Ο Μηνάς Μπανούμπ αποκαλύπτει τα σχέδια του

Πριν πολλά χρόνια μου εξήγησε ένας γέρος το αινιγματικό χαμόγελο της Μόνα Λίζα που ζωγράφισε ο Λεονάρντο Ντα Βίντσι. Αυτό το χαμόγελο είναι που δημιουργεί τις τέχνες τις επιστήμες, που γεννάει την σοφία, την γνώση, την αγάπη. Είναι η δημιουργία της ζωής που βοηθάει τον άνθρωπο να εξελιχθεί και να προχωράει μπροστά στην ζωή του. Είναι το χαμόγελο της γυναίκας που κάθε άντρας περιμένει να δει, τα χείλη που μιλάνε χωρίς να πουν λόγια, είναι εκείνο το χαμόγελο που μιλάει μέσα στην καρδιά και στο μυαλό του άνδρα, που προσπαθεί μες την ζωή να πετύχει τους στόχους και όταν συναντά κάποιο εμπόδιο, εκεί είναι που επεμβαίνει μελωδικά το χαμόγελο της Μόνα Λίζα και τον βοηθάει να ξεπεράσει κάθε δυσκολία σαν να του λέει αυτό το χαμόγελο «προχώρα εσύ μπροστά και όταν αντιμετωπίσεις κάποιο πρόβλημα μην φοβάσαι, εδώ είμαι εγώ για να στο λύσω». Αυτή είναι και η μεγάλη δύναμη της γυναίκας που η ανθρωπότητα συνέχεια ξεχνάει και δικαιώνει το ρητό ότι πίσω από κάθε πετυχημένο άνδρα βρίσκεται μια γυναίκα.

Η ιστορία έχει αποδείξει μέσα στους αιώνες ότι η γυναίκα είναι αυτή που συνέβαλλε στα μεγαλύτερα ιστορικά γεγονότα της ανθρωπότητας τα οποία βοήθησαν το ανθρώπινο γένος να βαδίσει προς τον δρόμο της ισότητας, της δικαιοσύνης, της ελευθερίας. Ο χρυσός αιώνας του Περικλή δεν θα είχε δημιουργηθεί αν στο πλευρό του ο Περικλής δεν είχε την γυναίκα του την Ασπασία. Την 1 Δεκεμβρίου του 1955 στο Μοντγκόμερυ της Αλαμπάμα η έγχρωμη μοδίστρα Ρόζα Παρκς αρνήθηκε μες στο λεωφορείο να δώσει την θέση της σε έναν λευκό άνδρα και τότε άρχισε το κίνημα κατά του φυλετικού διαχωρισμού όπου ένας από του διοργανωτές είχε ένα όνειρο, την ισότητα στην Αμερική, ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, ο οποίος χρειάστηκε την σπίθα μιας γυναίκας για να ξεκινήσει την πορεία του. Πόσοι ποιητές, τραγουδιστές, ζωγράφοι δημιουργήσανε αριστουργήματα καθώς η μορφή μιας γυναίκας τους αναγεννούσε το ταλέντο τους και τους έδινε να πίνουν το νέκταρ της αθανασίας. Γιατί χωρίς την γυναίκα δεν θα υπήρχαν μεγαλειώδη μνημεία όπως το Τάτζ Μαχάλ που το έφτιαξε ο αυτοκράτορας Τζαχάν για την αγαπημένη σύζυγο του.

