«Πονάει δόντι, κόβει κεφάλι, κ. δήμαρχε;»

ΚΙΝ.ΑΛ.  ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – 26/10/2018

 

«Πονάει δόντι, κόβει κεφάλι, κ. δήμαρχε;»

 

Η απόφαση του κ. δημάρχου να μην επιτρέψει στις Δ.Ο. των δημοκρατικών κομμάτων την κατάθεση στεφάνων στη μνήμη των πεσόντων-ηρώων Καλλιθεατών, ενόψει των εορτασμών της 28ης Οκτωβρίου, είναι επιεικώς ανιστόρητη. Απόφαση που αποτελεί συνέχεια μίας άλλης ανιστόρητης απόφασής του: της απαγόρευσης που επέβαλε πέρσι να μην κατατεθούν στεφάνια από τα κόμματα στον εορτασμό της επετείου του «Πολυτεχνείου».

 

Σε κάθε περίπτωση ο όποιος φόβος του να μην τυχόν διαταραχθούν οι εορτασμοί από την παρουσία της Χρυσής Αυγής κατά την κατάθεση στεφάνων δεν δικαιολογεί με κανένα τρόπο τον αποκλεισμό των δημοκρατικών κομμάτων από την τιμητική αυτή διαδικασία. Μήπως να καταργήσουμε τα κόμματα για χάρη της Χρυσής Αυγής;

 

Το τσουβάλιασμα των δημοκρατικών κομμάτων με τη Χρυσή Αυγή είναι αδιανόητο. Συγκρούεται με την προοδευτική και αγωνιστική πολιτική κληρονομιά της πόλης της Καλλιθέας και ασφαλώς του Ελληνικού Δημοκρατικού Κράτους.

 

Επί της ουσίας έχουμε να κάνουμε με μία μεσοβέζικη λύση η οποία επιτυγχάνει απλώς την αποφυγή της πολιτικής σύγκρουσης μεταξύ του κ. δημάρχου και της Χρυσής Αυγής. Η πόλη της Καλλιθέας όμως χρειάζεται έναν δήμαρχο που να μη φοβάται το πολιτικό κόστος από αυτήν τη σύγκρουση. Σε τελευταία ανάλυση ο κ. δήμαρχος θα μπορούσε κάλλιστα να βρει άλλον τρόπο, ώστε να εξασφαλίσει την ομαλή διεξαγωγή των εορτασμών έχοντας μάλιστα στο πλευρό του όλα τα δημοκρατικά κόμματα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρακαλώ γράψτε το όνομά σας εδώ