Ο ΝΟΤΚ απαντά με στοιχεία σε όλους και για όλα

5/8/2017

Επειδή πολλά ακούστηκαν και γράφτηκαν (και διαγράφτηκαν) τις τελευταίες ώρες για Συμφωνία ΟΠΑΑ Καλλιθέας με ΝΟΤΚ και σύμφωνα με πηγές μας ο ΝΟΤΚ δεν άλλαξε θέσεις, απομένει να δούμε αν υποχώρησε ο Δήμαρχος….

13 Ιούλ 2017 @ 18:00

Μετά όσα ειπώθηκαν αναφορικά με τον ΝΟΤΚ στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο Καλλιθέας την 12/7/ 2017 και ανεγράφησαν μετά από αυτό -από προσκείμενους στη διοίκηση- επικοινωνήσαμε με το ΝΟΤΚ ο οποίος  μας παρέπεμψε στην επιστολή που μας είχε αποστείλει με αφορμή όσα λέχθηκαν στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΠΑΑ Γιάννης Γάλλος την 20/6/2017.

Για του λόγου του αληθές μας έδωσε και το σχετικό αποδεικτικό έγγραφο ότι δεν αρνείται να καταβάλλει λιμενιάτικα. 

Σε ερώτησή μας αν σκοπεύει να κινηθεί νομικά κατά όσων ενδεχομένως συκοφαντούν τον όμιλο, επιφυλάχθηκαν να μας απαντήσουν, αλλά ανέφεραν ότι πολύ σύντομα αναμένονται εξελίξεις.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΝΟΤΚ 20/6/2017

Ο ΝΟΤΚ αισθάνεται την υποχρέωση να ενημερώσει τα μέλη του και τους πολίτες της Καλλιθέας για τα πραγματικά  δεδομένα της διένεξης μεταξύ της Διοίκησης του ΝΟΤΚ και της Διοίκησης του Δήμου Καλλιθέας.

Για κάποιο λόγο που αγνοούμε, η νέα Διοίκηση του Δήμου Καλλιθέας δείχνει να μην επιθυμεί την ύπαρξη ναυταθλητικού κέντρου στην παραλία της πόλης δημιουργώντας συνεχή προβλήματα στην ομαλή λειτουργία του.

Θα αναρωτηθείτε γιατί το λέμε αυτό.

Από το 2009 που ο Δήμος παρέλαβε τμήμα της παραλίας με Παραχωρητήριο από τα Ολυμπιακά Ακίνητα, σαφέστατα αναφέρεται στο άρθρο  5.1 αυτού, η υποχρέωση του Δήμου για αποκλειστική χρήση και λειτουργία ενός Εθνικού Ναυταθλητικού Κέντρου χωρίς εμπορικές χρήσεις και επαγγελματικά σκάφη στον χώρο του. Αυτό δεν τηρείται.

Το παραχωρητήριο αναφέρει ότι πρέπει να εγκαταστήσει εντός του Εθνικού Ναυταθλητικού Κέντρου μόνο τους προϋπάρχοντες ομίλους της πόλης, όμως ούτε αυτό τηρείται.

Ο ΝΟΤΚ με την σειρά του ουδέποτε αρνήθηκε την καταβολή χρημάτων για την αντιμετώπιση των εξόδων της μαρίνας. Μέχρι σήμερα καμία συγκεκριμένη και σαφή ενημέρωση είχαμε από τον ΟΠΑΑ για το ποιο είναι το πραγματικό κόστος που δαπανά για τη λειτουργία της μαρίνας και πως το επιμερίζει. Πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι η κατάσταση που επικρατεί σήμερα στη μαρίνα είναι απελπιστική τόσο από πλευράς παροχής υπηρεσιών από τον ΟΠΑΑΑ προς τους φορείς όσο και από πλευράς και συντήρησης-επιμέλειας-ασφάλειας της μαρίνας σύμφωνα με τα πρότυπα και τους όρους ενός τουριστικού λιμένα που περιγράφονται τόσο στον Γενικό όσο και στον Ειδικό Κανονισμό.

Δεν ισχύουν οι προϋποθέσεις βάσει των οποίων εκδόθηκε η άδεια λειτουργίας της Ναυταθλητικής Μαρίνας.

