Πάττυ Καλού Μια νέα φωνή με μέλλον

Η παρουσίαση της Πάττυ απο την ίδια απο  συνέντευξη που είχε δώσει στις 26/2/ 2015 στην Μυρσίνη Τσίγκου σε εφημερίδα της Λευκάδας
Από τα εννιά της σε ωδείο, το ταλέντο φάνηκε από πολύ νωρίς. Ξεκίνησε με κιθάρα, αλλά αργότερα την κέρδισε το πιάνο, η μεγάλη της αγάπη. Δούλεψε σκληρά πάνω στη μουσική για πολλά χρόνια και τελειώνοντας το σχολείο πέρασε στη σχολή Αρχιτεκτονικής στην Πάτρα.  Αυτό, βέβαια, δεν θα μπορούσε να την σταματήσει από την μουσική της πορεία και την ανάγκη της για δημιουργία. “Πέρασαν μόνο λίγοι μήνες προσαρμογής και αμέσως άρχισα να ψάχνω για ωδείο, για δασκάλους μουσικής και προσπαθούσα να βρω τρόπους για να μπω στους μουσικούς κύκλους της πόλης.Ευτυχώς το κατάφερα. Συνέχισα τα μαθήματα πιάνου και πήρα το πτυχίο μου στο πιάνο αλλά και στην ενορχήστρωση. Θέλοντας να ολοκληρώσω τις γνώσεις μου, πήρα και πτυχίο αντίστιξης στην Αθήνα.”, με ενημερώνει. Και συνεχίζει: “Τον δεύτερο χρόνο των σπουδών μου άρχισα να τραγουδάω σε μαγαζιά της Πάτρας. Βρήκα παιδιά που μοιραζόμασταν το ίδιο πάθος και δουλέψαμε μαζί πάνω στη μουσική. Κάποια χρόνια παίζαμε όλη τη σεζόν, σε μουσικά στέκια και διάφορες εκδηλώσεις. Έτσι ξεκίνησα επαγγελματικά να τραγουδάω.”
Πώς, όμως, μπορεί η Αρχιτεκτονική να συνδυαστεί με τη μουσική; Η απάντηση της Πάττυ αυθόρμητη. Χωρίς δισταγμό, μου λέει:“Οι περισσότεροι συμφοιτητές μου ασχολούνταν με κάτι καλλιτεχνικό. Μου έχουν μείνει τα λόγια ενός καθηγητή μου που μας μιλούσε για αυτό που είχε πει ο Γκέτε, πως η αρχιτεκτονική είναι παγωμένη μουσική. Η αρχιτεκτονική έχει σχέση με όλες τις μορφές της τέχνης. Μέσα από τον αρχιτεκτονική έμαθα όλες τις τέχνες μέσα από ένα άλλο πρίσμα.”
 Την αρχιτεκτονική την αγάπησε. Ίσως, όχι όσο τη μουσική, αλλά η επιτυχία της και σε αυτό τον τομέα, δείχνει έναν άνθρωπο που βάζει στόχους και τους καταφέρνει, με κόπο αλλά και ενθουσιασμό. Η διπλωματική της εργασία (http://issuu.com/eirinitrachana/docs/diplomatiki_trachanaeirini_kaloupat) εστιάστηκε στη Λευκάδα. Μαζί με τη συμφοιτήτριά της, Ειρήνη Τραχανά, έκαναν ανάδειξη του υδροβιότοπου και δημιούργησαν κάποιες διαδρομές μέσα στη λιμνοθάλασσα σε σχηματισμό voronoi. “Συγκεκριμένα πήραμε ως κέντρα τους τόπους όπου συγκεντρώνονται τα πουλιά και δημιουργήσαμε σημεία-στάσεις, όπου θα μπορούσες να έχεις και άλλες εμπειρίες πέρα από την παρατήρηση. Η διπλωματική περιελάμβανε κάποιες επεμβάσεις και στη γύρω περιοχή, με σκοπό να ξαναγυρίσουν τα πουλιά στη λιμνοθάλασσα.”, μου εξήγησε. Η σκληρή δουλειά απέδωσε καρπούς, αφού η διπλωματική τους συμμετείχε στην 8η Μπιενάλε της Βαρκελώνης με θέμα την Αρχιτεκτονική τοπίου, εκπροσωπώντας το Πανεπιστήμιο της Πάτρας.
https://youtu.be/g5-G2Czve8U

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρακαλώ γράψτε το όνομά σας εδώ