Ο κ.Γεώργιος Καστάνης μέλος της Πρωτοβουλίας Ενεργών Πολιτών Καλλιθέας σχολιάζει στο kallitheapress τις δηλώσεις του κ. Θοδωρή Ψαλιδοπουλου

Για τα νέα δεδομένα που προκύπτουν στην Καλλιθέα μετά την ψήφιση του νέου εκλογικού νόμου για την αυτοδιοίκηση.

Η πάγια αντιλήψη της Αριστεράς και των αλλων προοδευτικών δυνάμεων ως προς το πολιτικό περιεχόμενο των δημοτικών εκλογών και τον ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι ξεκάθαρη μέχρι σήμερα. Το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ αυτόνομα πάντα, ο κ Ψαλιδοπουλος (μόνο λόγω κληρονομιάς αριστερός) κατέβαινε μόνιμα ως ουρά του ΠΑΣΟΚ και οι μη αγαθές προσθέσεις του περί συνεργασιών τόσο στο πρώτο όσο και στο δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών δεν οδήγησαν σε επιτυχίες, αλλά στη θλιβερή εικόνα που παρουσιάζει σήμερα η Καλλιθέα.

Πιστεύοντας ότι τα μαθήματα γίνονται μαθήματα είχαμε μια συνεργασία με άλλες δυνάμεις στην Καλλιθέα και με τον κ Ψαλιδοπουλο ώστε να καταλήξουμε σε μια σειρά κοινών προγραμματικών θέσεων για το καλό της πόλης ανεξάρτητα με το πόσα και ποια αυτοδιοικητικά σχήματα θα κατέβαιναν στις εκλογές.

Ξαφνικά διαπιστώσαμε ότι ο κ Ψαλιδοπουλος αντί να ασχολείται με τα σοβαρά θέματα της πόλης στα οποία έπρεπε να συγκλίνουμε, με κυρίαρχα την κυκλοφοριακη μελέτη Νιάρχου, την τσιμέντοποίηση αντί για διεκδίκηση της παραλίας, την μετατροπή σε τουριστική της ναυταθλητικης μαρίνας, τη διαφάνεια κλπ συνομιλούαε με την τοπική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ αν και εξ αρχής είχαμε ξεκαθαρίσει ότι δε θα δεχτούμε κομματικοποιηση των προβλημάτων της πόλης και μάλιστα άρχισε να υποστηρίζει αρνητικές για την πόλη καταστάσεις που η νυν Κυβέρνηση υλοποιουσε.

Σήμερα έφτασε στο σημείο να απαιτεί δημόσια ούτε λίγο ούτε πολύ από στην τοπική οργάνωση ΣΥΡΙΖΑ να του δώσει το χρισμα γιατί ταχα οι απόψεις του συμβαδίζουν με την τελευταία συνέντευξη του κ Σκουρλετη. Στην Καλλιθέα, ο σοβαρός διάλογος για συμφωνία σε λύσεις στα κοινά προβλήματα τορπιλιζεται από την ατομική φιλοδοξία του κ Ψαλιδοπουλου, ο οποίος ελίσσεται από τον ένα κομματικό χώρο στον άλλο με την ψευδώνυμη ετικέτα του αριστερού. Δεν γνωρίζουμε εκ μέρους ποιας δημοτικής παράταξης ομιλεί μιας και οι Δημοτικοί του συμβουλοι έχουν αποστασιοποιηθει η αν θα καταρτίσει νέο συνδυασμο.

Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι δεν υπάρχει συνέπεια λόγων και έργων εκ μέρους του και κατι τέτοιο δεν είναι ότι καλλίτερο για συγκλίσεις. Άτομα τα οποία είναι ερμαια των κομματικων πολιτικών και όχι του τοπικού συμφέροντος καλλίτερο για όλους να μην ασχολούνται με την αυτοδιοίκηση. Του ευχόμαστε καλή καριέρα στα θέματα εξωτερικής πολιτικής που πιστεύουμε ότι του ταιριαζουν καλυτερα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρακαλώ γράψτε το όνομά σας εδώ