Πολιτικές χρήσεις στο Κέντρο …Πολιτισμού Σ. Νιάρχος;

172

 

Από πηγές της Νέας Δημοκρατίας πληροφορηθήκαμε ότι θα πραγματοποιηθεί στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, στην Καλλιθέα ….  Συνέδριο του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων στις 7-8 Ιουλίου 2017.

Δεν έχει ανακοινωθεί προς το παρόν επισήμως η «τυχόν» παρουσία του Προέδρου της ΝΔ στο Συνέδριο αυτό.

Τόσο ο κ Πατούλης όσο και ο κ Κάρναβος είναι μέλη της πολιτικής επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας και συνοδεύουν τον Πρόεδρο της ΝΔ στις περιοδείες του ή τον καλούν στις εκδηλώσεις των φορέων τους.

Κυκλοφόρησε και λογότυπο, στο οποίο βλέπουμε ότι το Συνέδριο αυτής της «ΜΚΟ Δημάρχων» στην οποία ηγούνται οι Γ. Πατούλης (Δ. Αμαρουσίου) και Δ. Κάρναβος, τίθεται υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ και του Δήμου Καλλιθέας -όπου επίσης ηγούνται- χωρίς βέβαια τα διοικητικά συμβούλια των δύο αυτών αυτοδιοικητικών θεσμών να έχουν ενημερωθεί μέχρι στιγμής ή να έχουν λάβει κάποια σχετική απόφαση. Το συνέδριο γίνεται σε μία περίοδο έντασης των σχέσεων ΚΕΔΕ – Κυβέρνησης λόγω του  πολυνομοσχεδίου για την αυτοδιοίκηση, των συμβασιούχων και της απλής αναλογικής.

Λυπηρό πάντως θα είναι να γίνεται χρήση στο μέλλον του Κέντρου αυτού του πολιτισμού για το οποίο η Καλλιθέα είναι περήφανη και για άλλους σκοπούς όπως για την προβολή πολιτικών προσώπων ή πολιτικών σχεδιασμών. Ίδωμεν… Ελπίζουμε να μη δικαιωθεί ο Γιώργος Κιμούλης για την παραίτησή του.

Είναι η πρώτη εκδήλωση του Δήμου Καλλιθέας στο ίδρυμα Νιάρχου και δυστυχώς δεν είναι αυτή η εκδήλωση ότι καλύτερο θα περίμεναν οι πολίτες από το Δήμαρχό τους, ο οποίος και εκπροσωπεί την πόλη τους στο Διοικητικό συμβούλιο του Ιδρύματος.

Ας σημειώσουμε στο σημείο αυτό ότι μέχρι στιγμής το Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων δεν έχει δείξει κάτι ουσιαστικό για την υγεία των Καλλιθεατών. Οι μη παροχές των δημοτικών ιατρείων όπου και εδρεύει (τρεις ιατροί και μόνο για απόρους) είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα που ως kallitheapress θα το αναδείξουμε σύντομα. Η μη ανάρτηση στη Διαύγεια της οικονομικής διαχείρισης των κρατικών πόρων του, ενοχλεί τους πολίτες.       

Την επόμενη εβδομάδα ο Δ. Κάρναβος και ενώ όλοι περιμένουν ένα Δημοτικό Συμβούλιο με φλέγοντα για την πόλη θέματα, θα «εκπροσωπήσει» το εν λόγω δίκτυο σε υπουργική σύσκεψη στην Τσεχία με έξοδα των δημοτών.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρακαλώ γράψτε το όνομά σας εδώ