Ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης στη Λέσβο…

Επίσκεψη του Υπευθύνου Τομέα Μεταναστευτικής Πολιτικής της ΝΔ, Βουλευτή Β’ Αθηνών, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, στη Λέσβο

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Μεταναστευτικής Πολιτικής της ΝΔ, Βουλευτής Β’ Αθηνών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, μετέβη σήμερα, Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου, στη Λέσβο, όπου και πραγματοποίησε επίσκεψη, συνοδευόμενος από τον Αναπληρωτή Υπεύθυνο του Τομέα Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής της ΝΔ, Βουλευτή Λέσβου, κ. Αθανασίου και τον Γραμματέα Οργανωτικού της ΝΔ, κ. Κονταδάκη, στο K έντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης του νησιού. Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης του, ο κ. Βαρβιτσιώτης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Δυστυχώς, η εικόνα στη Μόρια παραμένει τραγική. Ουσιαστικά, επεκτάθηκε ο καταυλισμός στα διπλανά χωράφια, διαμορφώνοντας συνθήκες απάνθρωπες για τους πρόσφυγες και μετανάστες που φιλοξενούνται σ’ αυτόν.

Αλλά και για τους κατοίκους, οι οποίοι βλέπουν τις περιουσίες τους διαρκώς να απαξιώνονται και τον τόπο, όπου θέλουν να μεγαλώσουν τα παιδιά τους να γίνεται, πλέον, αφιλόξενος και για τους ίδιους.

Την προηγούμενη Παρασκευή, ο κ. Μουζάλας, ενώ εκλήθη στη Βουλή μετά από τέσσερις εβδομάδες, να απαντήσει στο τι θα κάνει για την αποσυμφόρηση των νησιών, δε μας είπε τίποτα.

Στέρεψε η Κυβέρνηση και από υποσχέσεις προς τους νησιώτες. Γιατί μέχρι τώρα ό,τι και αν έχει υποσχεθεί, δεν το έχει υλοποιήσει σε κανένα επίπεδο.

Αυτό πλήττει την εικόνα της χώρα και στο εξωτερικό, αλλά και πλήττει την εθνική της συνοχή στο εσωτερικό.

Εγώ θέλω, για άλλη μια φορά, να επιστήσω την προσοχή σε αυτόν τον δοκιμαζόμενο τόπο, τα νησιά του Βορείου Αιγαίου και ιδιαίτερα, στο χωριό της Μόριας. Γιατί δεν μπορεί να γίνει μια μαύρη κουκίδα στο χάρτη, στην οποία δε θα λειτουργούν οι -κοινωνικά αποδεκτές- παροχές προς τους κατοίκους και τους φιλοξενούμενους.

Και είναι μια έκκληση και ανθρωπισμού, αλλά και μια έκκληση εθνική. Ότι, δηλαδή, δεν μπορούν να εγκαταλείψουν το Βόρειο Αιγαίο στη τύχη του, να γίνει το hotspot όλης της Ευρώπης»

Εικόνες ντροπής στη Μόρια που έχουν την υπογραφή των μεγάλων "ανθρωπιστών" Τσίπρα, Καμμένου, Μουζάλα

Posted by Miltiadis Varvitsiotis on Montag, 12. Februar 2018

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρακαλώ γράψτε το όνομά σας εδώ