Σε διάφορα μέρη του πλανήτη γυναίκα είναι εκείνη που κρατάει την ισορροπία μέσα στην οικογένεια, αυτή είναι ο ήρωας που την παράτησε ο άντρας της με παιδιά και θα δαγκώσει τα χείλη της μέχρι να ματώσουν για να μην φωνάξει και θα πάει να εκπορνευθεί για να φροντίσει τα παιδιά της, αυτή είναι η καταπιεσμένη γυναίκα που το μυαλό της το φωτισμένο χάνεται μες στους ξυλοδαρμούς από τον ίδιο της τον άντρα, εκείνη είναι που θα φέρει ένα κομμάτι ψωμί στο τραπέζι για να ζήσει ολόκληρη την οικογένεια, εκείνη είναι που την εκμεταλλεύονται για το κορμί της ώστε να πλουτίσουν από αυτή, εκείνη είναι που πολεμάει ενάντια στους τρομοκράτες, εκείνη δίνει την πνοή της ζωής μέσα στην κοιλιά της για 9 μήνες εκείνη είναι το θαύμα, το μέλλον και το παρελθόν, η απόλυτη δύναμη μες το σύμπαν. Όταν μάθουμε να σεβόμαστε και να αγαπάμε πραγματικά της γυναίκες τότε θα ξαναγεννηθεί η ελπίδα και η αγάπη στην ανθρωπότητα.

Όταν είχα δεσμό με μια εύσωμη γυναίκα παρατήρησα τα καθημερινά προβλήματα που αντιμετώπιζε, όταν βρισκόταν στο λεωφορείο, στην παραλία σε ένα εστιατόριο πάντα θα υπήρχε κάποιος η κάποια που θα κάνει ένα αισχρό πικρόχολο σχόλιο για τα κιλά της. Πιστεύουν ότι κάποια η κάποιος που είναι εύσωμος είναι επειδή τρώνε πολύ. Αυτό είναι λάθος γιατί οι περισσότεροι εύσωμοι άνθρωποι έχουν κάποιο πρόβλημα υγείας η απλά έτσι είναι το σώμα τους. Όταν είδα την κοπέλα μου να κλαίει τότε ήταν και η στιγμή που αποφάσισα να γράψω μια σειρά με τίτλο ’’ Churvy and the Chubby babes’’ (στην αρχή το είχα ονομάσει χοντρομπαλούτσικα μωράκια αλλά για ευνόητους λόγους το άλλαξα) όπου θα δείχνει το πόσο όμορφες είναι οι εύσωμες κοπέλες και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν ώστε να καταλάβει ο κόσμος ότι δεν είναι ωραίο να κοροϊδεύεις κάποιον επειδή είναι διαφορετικός από αυτούς. Αρκετά άτομα μου είπαν ότι ο τίτλος της σειράς τους θυμίζει τίτλο ερωτικής ταινίας, σκέφτηκαν έτσι γιατί ζούμε σε μία σεξιστική κοινωνία που οποιαδήποτε καθημερινή συζήτηση μπορεί άνετα να μετατραπεί σε σεξιστικά υπονοούμενα και αυτό θα είναι ένα από τα θέματα που θα θίξω μέσω της σειράς διότι ο σεξισμός δημιουργεί τον ρατσισμό. Επίσης στα επόμενα επεισόδια θα ασχοληθώ και με τον ρατσισμό που αντιμετωπίζουν ανεξαιρέτως κιλών όλες οι γυναίκες.

Επέλεξα να είναι κωμική σειρά γιατί μέσω της κωμωδίας εμφανίζεται η πραγματικότητα όπως έκανε ο μεγάλος ηθοποιός Τσάρλυ Τσάπλιν. Το σενάριο είναι πολύ απλό Ο Churvy (Τσάρβυ) σε οποιοδήποτε μέρος και αν βρίσκεται όταν βλέπει μια εύσωμη γυναίκα προσπαθεί να την φλερτάρει και να κερδίσει την καρδιά της μέσα από κωμικές καταστάσεις και αρκετές δυσκολίες. Ελπίζω να υποστηρίξετε την σειρά αλλά και την καμπάνια που θα ξεκινήσω μέσω της σειράς για το σεβασμό στην διαφορετικότητα του αλλού με το να μας ακολουθήσετε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

https://twitter.com/Churvysitcom
https://www.facebook.com/churvy1/

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρακαλώ γράψτε το όνομά σας εδώ