Πάλι πρωταγωνιστεί η Καλλιθέα Έφοδος σε strip club Εξαρθρώθηκε κύκλωμα trafficking

Η προ ετών εκδήλωση του Δήμου Καλλιθέας για τον αστυνομικό της γειτονιάς, δε στάθηκε εμπόδιο για την εγκληματικότητα της πόλης. Πολύ συχνά οι αποτελεσματικές παρεμβάσεις και επιτυχίες της ελληνικής αστυνομίας αποδεικνύουν ότι η πόλης μας αποτελεί πηγή έλξης κακοποιών στοιχείων. Τα strip show, οι παράνομοι οίκοι ανοχής και οι λέσχες που κατακλύζουν την πόλη, δίνουν το στίγμα της διαφθοράς που κάθε τόσο αποκαλύπτεται. Απορίας άξιο είναι βέβαια γιατί δε σφραγίζονται με πρωτοβουλία του Δήμου, μιας και όλοι σχεδόν αυτοί οι χώροι διαφημίζονται με φωτεινές πινακίδες. Όλα δείχνουν ότι στη μάχη με τη διαφθορά ο Δήμος Καλλιθέας δηλώνει απών, αφού δε χτυπά το κακό στη ρίζα του. Μια συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία για ένα οργανωμένο σχέδιο αποτύπωσης και εκκαθάρισης τουλάχιστον των φανερών πηγών παρανομίας είναι το άμεσο ζητούμενο από τους πολίτες.

Εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Ασφάλειας Αττικής, εγκληματική ομάδα σωματεμπορίας και σεξουαλικής εκμετάλλευσης αλλοδαπών γυναικών.

Ειδικότερα, μετά από διερεύνηση υπόθεσης σεξουαλικής εκμετάλλευσης δύο γυναικών από την Ουκρανία, αποκαλύφθηκε η δράση της εγκληματικής ομάδας, τα μέλη της οποίας, από τον περασμένο Σεπτέμβριο, εντόπιζαν τα θύματα τους σε χώρες της Ανατολικής Ευρώπης και της Λατινικής Αμερικής και εκμεταλλευόμενα την δεινή τους οικονομική κατάσταση, αποσπούσαν την συναίνεση τους προκειμένου να τις μεταφέρουν στην Ελλάδα.

Στη συνέχεια, τις εγκαθιστούσαν σε ξενοδοχεία και σε οικίες και με τη χρήση ψυχολογικής βίας, προέβαιναν στη γενετήσια εκμετάλλευση τους μέσω κέντρων διασκέδασης (strip show) ή οίκων ανοχής.

Χαρακτηριστικό γνώρισμα της πρακτικής που ακολουθούσαν τα μέλη της οργάνωσης, ήταν το γεγονός ότι κατάρτιζαν εικονικά συμβόλαια εργασίας τα οποία επιδείκνυαν στα θύματα, σύμφωνα με τα οποία τις υποχρέωναν σε εργασία προκειμένου να τους αποπληρώνουν υποτιθέμενο χρέος που προέκυπτε από την μεταφορά τους στην Ελλάδα.

Κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε στις 24-11-2017 το βράδυ σε ένα κέντρο διασκέδασης (strip show) στην Καλλιθέα καθώς και σε τέσσερις οίκους ανοχής στην Αθήνα και δύο στην Κόρινθο, συνελήφθησαν πέντε άτομα (τέσσερις Έλληνες και μία Βουλγάρα) για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και για μαστροπεία καθώς και τρία άτομα για σωματεμπορία.

Επιπλέον, στην ίδια επιχείρηση συνελήφθησαν 14 άτομα κατηγορούμενα για διάφορα αδικήματα (παραβίαση σφραγίδων, πλαστογραφία, αντίσταση, περί όπλων, διευκόλυνση ακολασίας άλλων κλπ).

Από τις έρευνες σε χώρους και οίκους ανοχής, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 12.670 ευρώ, πιστόλι, ποσότητα κοκαΐνης βάρους 13,5 γραμμαρίων, ζυγαριά ακριβείας, πλήθος πλαστών συμβολαίων εργασίας, πλήθος εγγράφων και σημειώσεων και τέσσερα κινητά τηλέφωνα.

Πρόσθετα, διαπιστώθηκε ότι από τον περασμένο Σεπτέμβριο είχαν προβεί στην κατ’ επάγγελμα γενετήσια εκμετάλλευση και προαγωγή στην πορνεία τουλάχιστον 22 γυναικών.

Από την ΕΛ.ΑΣ. παρασχέθηκε αρωγή και προστασία σε δύο γυναίκες, θύματα του κυκλώματος. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ο οποίος τους παρέπεμψε στον Ανακριτή.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρακαλώ γράψτε το όνομά σας εδώ