Π. Σκουρλέτης: Επικίνδυνος ο διχαστικός, ακροδεξιός λόγος της Ν.Δ. – «Κρυφοχρυσαυγίτης» ο Άδωνις

Το φαινόμενο του λαϊκισμού στην πολιτική ζωή, τα κρούσματα ακροδεξιάς ρητορείας που υπάρχουν στη Ν.Δ., τις μόνιμες προσλήψεις προσωπικού στην καθαριότητα αλλά και τις εκλογές στην Τ.Α. με το σύστημα της απλής αναλογικής αναφέρθηκε ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ.

Ο κ. Σκουρλέτης αναφερόμενος στην αντιπαράθεση που ξεκίνησε με ευθύνη της Ν.Δ. για το συνέδριο της Εσθονίας υπογράμμισε ότι: «Η πολιτική αντιπαράθεση μας γυρίζει πίσω» διότι επιχειρεί να αναδείξει ως κυρίαρχο ζήτημα διαχωριστικές γραμμές που είχαν ξεπεραστεί μετά την μεταπολίτευση στην Ελλάδα και υιοθετεί ένα διχαστικό εμφυλιοπολεμικό λόγο εκπροσωπεί κάτι πολύ παλιό».

Να σημειωθεί ότι η κυβέρνηση έχει κάθε λόγο να αισθάνεται δικαιωμένη καθώς από τις 27 χώρες, μόλις 8 συμμετείχαν στο συνέδριο της Εσθονίας.

Ο υπουργός Εσωτερικών πρόσθεσε ότι «τα ακροδεξιά ολισθήματα τα είχαμε επισημάνει όταν στην ηγεσία της Ν.Δ. επί Αντώνη Σαμαρά θα περίμενε κανείς να υπάρχει ένας άλλος λόγος όταν ανέλαβε την αρχηγία ο Κ. Μητσοτάκης, αντίθετα στελέχη όπως ο Άδωνις Γεωργιάδης αναβαθμίστηκαν» πρόσθεσε ο υπουργός Εσωτερικών χαρακτηρίζοντας τον «κρυφοχρυσαυγίτη».

«Αν έχουμε τέτοια αντιπολίτευση η κυβέρνησή μας θα μακροημερεύσει»

«Τα αλλεπάλληλα κρούσματα ακροδεξιάς ρητορικής από τη Ν.Δ. πιστοποιούν μία μετατόπισή της» συμπλήρωσε τονίζοντας ότι είναι «επικίνδυνη η ακραία πόλωση που επιχειρεί που δεν έχει καμία βάση στα πραγματικά προβλήματα αντίθετα μιλάει για «Β. Κορέα, Μαδούρο, Σταλινισμού». Πρόκειται για «μια καρικατούρα πόλωσης και μπολιάζει με διχαστικό λόγο την πολιτική ζωή».

Όπως εκτίμησε ο υπουργός Εσωτερικών «η Ν.Δ. ή έχει χάσει τον στρατηγικό της προσανατολισμό ή είναι εγκλωβισμένη σε μια ακροδεξιά ρητορική». «Μας βολεύει αυτό που κάνει ο κ. Μητσοτάκης. Αν έχουμε μια τέτοια αντιπολίτευση η κυβέρνησή μας θα μακροημερεύσει» εκτίμησε.

5.000 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στην καθαριότητα

Ο υπουργός Εσωτερικών ανέφερε μεταξύ άλλων ότι έχουν δρομολογηθεί 5.000 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στον τομέα της καθαριότητας μέσω ΑΣΕΠ, τη στιγμή που ήταν 6.100 οι συμβασιούχοι. Ωστόσο όπως είπε ο αριθμός αυτός έχει συμφωνηθεί από την προηγούμενη αξιολόγηση να παραμείνει σε συγκεκριμένα πλαίσια.

Ο κ. Σκουλέτης προσδιόρισε τις εκλογές στην Τ.Α. το 2019 λίγους μήνες μετά το Μάιο για να μην συμπίπτουν με τις Ευρωεκλογές. Η κυβέρνηση όπως υπογράμμισε επιδιώκει διεύρυνση της λαϊκής συμμετοχής και Δημοκρατία παντού. Οι εκλογές θα γίνουν με το σύστημα της γνήσιας απλής αναλογικής το οποίο θα έρθει με νόμο μέσα στο 2017.

avgi.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρακαλώ γράψτε το όνομά σας εδώ