Ραγδαίες εξελίξεις στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό – Καθαιρέθηκε ο Πρόεδρος του Νικόλαος Οικονομόπουλος  

Πρόταση μομφής, την οποία υπέγραψαν 15 από τα 25 μέλη, κατά του προέδρου Νικόλαου Οικονομόπουλου, κατατέθηκε στη σημερινή (σ.σ. χθεσινή 05/11) συνεδρίαση του Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου (ΚΔΣ) του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (ΕΕΣ)  και τη θέση του αναλαμβάνει ο  Ανδρέας Μαμαντόπουλος.

Η συνεδρίαση συνεχίσθηκε  κανονικά χωρίς τη συμμετοχή του Νικόλαου Οικονομόπουλου, ο οποίος τελικά καθαιρέθηκε κατά πλειοψηφία (14 υπέρ της μομφής – 1 κατά – 4 λευκά), με τον Κύπριο στην καταγωγή γιατρό (και πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Ιεράπετρας) Ανδρέα Μαμαντόπουλο να εκλέγεται στη θέση του νέου προέδρου της οργάνωσης.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε, ότι στην επιμονή του προέδρου Νικόλαου Οικονομόπουλου να μην περάσει στο Δημόσιο η περιουσία του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (ΕΕΣ) σε περίπτωση διάλυσης του Οργανισμού, είχε αντιδράσει η πλειοψηφία των μελών του Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου, καλώντας σε έκτακτη συνεδρίαση.

Με επιστολή τους, 17 μέλη του ΚΔΣ κάλεσαν τον πρώην πρόεδρο του ΕΕΣ να συμμορφωθεί με τις παρατηρήσεις που έχει κάνει το υπουργείο Υγείας στο νέο καταστατικό και συγκεκριμένα ως προς το ζήτημα της περιουσίας του Ερυθρού Σταυρού.

Παρά το γεγονός ότι ο ίδιος ο κ. Οικονομόπουλος είχε δεσμευθεί στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας ότι θα λάμβανε υπόψη όλες τις παρατηρήσεις, διατήρησε το άρθρο του παλιού καταστατικού σύμφωνα με το οποίο η περιουσία του ΕΕΣ σε περίπτωση διάλυσης, διανέμεται σε άλλες ανθρωπιστικές οργανώσεις. Με τα κριτήρια μάλιστα να είναι αόριστα, η επιμονή αυτή εγείρει ερωτήματα.

Οι εξελίξεις, όπως προβλέπονταν, ήταν τελικά ραγδαίες, με την κατάθεση της πρότασης μομφής κατά του Νικόλαου Οικονομόπουλου και τελικά την καθαίρεσή του.

Πηγή:  newsbomb

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρακαλώ γράψτε το όνομά σας εδώ