Ο Δήμος ζήτα λιμανιάτικα στηριζόμενος σε Απόφαση της Υπουργού Τουρισμού δηλαδή το νέο Ειδικό Κανονισμό τον οποίο ο ίδιος ο ΟΠΑΑ εισηγήθηκε. Αναφέρεται εκεί  ότι ο Δήμος πρέπει να δέχεται τους ιδιοκτήτες των σκαφών για σύμβαση, οι δε όμιλοι να είναι εγγυητές σε περίπτωση μη πληρωμής των ιδιοκτητών των σκαφών. Αναφέρεται επίσης ότι ο ιδιοκτήτης πρέπει να προσκομίζει βεβαίωση από την ΓΓ Αθλητισμού ότι το σκάφος του είναι ναυταθλητικό. Η ΓΓΑ όμως απαντά ότι τέτοιες βεβαιώσεις δεν εκδίδει, οπότε δε πληρούνται οι προβλεπόμενες προϋποθέσεις για υπογραφή νομότυπης σύμβασης των μελών μας με το Δήμο.

Και τελευταίο – και σε αυτό στεκόμαστε – ο ΝΟΤΚ αποδέχεται μέχρι να βγουν οι αποφάσεις των δικαστηρίων στα οποία έχει προσφύγει κατά του Δήμου να καταβάλει κάθε μήνα προς το Δήμο τα χρήματα που αναλογούν στα σκάφη των μελών του, διότι οι υποχρεώσεις της σύμβασης ενός σκάφους μέλους μας δεσμεύουν οικονομικά και νομικά τον όμιλο. Κατά συνέπεια είναι επιβεβλημένο να υποβάλλεται και να υπογράφεται από τον όμιλο και τον Δήμο η σύμβαση, εφόσον ο όμιλος έχει την ευθύνη της ορθής τήρησης των όρων της και της πλήρους αποπληρωμής της. Η σχέση αυτή ομίλου με το Δήμο προκύπτει από τους Νόμους ΕΣΟΑΠ και 3342/2005, άλλωστε αυτή είναι η και πρόσφατη πρόταση των ελεγκτών δημόσιας διοίκησης. Ακόμα όμως και αυτή την προσωρινή λύση δεν αποδέχτηκε – μέχρι στιγμής τουλάχιστον ο ΟΠΑΑ – και μεθοδεύει την τελική βίαιη απομάκρυνση των σκαφών του ομίλου μας από τη Ναυταθλητική Μαρίνα Καλλιθέας εξαντλώντας κάθε έννοια λογικής και νομιμότητας.

Θα συνεχίσουμε την καλοπροαίρετη προσπάθειά μας εύρεσης λύσεων στα προβλήματα που μας δημιουργεί η νέα Διοίκηση του Δήμου Καλλιθέας, παρά την πικρία μας για τη μέχρι σήμερα στάση της απέναντί μας και παρακώλησης του έργου μας, ευελπιστώντας να επικρατήσει η κοινή λογική και να συμφωνήσει σε μια αμοιβαία αποδεκτή προσωρινή λύση, μέχρι να ολοκληρωθεί το δικαστικό κομμάτι αυτής της υπόθεσης.

Θα συνεχίσουμε να λειτουργούμε παρά τις παραπάνω αντιξοότητες με μοναδικό στόχο να αναδεικνύουμε πρωταθλητές ολυμπιακούς, παγκόσμιους και πανευρωπαϊκούς. Τιμούμε την Καλλιθέα, επιτυγχάνοντας το όνομά της να ακούγεται παντού σε όλο τον κόσμο.

Ευχαριστούμε  τα μέλη μας και τους πολίτες της Καλλιθέας για τη συμπαράσταση που δείχνουν σε αυτή μας την προσπάθεια και την αναγνώριση της μέχρι σήμερα προσφοράς μας.

Καλούμε το Δήμο να επιδείξει την ίδια καλοπροαίρετη διάθεση και πνεύμα συνεργασίας με εμάς, εκτός βέβαια και αν πρόθεσή του δεν είναι ύπαρξη ενός αξιοπρεπούς ναυταθλητικού κέντρου με διεθνείς επιτυχίες των αθλητών του, αλλά κάτι το διαφορετικό, κάτι το οποίο δεν κατανοούμε με την υφιστάμενη νομοθεσία πως μπορεί να το επιτύχει.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρακαλώ γράψτε το όνομά σας εδώ