Πάμε …Ποδηλατάδα στο Παλαιό Φάληρο

Σε λειτουργία θέτει ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου το σύστημα αυτόματης μίσθωσης κοινόχρηστων ποδηλάτων, προσφέροντας τη δυνατότητα στους δημότες να κάνουν χρήση των δημοτικών ποδηλάτων που βρίσκονται εγκατεστημένα στον ποδηλατικό σταθμό του Δήμου και να τα επιστρέφουν στο σημείο στάθμευσης.

Το Σύστημα κοινόχρηστων ποδηλάτων είναι μια υπηρεσία καθημερινής αστικής μετακίνησης που απευθύνεται σε όλους τους ενήλικες πολίτες, μόνιμους κατοίκους και επισκέπτες του Δήμου Παλαιού Φαλήρου και σαν στόχο έχει την προώθηση του ποδηλάτου ως εναλλακτικού μέσου οικονομικής και οικολογικής μετακίνησης, που συμβάλει τόσο στην προστασία του περιβάλλοντος όσο και στη βελτίωση της υγείας των πολιτών.

Η προμήθεια του συστήματος αυτόματης μίσθωσης δημοτικών ποδηλάτων κοινής χρήσης χρηματοδοτήθηκε εξολοκλήρου από την Εθνική Τράπεζα και ήδη έχουν εγκατασταθεί τα 20 ειδικού τύπου ποδήλατα (ελληνικής σημειωτέον κατασκευής) στον ποδηλατικό σταθμό που βρίσκεται έξω από το πάρκο Αγίου Γεωργίου – Τροκαντερό (δίπλα από την κεντρική είσοδο).

Με την ειδική ηλεκτρονική κάρτα EasyBike που προμηθεύονται οι πολίτες από κατάλληλο σημείο του Δήμου Παλαιού Φαλήρου οι χρήστες θα μπορούν σε ελάχιστα δευτερόλεπτα να παραλάβουν ένα ποδήλατο και να το χρησιμοποιήσουν για όσο χρόνο επιθυμούν, επιστρέφοντάς το στη συνέχεια σε οποιονδήποτε από τους σταθμούς μίσθωσης (στο προσεχές μέλλον θα λειτουργήσει και 2ος σταθμός).

Απαραίτητη προϋπόθεση για τους συνδρομητές είναι, να έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους. Θα υπάρχει επίσης η δυνατότητα να χρησιμοποιηθεί το σύστημα και από περιστασιακούς χρήστες, κατόχους πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας μέσω της χρήσης κινητού τηλεφώνου.

Δικαιολογητικά για την εγγραφή

  • Αντίγραφο 2 όψεων Αστυνομικής Ταυτότητας
  • Αποδεικτικό κατοικίας (λογαριασμό ΟΤΕ, ΔΕΗ, ύδρευσης, τηλεφωνίας, κ.λ.π).

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρακαλώ γράψτε το όνομά σας εδώ