Πόσοι σύλλογοι καταναλωτών με τίτλο Αλληλεγγύη κάνουν σε δήμους Γιορτές των Παραγωγών;

Με Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου τη Δευτέρα 25 Ιουνίου 2018 εγκρίθηκε η δωρεάν παραχώρηση του κοινόχρηστου χώρου στη διασταύρωση των οδών Δόξης και Γρηγορίου Λαμπράκη στην Βορειοανατολική είσοδο του Δημοτικού Σταδίου Καλλιθέας, μια φορά τον μήνα για τη διοργάνωση της Δράσης «Γιορτή των Παραγωγών» από το σύλλογο καταναλωτών Καλλιθέας – Η Αλληλεγγύη.

Ο Δήμος μας στα πλαίσια της στήριξης αλληλέγγυων δράσεων οι οποίες προάγουν την προστασία των δικαιωμάτων και συμφερόντων του καταναλωτικού κοινού, καθώς και την ωφέλεια χωρίς διάκριση συμπολιτών που αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης προχωρά στην στήριξη της δράσης «Γιορτή των Παραγωγών» από το μη κερδοσκοπικό Σύλλογο Καταναλωτών Καλλιθέας – Η Αλληλεγγύη (με αρ. μητρώου 32132), που θα προσφέρει, μέσω επιλεγμένων παραγωγών, καλής ποιότητας προϊόντα της Ελληνικής γης σε προσιτές τιμές συμβάλλοντας στην ελάφρυνση των εξόδων του οικογενειακού προϋπολογισμού.

Κατά το τέλος της δράσης οι εκπρόσωποι του συλλόγου θα συγκεντρώνουν από τους παραγωγούς προϊόντα, τα οποία θα διατίθενται στο κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου Καλλιθέας καθώς και θα συντηρούν το χώρο σε καλή κατάσταση.

Η ως άνω δράση θα διενεργείται την πρώτη Κυριακή εκάστου μήνα και για 11 μήνες ανά έτος (2018, 2019) από τις 08.00 μέχρι τις 15.00. Ο καθορισμός-οριοθέτηση του χώρου που θα τοποθετηθούν οι πάγκοι των παραγωγών αποτυπώνεται στο απόσπασμα Γενικής Διαμόρφωσης κοινόχρηστου χώρου επί των οδών Γρ. Λαμπράκη και Δόξης, της Τεχνικής Υπηρεσίας.

Παρόμοια δράση από σύλλογο με τον ίδιο τίτλο αναπτύχθηκε πρόσφατα στο Δήμο Βύρωνα Την Κυριακή 1η Απριλίου 2018, στο πάρκο της Καραολή & Δημητρίου απέναντι από το Δημαρχείο, πραγματοποιήθηκε η δράση αλληλεγγύης “Χωριό Παραγωγών και καταναλωτών”, που διοργανώνεται από τον ”Σύλλογο Καταναλωτών Βύρωνα – Η Αλληλεγγύη” με ώρες λειτουργίας 08:00 – 15:00.

Το “Χωριό Παραγωγών και καταναλωτών” είναι μια δράση με κοινωνικό χαρακτήρα καθώς παραγωγοί από όλη τη χώρα διαθέτουν ποιοτικά προϊόντα χωρίς μεσάζοντες σε λογικές τιμές στους καταναλωτές, ενώ μέρος των προϊόντων διατίθενται στις κοινωνικές δομές της πόλης προς ενίσχυση των ανθρώπων που πλήττονται από την οικονομική κρίση. Πρόκειται ουσιαστικά για σημαντική δράση αλληλεγγύης της Δημοτικής Αρχής η οποία πλέον διοργανώνεται με νέο τρόπο λειτουργίας όπως ορίζεται από τον Νόμο 4497/2017, άρθρο37, από τον “Σύλλογο Καταναλωτών Βύρωνα – Η Αλληλεγγύη” που ευελπιστεί να συνεχίσει και να αναπτύξει περαιτέρω αυτή την ήδη πολύ επιτυχημένη εκδήλωση και να προσφέρει τα μέγιστα στους κατοίκους της πόλης του Βύρωνα και όχι μόνο.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρακαλώ γράψτε το όνομά σας εδώ