ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ ΣΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ Ο ΔΩΝΗΣ

Επιστρέφει ο Γιώργος Δώνης ως προπονητής, είχε αποκτηθεί για πρώτη φορά φορά από τον Παναθηναϊκό το 1988. Τα πρώτα χρόνια δινόταν δανεικός, αγωνιζόμενος στο τριφύλλο αρχής γενομένης από την περίοδο 1991-92 και εντεύθεν.

Ταχύτατος, τεχνίτης και με ανεξάντλητες δυνάμεις, με το τριφύλλι κατέκτησε 2 πρωταθλήματα και 3 κύπελλα, ενώ ήταν αναπόσπαστο μέλος της χρυσής ομάδας που το 1996 έφτασε μέχρι τα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Το «τρένο» έφυγε το καλοκαίρι του 1996 για την Μπλάκμπερν.

Ο Γιώργος Δώνης φαίνεται να πλησιάζει στον πάγκο του «τριφυλλιού» με την προϋπόθεση ασφαλώς πως θα τηρηθούν οι τέσσερις όροι που ο ίδιος έχει βάλει για ν’ αποφασίσει να πιάσει το…τιμόνι.

Τα σημάδια δείχνουν πως το «τρένο» είναι πολύ κοντά στην επιστροφή του στον Παναθηναϊκό, αυτή τη φορά από το πόστο του προπονητή. Η πρώτη επαφή έγινε στον ΣΚΑΙ, όταν τα είπαν για πρώτη φορά με τον Γιάννη Αλαφούζο και τον Νίκο Νταμπίζα.

Αυτή η εβδομάδα θα είναι καθοριστική ως προς το αν θα γίνει τελικά ο «γάμος», με την συνάντηση ανάμεσα στον Δώνη και τον Νταμπίζα να είναι προγραμματισμένη γι’ αυτή την εβδομάδα. Ωστόσο ο «Μουμπάρακ» έβαλε ασφαλώς και τους όρους, αν θέλετε τις ασφαλιστικές δικλείδες ώστε να κάνει απερίσπαστος την δουλειά του και με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες.

Ποιοι είναι οι όροι όμως που έχει ρίξει ήδη ο Γιώργος Δώνης και θα πρέπει να τηρηθούν ώστε να αναλάβει την τεχνική ηγεσία των «πρασίνων»;

Ο πρώτος αφορά το έμψυχο δυναμικό της ομάδας και σύμφωνα με την απαίτηση του έμπειρου τεχνικού θα πρέπει να διατηρηθεί σε σημαντικό βαθμό ο κορμός. Γίνεται αντιληπτό πως οι επαφές που θα έχει ο Νίκος Νταμπίζας με τους παίκτες τις επόμενες ημέρες μπορεί να είναι καθοριστικές.

Άλλη μια θεμελιώδης απαίτηση του Δώνη, είναι να υπάρχει συνέπεια στις πληρωμές. Ο Δώνης δεν προβληματίζεται από τις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν αυτή τη στιγμή, αλλά απαιτεί οι ποδοσφαιριστές του να είναι απερίσπαστοι ως προς τις πληρωμές.

Ακόμα δεν έχει τεθεί το ζήτημα των οικονομικών απαιτήσεων του ίδιου του Δώνη, αλλά φαίνεται πως υπάρχει η διάθεση να βρεθεί η χρυσή τομή. Επιπλέον το 4ο ζήτημα αφορά τους περιορισμούς στις μεταγραφές που θα έχουν οι «πράσινοι» και απ’ αυτό θα εξαρτηθεί και το πόσο δυσκολότερο μπορεί να είναι το έργο του Έλληνα τεχνικού.

Αυτή τη στιγμή πάντως τα προγνωστικά συγκλίνουν υπέρ της ολοκλήρωσης της συμφωνίας, με την προϋπόθεση βέβαια να ικανοποιηθούν τα αιτήματα του Γιώργου Δώνη, προκειμένου ν’ αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ομάδας.

Κώστας Μιαούλης

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρακαλώ γράψτε το όνομά σας εδώ