Ο Νόμος της Νύχτας

Στην Καλλιθέα (στη Συγγρού) υπάρχει ένα νυχτερινό κέντρο που το έχει ένας Έλληνας με “βιτρίνα” κάποιον αλλοδαπό. Ο ιδιοκτήτης του νυχτερινού κέντρου, έχει ακόμα 3 studio, όπως λέγονται σήμερα εξευγενισμένα τα πορνεία, τα οποία ξεφυτρώνουν ανεξέλεγκτα στην πόλη.

Το κέντρο διασκέδασης, λοιπόν, έχει κάνει κόλαση τη ζωή των ανθρώπων που ζούν στην πολυκατοικία που εφάπτεται με αυτό: ο θόρυβος από τη μουσική, κατά τη διάρκεια της νύχτας μέχρι το πρωί, είναι ανυπόφορος, καταστρέφει την υγεία τους και επιπλέον τους προξενεί οικονομική ζημιά, γιατί δεν μπορούν να νοικιάσουν τα διαμερίσματα που έχουν κενά στην πολυκατοικία τους. Η δημόσια απάντηση του ιδιοκτήτη του κέντρου διασκέδασης είναι χαρακτηριστική απάντηση γνήσιου τέκνου της νύχτας: “Όποιος θέλει να κοιμηθεί να πάει αλλού. Έχω άδεια λειτουργίας και θα παίζω όσο δυνατά θέλω, μέχρι όποια ώρα θέλω, όπως θέλω!”

Οι κάτοικοι κατ’ επανάληψη έχουν φωνάξει την αστυνομία και έχουν κάνει καταγγελία στο Δήμο. Αποτέλεσμα μηδέν!
Καλά και ο δήμαρχος τί κάνει; Δεν κάνει τίποτα, παρόλο που έχει στα χέρια του τις καταγγελίες των κατοίκων της πολύπαθης πολυκατοικίας, τις αναφορές της αστυνομίας και κυρίως της αρμόδιας Υγειονομικής Επιθεώρησης της Περιφέρειας Αττικής, η οποία λέει να ανασταλεί η άδεια λειτουργίας του συγκεκριμένου κέντρου διασκέδασης και να ασκηθεί από τον Εισαγγελέα ποινική δίωξη κατά του ιδιοκτήτη.

Επειδή στην Ελλάδα για να γίνουν όλα αυτά πρέπει να κινηθεί ο δήμαρχος, ο οποίος σφυρίζει αδιάφορα, τελικά δεν αλλάζει τίποτα. Παράλληλα, ο δήμαρχος για να αποδυναμώσει επικοινωνιακά τους κατοίκους της πολυκατοικίας, τους χαρακτηρίζει παράξενους τύπους που γκρινιάζουν χωρίς λόγο.
Γιατί συμπεριφέρεται έτσι ο δήμαρχος; Γιατί κάνει πλάτες αντικειμενικά στον ιδιοκτήτη του κέντρου διασκέδασης με αποτέλεσμα αυτός να αποθρασύνεται περισσότερο; Τι όφελος έχει ο δήμαρχος;

Αγαπητοί συμπολίτες, βάλτε τη λογική σας να λειτουργήσει!
Ποιό όφελος έχει ο δήμαρχος δεν μπορώ να το ξέρω. Εκείνο που ξέρω είναι η περίφημη παροιμιώδης έκφραση “Εξ όνυχος τον λέοντα” που σημαίνει πως αρκεί ένα μικρό αλλά χαρακτηριστικό στοιχείο, για την εξαγωγή γενικότερου συμπεράσματος. Στην προκειμένη περίπτωση το συμπέρασμα αφορά στη γενική πολιτική του δημάρχου που χαρακτηρίζεται από απουσία κανόνων και τη μη εφαρμογή του νόμου, επιδιώκοντας έτσι την ανάπτυξη καλών πελατειακών σχέσεων. Τί λέει δηλαδή ο δήμαρχος στους πολίτες με την πολιτική του γι’ αυτά τα ζητήματα της νύχτας στην Καλλιθέα; Λέει “Δεν τρέχει τίποτα, όλα αυτά είναι ψέμματα από κάποιους ιδιόρρυθμους που έτσι υποσκάπτουν αντικειμενικά την επιχειρηματικότητα στην πόλη!!!”.

Αγαπητοί συμπολίτες, στην Καλλιθέα σήμερα ζούμε μια διαρκή νύχτα. “Μην ανησυχείτε” μας λέει ο δήμαρχος. Όμως οι νονοί έχουν ήδη βγει στους δρόμους της πόλης.

Ο Ταπανταρής

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρακαλώ γράψτε το όνομά σας εδώ