Πρεμιέρα για τον «Καζαντζάκη» του Γιάννη Σμαραγδή

Tην Τετάρτη 15 Νοεμβρίου  2017 στις 20.00 θα γίνει η επίσημη πρεμιέρα της ταινίας «Νίκος Καζαντζάκης» στο Talos Odeon στο Ηράκλειο, σύμφωνα με τον σκηνοθέτη και δημιουργό της ταινίας Γιάννη Σμαραγδή που μίλησε στο Ράδιο Κρήτη και τον Μανόλη Αργυράκη.

 

σμαραγδής καζαντζάκης

 

σμαραγδής καζαντζάκης

«Αν δεν υπήρχαν οι Κρητικοί δεν θα γινόταν ποτέ αυτή η ταινία. Οι καλοί άνθρωποι, επώνυμοι και ανώνυμοι, βοήθησαν στο να πραγματοποιηθεί αυτή η ταινία που θέλει να προβάλει την οικουμενική διάσταση του Καζαντζάκη», ανάφερε  ο σκηνοθέτης.

Kazantzakis Movie Teaser from Alexandros Film on Vimeo.

σμαραγδής καζαντζάκης

Και επισημαίνει: Η ταινία έπρεπε να γίνει τώρα, όχι για να κερδίσω χρήματα και δόξα αλλά ήταν η ώρα να γίνει, ήταν η ώρα να δώσει στους Έλληνες δύναμη να πιστέψουν στον εαυτό τους να ξεφύγουν από την κατάθλιψη τους. Το έργο δεν αφορά μια απλή αυτοβιογραφία του Καζαντζάκη αλλά είναι λίγο από όλα… μιλά λίγο για τον άνθρωπο, λίγο για τον συγγραφέα. Με πηγές από το βιβλίο Αναφορά στον Γκρέκο (εκδόσεις Καζαντζάκη) και την συνδρομή του έργου «Ο Ασυμβίβαστος» της Ελένης Καζαντζάκη.

«Η συγκεκριμένη ταινία έγινε με πολλή αγάπη και βαθιά ανιδιοτέλεια. Γιαυτό θεωρώ ότι έχει πολύ καλό αποτέλεσμα. Είναι γνωστό ότι κάνω το κάνω με αγάπη και πετυχαίνει. Όσον αφορά τα γυρίσματα της ταινίας ολοκληρώθηκαν την Άνοιξη και έγιναν σε τέσσερις χώρες, Ελλάδα – Κρήτη, Γαλλία, Αυστρία και Γερμανία», δήλωσε  ο σπουδαίος σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής.

Kazantzakis movie – trailer 2 from Alexandros Film on Vimeo.

Κάνοντας αναφορά σε ένα περιστατικό που τον συγκλόνισε. Στα γυρίσματα της ταινίας στην Αθήνα σε μια σκηνή με την Ελένη Καζαντζάκη και τον Άγγελο Σικελιανό ήρθε η Ελένη Σταύρου η βαπτιστήρα της Ελένης Καζαντζάκη και φώναξε δυνατά «μετεμψύχωση, είναι μετεμψύχωση» είδε τους ηθοποιούς και τις βγήκε από μέσα της αυτή η φωνή,
Στον ρόλο του Νίκου Καζαντζάκη ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος ενώ καθώς ο ήρωας μεγαλώνει, τον ενσαρκώνει ο καταξιωμένος ηθοποιός Στέφανος Ληναίος. Στον ρόλο της Ελένης Καζαντζάκη η Μαρίνα Καλογήρου, τον Γιώργη Ζορμπά υποδύεται ο Θοδωρής Αθερίδης, τον Άγγελο Σικελιανό ο Νίκος Καρδώνης.
Στον ρόλο της Μητέρας του Καζαντζάκη η κατέχουσα τρία βραβεία Χορν Μαρία Σκουλά. Στον ρόλο του πατέρα του Καζαντζάκη ο Αργύρης Ξάφης. Την Μελίνα Μερκούρη υποδύεται η Ζέτα Δούκα, τον Καθηγητή Θεολογίας ο Πάνος Σκουρόλιακος, τον Καθηγητή Φυσικής ο Ηλίας Λογοθέτης και πολλοί άλλοι ηθοποιοί.

Ταινια Νίκος Καζαντζάκης

Στο ρόλο του Ελ Γκρέκο ο Μιχαήλ Ανδρουλιδάκης ο οποίος συμμετέχει φιλικά και στο ρόλο του Ιερωμένου, εντελώς μεταμορφωμένος, ο Στάθης Ψάλτης.

Φιλική συμμετοχή της Ελληνοαμερικανίδας Anthoula Katsimatides, στον ρόλο της καλής μάγισσας Χρυσούλας Πουαριέ.

ekriti.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρακαλώ γράψτε το όνομά σας εδώ