήσεις, πονηρούς οικονομικούς σχεδιασμούς και ασύδοτους επιχειρηματίες, που αμφισβητούν ότι η ενημέρωση είναι δικαίωμα των πολιτών και η ανεξαρτησία μας αυτονόητη.

Το δικαίωμά μας να συλλέγουμε και να μεταδίδουμε πληροφορίες και απόψεις δεν επιδέχεται απειλές, περιορισμούς και εκβιασμούς. Η προστασία των δημοσιογραφικών πηγών μας τηρείται με κάθε αυστηρότητα. Η προσπάθεια για αντικειμενική και ελεύθερη πληροφόρηση θα συνεχιστεί για τα συμφέροντα των πολιτών και μόνο της πόλης.

Η Παγκόσμια Ημέρα Ελευθεροτυπίας καθιερώθηκε με πρωτοβουλία της Παγκόσμιας Ένωσης Εφημερίδων (ΠΕΕ) και από το 1993 γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 3 Μαΐου, σε ανάμνηση της Διακήρυξης του Βίντχουκ, μία έκκληση ελευθεροτυπίας που υπέγραψαν αφρικανοί δημοσιογράφοι το 1991 για ελεύθερα, ανεξάρτητα και πλουραλιστικά Μ.Μ.Ε.

Η Παγκόσμια Ημέρα Ελευθεροτυπίας μάς υπενθυμίζει τη σπουδαιότητα της προστασίας των θεμελιωδών δικαιωμάτων της ελευθερίας της έκφρασης και της ελευθερίας του Τύπου, όπως κατοχυρώνονται από το άρθρο 19 της Παγκόσμιας Διακήρυξης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα του ΟΗΕ, αλλά και από το Σύνταγμά μας. Χωρίς αυτά τα δύο θεμελιώδη δικαιώματα, η Δημοκρατία είναι κενή περιεχομένου.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρακαλώ γράψτε το όνομά σας εδώ