Διαβάστε στο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ και στην AFTODIOIKISI.GR τις σφοδρές αντιδράσεις για τη συνδιοργάνωση αντικομμουνιστικής εκδήλωσης ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ και ΑΡΓΩ

143
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ
Επιχορηγεί αντικομμουνιστική εκδήλωση

Την ενέργεια καταγγέλλουν οι ΚΟ Καλλιθέας του ΚΚΕ και η «Λαϊκή Συσπείρωση»

Ημερίδα αφιερωμένη στα «100 χρόνια από τον πρώτο ολοκληρωτισμό του μπολσεβικισμού» επιχορηγεί η δημοτική αρχή Καλλιθέας , μέσω εκδηλώσεων ενός πολιτιστικού φορέα της πόλης. Μάλιστα, η δημοτική αρχή με ψευδή εισήγηση εξαπάτησε το Δημοτικό Συμβούλιο για να αποσπάσει τη συγκατάθεσή του και να εγκρίνει τη σχετική επιχορήγηση, αποκρύπτοντας ότι οι εκδηλώσεις θα έχουν αντικομμουνιστικό χαρακτήρα.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» απαιτεί την ανάκληση της σχετικής απόφασης, με την οποία δίνονται 8.630 ευρώ για τριήμερες εκδηλώσεις, μεταξύ των οποίων και η παραπάνω αντικομμουνιστική «ημερίδα». «Αποτελεί ντροπή και αίσχος η διοίκηση του δήμου όχι μόνο να επιτρέπει τις εκδηλώσεις αλλά να είναι και συνδιοργανωτής. Αποτελεί επίσης απαράδεκτο γεγονός η επιχορήγηση που δίνεται από το υστέρημα του λαού της Καλλιθέας , να πηγαίνει σε εκδηλώσεις που παραχαράσσουν την Ιστορία και διαστρεβλώνουν την αλήθεια», αναφέρει ο συνδυασμός του ΚΚΕ.

Δεν έχουν θέση στην Καλλιθέα οι ανιστόρητες εκδηλώσεις

Σε ανακοίνωσή τους οι Οργανώσεις Καλλιθέας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ σημειώνουν μεταξύ άλλων ότι η διοίκηση του Συλλόγου «Αργώ» που διοργανώνει τις εκδηλώσεις αυτές (υπό την αιγίδα μάλιστα του δήμου) είναι γνωστή για τις φασιστικές – εθνικιστικές και ανιστόρητες απόψεις της. Συμπληρώνει ότι «η Ιστορία έχει γραφτεί και ξεβράζει τους επαγγελματίες ψεύτες και πατριδοκάπηλους, που με συκοφαντίες και γκεμπελισμούς πασχίζουν να την ξαναγράψουν…».

Οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ καλούν το λαό και τη νεολαία της Καλλιθέας να γυρίσουν την πλάτη στις αντικομμουνιστικές φιέστες και να υπερασπιστούν μαζί με το Κόμμα την ιστορική αλήθεια που έγραψαν, με το αίμα και τη δράση τους, δεκάδες κομμουνιστές και αγωνιστές απ’ άκρη σ’ άκρη στις γειτονιές της Καλλιθέας . «Αυτές οι χυδαίες, ανιστόρητες, γκεμπελίστικου χαρακτήρα εκδηλώσεις δεν έχουν θέση στην Καλλιθέα της ηρωικής αντίστασης, στην πόλη όπου το μνημείο του Σοβιετικού στρατιώτη αποδεικνύει ότι ο ελληνικός και ο σοβιετικός λαός έχυσαν το ίδιο αίμα ενάντια στον φασισμό…», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

http://www.rizospastis.gr/story.do?id=9521269&textCriteriaClause=%2B%CE%9A%CE%91%CE%9B%CE%9B%CE%99%CE%98%CE%95%CE%91

ΣΧΕΤΙΚΑ ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ

Δ.Καλλιθέας: Σφοδρές αντιδράσεις για την επιχορήγηση αντικομμουνιστικής εκδήλωσης

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρακαλώ γράψτε το όνομά σας εδώ