«ΠΥΡΕΤΟΣ» στη Θράκη με την άφιξη Γιλντιρίμ στην Ελλάδα

125

Λάδι στην φωτιά έρχεται να ρίξει η άφιξη του τούρκου Πρωθυπουργού στην Θράκη, μετά από το ατελείωτο παραλήρημα τουρκικών ανθελληνικών  προκλήσεων το τελευταίο διάστημα. Ήδη στην Θράκη το τουρκικό προξενείο έχει προετοιμάσει μια υπερπαραγωγή προκλητικότητας για τον  Μπιναλί Γιλντιρίμ.

Τη σταθερή πεποίθησή του ότι οι σχέσεις εμπιστοσύνης και συνεργασίας ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία μπορούν να αποβούν προς όφελος των λαών των δύο χωρών, εξέφρασε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, υποδεχόμενος στο Μέγαρο Μαξίμου τον Τούρκο πρωθυπουργό Μπιναλί Γιλντιρίμ.

ΓΙΑΤΙ  ΚΑΘΑΙΡΕΣΑΝ  ΤΟΝ ΨΕΥΤΟΜΟΥΦΤΗ

Λίγες ημέρες πριν την άφιξη του τούρκου Πρωθυπουργού το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής, «καθαίρεσε» τον ψευδομουφτή Ξάνθης Αχμέτ Μέτε από τη θέση του προέδρου της «Συμβουλευτικής Επιτροπής Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης».

Τοποθετήθηκαν δύο ακραίοι τουρκόφωνοι δήμαρχοι, ο Τζεμίλ Καπζά της Μύκης και ο Ριντβάν Αχμέτ των Αρριανών Ροδόπης. Η κίνηση αυτή σηματοδοτεί  την έναρξη της ανθελληνικής προσπάθειας να  χαρακτηρίσει και επίσημα την θρησκευτική μειονότητα ως «τουρκική». Και ο Γιλντιρίμ έρχεται στην  Θράκη  για να βάλλει την σφραγίδα.

Ο Τούρκος Πρωθυπουργός το βράδυ της Δευτέρας θα λάβει μέρος στο Ιφτάρ, το κύριο δείπνο που έχουν οι μουσουλμάνοι για το ραμαζάνι. Στο χωριό Λύκειο της Θράκης θα βρεθούν περισσότεροι από 5000 μουσουλμάνοι, έτοιμοι να χειροκροτήσουν τον Γκιλντιρίμ.  Μια εκδήλωση   με έντονα  τα ανθελληνικά στοιχεία, ενώ  θα τον συνοδεύουν και  αρκετοί υπουργοί της κυβέρνησης Ερντογάν.

«Οι κάτοικοι των Αρριανών έκαναν θυσίες. Για εμάς κάθε πλευρά είναι ίδια. Πρώτα ο Θεός το Λύκειο και τα γύρω χωριά, θα φιλοξενήσουν τον Κύριο Πρωθυπουργό όπως αρμόζει στην Δυτική Θράκη και στην περιοχή. Αυτό το λέω παντού. Εδώ στην περιοχή υπάρχει μια νηφαλιότητα και μια βαθύτητα. Εμείς λοιπόν επιθυμούσαμε αυτή την εικόνα να την δουν και κρατικοί αξιωματούχοι και ο Κύριος Πρωθυπουργός μου» δήλωσε ο Τούρκος πρόξενος, Αλή Ριζά Ακιντζί.

Η επίσκεψη του τούρκου Πρωθυπουργού στην Θράκη χαρακτηρίζεται ως ιδιωτική, που σημαίνει ότι δεν θα παραστεί εκπρόσωπος της ελληνικής πολιτείας, με τον Γκιλντιρίμ να αλωνίζει στα χωριά της Θράκης.

Γκρίζος λύκος ο Μπιναλί Γιλντιρίμ

20 ΦΕΒΡΟΥΑΡΊΟΥ 2017 

Το σήμα των Γκρίζων Λύκων έκανε ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ κατά την διάρκεια συνεδρίασης του κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) στο τουρκικό κοινοβούλιο. Μέλη του κόμματος που βρίσκονταν στην αίθουσα έκαναν το χαρακτηριστικό σήμα και τότε ο Tούρκος πρωθυπουργός ανταπέδωσε τη χειρονομία, λέγοντας «αδέρφια μου εθνικιστές πάνω από όλα το έθνος».

Θυμίζουμε πως το φλερτ μεταξύ του κόμματος του Ερντογάν και των εθνικιστών είναι σε εξέλιξη ενόψει του δημοψηφίσματος της 16ης Απριλίου.

Η συμμαχία του κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με τους Γκρίζους Λύκους επισημοποιήθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο μετά από συνάντηση που πραγματοποιήθηκε μεταξύ του πρωθυπουργού Μπιναλί Γιλντιρίμ και του Ντεβλέτ Μπαχτσελί.

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου που έδωσαν μετά τη συνάντηση, ανακοίνωσαν πως συμφώνησαν και στις τελευταίες λεπτομέρειες.

 

kathimerini

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρακαλώ γράψτε το όνομά σας εδώ