Προειδοποίηση Τσίπρα στην Άγκυρα: Σεβαστείτε το Διεθνές Δίκαιο

«ΚΡΑΤΑΜΕ ΑΝΟΙΚΤΕΣ ΤΙΣ ΠΟΡΤΕΣ ΤΟΥ ΔΙΑΛΟΓΟΥ, ΑΛΛΑ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΡΙΑ»

Ηχηρή απάντηση στους τουρκικούς «τσαμπουκάδες»: «Κρατάμε ανοικτές τις πόρτες του διαλόγου, αλλά η Τουρκία οφείλει να καταλάβει ότι υπάρχουν και όρια» – Αυστηρό μήνυμα και στα Σκόπια: «Η ευρωπαϊκή προοπτική σας περνά από την Ελλάδα» – Καθολική στήριξη της Ευρώπης των 27 στον Έλληνα πρωθυπουργό – Όλα όσα έγιναν στην Άτυπη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών.

Αυστηρότατη προειδοποίηση προς την Τουρκία να σεβαστεί απαρέγκλιτα και χωρίς ημίμετρα το Διεθνές Δίκαιο και να διακόψει άμεσα τις προκλητικές ενέργειές της στο Αιγαίο αλλά και την Κυπριακή ΑΟΖ έστειλε το βράδυ της Παρασκευής (23/02) ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, μετά το πέρας της Άτυπης Συνόδου Κορυφής της Ευρώπης των 27 στις Βρυξέλλες.

Συνέντευξη Τύπου μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της Άτυπης Συνόδου Κορυφής.

Στο άτυπο Συμβούλιο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου συζητήσαμε δύο θέματα: τη διαδικασία εκλογής του επόμενου Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και το σχεδιασμό για το νέο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο, μετά το 2020.Το ζήτημα της εμπλοκής των πολιτών στη λήψη αποφάσεων της ΕΕ αφορά το βάθος της δημοκρατίας εντός της Ένωσης. Είναι ανάγκη να διασφαλίσουμε το σεβασμό στη λαϊκή κυριαρχία.Το ζήτημα του ευρωπαϊκού προϋπολογισμού αφορά την ισχύ της, το κοινωνικό της βάθος. Ο προϋπολογισμός πρέπει να λειτουργήσει ως εργαλείο αναδιανομής, προκειμένου να πετύχουμε την μεγαλύτερη δυνατή σύγκλιση και κοινωνική συνοχή.

Posted by Alexis Tsipras on Freitag, 23. Februar 2018

newsbomb.gr

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρακαλώ γράψτε το όνομά σας εδώ