Ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής …στο Χαλιφάτο της Καλλιθέας

212

του Σωκράτη

Φωνές απόγνωσης και αγανάκτησης ακούγονται στις τελευταίες συνεδριάσεις της  ανώτατης τυπικά αρχής του χαλιφάτου αυτής της πόλης. Το εκπληκτικό είναι ότι κάποιοι μάλλον προς το ροζ  αντί για βαθύ κόκκινο «λαϊκοί αγωνιστές» – που δε σηκώνουν μύγα στο σπαθί τους για τους αγώνες και …. τις εξορίες τους – ξεσπάθωσαν απροκάλυπτα υπέρ της διοίκησης που είχε στριμωχθεί στη γωνία και μάλιστα με αγριωπό βλέμμα και ύβρεις, εγκαταλείποντας την ένοχη μέχρι τώρα σιωπηρή συναίνεσή τους. Ενοχλήθηκαν μήπως μη τυχόν οικεία τους πρόσωπα εμπλακούν στα καταγγελλόμενα; Ανησυχούν μήπως  χάσουν στο μέλλον τα προνόμια που τους έχουν παραχωρηθεί αφειδώς για την εύρυθμη κομματική τους λειτουργία;

Πάει πολύ να μιλούν για ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής εκτός από όσους διοικούν αυταρχικά και όσοι διαπλέκονται με την εκάστοτε Διοίκηση για λόγους που οι ίδιοι γνωρίζουν καλλίτερα.

Η ενεργοποίηση καθεστωτικών πρακτικών βίαιης φραστικής στοχοποίησης της ελεύθερης, τεκμηριωμένης αλλά αντίθετης άποψης, από όπου κι αν προέρχονται, είναι επικίνδυνος ολοκληρωτισμός, κάτι που μερικοί δείχνουν να το έχουν βαθιά μες το πετσί τους.

Δεν πρέπει να διώκεται κάποιος για πολιτικές θέσεις ή για πολιτικές απόψεις τις οποίες διατυπώνει, αυτό όμως δεν αφορά παράτυπες μεροληπτικές ενέργειες και κατάχρηση εξουσίας. Σε μια αυταρχική διοίκηση που λειτουργεί χωρίς διαφάνεια και με εμμονή στην απόκρυψη στοιχείων, μόνο ο έλεγχος και η δικαιοσύνη μπορεί να βάλλει τροχοπέδη.

Ο έλεγχος της δικαιοσύνης ή της αποκεντρωμένης διοίκησης ή των ελεγκτών δημόσιας διοίκησης και η αποκάλυψη της αλήθειας σε τέτοιες περιπτώσεις δε συνιστά ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής αλλά αποκατάσταση της δημοκρατικής και ηθικής λειτουργίας των θεσμών.

Η αναζήτηση της αλήθειας και η δικαιοσύνη θα έπρεπε να αποτελεί προτεραιότητα για όλους, ανεξάρτητα από πολιτικές σκοπιμότητες και επιδιώξεις.

Καθαρός ουρανός αστραπές δε φοβάται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρακαλώ γράψτε το όνομά σας εδώ