ο 2ος Μαραθώνιος Καινοτομίας της ΚΕΔΕ στο Κ.Π.Ι.Σ.Ν.

Ραντεβού την Πέμπτη 28 Ιουνίου

Την Πέμπτη 28 Ιουνίου στις 10:00 ξεκινάει στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στην Καλλιθέα ο 2ος Μαραθώνιος Καινοτομίας της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας.
Μέχρι στιγμής η συμμετοχή ξεπερνάει κάθε προσδοκία καθώς έχουν δηλώσει συμμετοχή 310 διαγωνιζόμενοι σε 110 ομάδες ενώ οι εγγραφές συνεχίζονται. Οι διαγωνιζόμενοι θα υποστηριχθούν από 90 μέντορες ενώ η κριτική επιτροπή αποτελείται από 12 υψηλόβαθμα στελέχη εταιριών προερχόμενων από τους χορηγούς καθώς και τον χώρο της αυτοδιοίκησης. Οι ομάδες καλούνται σε 4 μέρες να υλοποιήσουν εφαρμογές για τις έξυπνες πόλεις.
Ο Μαραθώνιος θα διαρκέσει από την Πέμπτη 28 Ιουνίου και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 1 Ιουλίου με τις παρουσιάσεις των ομάδων, τις βραβεύσεις και το πάρτυ. Την Παρασκευή 29 Ιουνίου θα πραγματοποιηθούν workshop για τις έξυπνες πόλεις, θα παρουσιαστούν οι δράσεις της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση και θα μιλήσουν διακεκριμένοι ομιλητές από το εξωτερικό.
Η Cosmote ως Innovation Enabler θα παρουσιάσει λύσεις για τις έξυπνες πόλεις και πιλοτικές εφαρμογές. Το Σάββατο 30 Ιουνίου θα πραγματοποιηθούν οι παρουσιάσεις των 33 ομάδων από τις 80, που διακρίθηκαν στον μαθητικό διαγωνισμό ενώ θα υπάρξει ένα ενδιαφέρον workshop για blockchain για παιδιά.
Τέλος, ο Μαραθώνιος θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 1 Ιουλίου με τις παρουσιάσεις των ομάδων σε κριτές και κοινό και θα ακολουθήσουν οι βραβεύσεις και πάρτυ ανοιχτό στο κοινό στον Φάρο του ΚΠΙΣΝ. Αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ.

Καλούμε όσους ενδιαφέρονται να συμμετέχουν να δηλώσουν συμμετοχή άμεσα στον Μαραθώνιο στον σύνδεσμο http://crowdhackathon.com/smartcity2/apply/ 
Θα έχουν έτσι την ευκαιρία να συμμετέχουν στον Μαραθώνιο και να διεκδικήσουν χρηματικά βραβεία και δώρα συνολικής αξίας 40.000 ευρώ.
Ο 2ος Μαραθώνιος Καινοτομίας της ΚΕΔΕ υλοποιείται με την υποστήριξη της εταιρείας καινοτομίας Crowdpolicy.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρακαλώ γράψτε το όνομά σας εδώ