Ο Κώστας Ασκούνης ανακοινώνει επίσημα την υποψηφιότητα του για Δήμαρχος

Τέλος στην επιχείρηση παραφιλολογίας που εξελίσσεται τον τελευταίο καιρό από γνωστούς κύκλους, δίνει με ένα σεμνό μήνυμα προς τους Καλλιθεάτες, ο επι χρόνια επιτυχημένος δήμαρχος Καλλιθέας και Πρόεδρος ΚΕΔΕ, Κώστας Ασκούνης.

Η δήλωση υποψηφιότητας του έμπειρου και αγαπητού στους συμπολίτες του κορυφαίου αυτοδιοικητικού στελέχους, σηματοδοτεί το τέλος του αποτυχημένου πειράματος που ακούει στο όνομα Δημήτρης Κάρναβος.  Για μια νέα προγραμματική συμφωνία, ένα νέο σύγχρονο σχέδιο που θα στηρίζεται σε μια νέα κοινωνική συμμαχία, για την Καλλιθέα κάνει λόγο σε μήνυμά του ο τέως δήμαρχος της πόλης, με αφορμή τις εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση του ερχόμενου Μαΐου.

Η ανοικτή επιστολή προς τους Καλλιθεάτες του Κώστα Ασκούνη:

Φίλες και φίλοι,

Κοινή αντίληψη των Καλλιθεατών είναι ότι η σημερινή Δημοτική Αρχή είναι η χειρότερη που “πέρασε” από το Δήμο μας μετά τη μεταπολίτευση.

Ζούμε όλες και όλοι τα τελευταία 4,5 χρόνια τη διαρκή υποβάθμιση της ποιότητας ζωής στην πόλη μας, την υποβάθμιση της αξίας της Καλλιθέας. Αυτή η πραγματικότητα, σε συνδυασμό με την αγάπη που έχουμε για τον τόπο μας, είναι κάτι που δεν μπορούμε να αποδεχτούμε παθητικά και μοιρολατρικά. Χάσαμε 4,5 δημιουργικά χρόνια.

Κάθε σχέδιο και προοπτική αναβάθμισης της πόλης που είχε δρομολογηθεί, σταμάτησε εξαιτίας της ανικανότητας και της αδιαφορίας της σημερινής Δημοτικής αρχής, με αποτέλεσμα να διογκωθούν τα βασικά προβλήματα της πόλης όπως:

 • Η εγκληματικότητα έχει προσλάβει πρωτοφανείς διαστάσεις.
 • Η καθαριότητα είναι στη χειρότερη κατάσταση από ποτέ.
 • Η κοινωνική πολιτική και πρόνοια είναι υποβαθμισμένη, ενώ τα Χριστούγεννα και το Πάσχα η Διοίκηση διασύρει τους οικονομικά αδύνατους πολίτες στη δημόσια θέα.
 • Κανένα σοβαρό έργο δεν έχει την υπογραφή και σφραγίδα της σημερινής διοίκησης.
 • Μεγάλα οικόπεδα όπως των οδών Εσπερίδων και Μαντζαγριωτάκη (3στρμ.) και Δημητρακοπούλου – Σωκράτους – Ιφιγενείας (6στρμ.) μένουν                              ανεκμετάλλευτα.
 • Η πλατεία Δαβάκη είναι απαγορευμένη ζώνη για τις οικογένειες των Καλλιθεατών.
 • Έχει παραχωρήσει τους κοινόχρηστους χώρους και τα πεζοδρόμια σε αυθαίρετες – παράνομες καταλήψεις.

Αντίθετα, κύριο μέλημα της Διοίκησης είναι η οργάνωση των πελατειακών σχέσεων, οι απευθείας αναθέσεις προμηθειών και υπηρεσιών, τα πάσης φύσεως ρουσφέτια σε ημετέρους κ.α.

Ο κ. Κάρναβος αναβίωσε όλες τις παθογένειες του παραδοσιακού πολιτικού συστήματος εφαρμόζοντας τις πιο συντηρητικές και οπισθοδρομικές μεθόδους που η Καλλιθέα είχε αφήσει πίσω της.

Υπάρχει έλλειμμα διαφάνειας και χρηστής διαχείρισης των πόρων του Δήμου.

Αυτή η εικόνα με πονά γιατί βλέπω προσπάθειες χρόνων να οδηγούνται στην απαξίωση και το μαρασμό.

Η πόλη δεν έχει άλλες αντοχές.

Δεν δικαιούμαστε να μένουμε αδρανείς.

Φίλες και Φίλοι,

Η ώρα των αποφάσεων ήρθε.

Πολλοί συμπολίτες μας βλέποντας την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στο Δήμο μας μου ζήτησαν να είμαι επικεφαλής μιας νέας Δημοτικής Πρωτοβουλίας που θα “πιάσει” το νήμα της δημιουργίας και της προόδου από εκεί που κόπηκε πριν πέντε χρόνια.

 • Λέω λοιπόν πως θα είμαι παρών ξανά. Επέλεξα να δώσω την προσωπική

μου μάχη με σεβασμό και αξιοπρέπεια προς τους συμπολίτες μου που

με τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους τόσα χρόνια.

 • Νοιώθω γερός και ικανός και με τη δική σας συμβολή, με τη δική σας

υποστήριξη θα προσπαθήσουμε να ξαναβάλουμε την Καλλιθέα στο δρόμο

που της αξίζει. Να κερδίσουμε τον χαμένο χρόνο.

 • Σας διαβεβαιώνω ότι το μόνο κίνητρό μου είναι η αγάπη μου για

την Καλλιθέα που με αυταπάρνηση και θυσία υπηρέτησα.

 • Γνωρίζω πολύ καλά τις δυνατότητες που έχει ο Δήμος και η Αυτοδιοίκηση

για να πάμε την πόλη μπροστά.

Φίλες και Φίλοι,

Σήμερα απαιτείται μια νέα προγραμματική συμφωνία, ένα νέο σύγχρονο σχέδιο που θα στηρίζεται σε μια νέα κοινωνική συμμαχία, που ενώνει και διαπερνά παραδοσιακές κομματικές σκοπιμότητες και αγκυλώσεις, για να πάει η Πόλη μας μπροστά και να κοιτάξει ξανά το μέλλον με αισιοδοξία και ελπίδα.

Ενδεικτικά, το σχέδιο για την ανάπτυξη της πόλης μας, έχει στόχο:

 • Να στηρίξει με όλες του τις δυνάμεις τους συμπολίτες μας που η κρίση τους οδηγεί στο περιθώριο με ένα ευρύ δίκτυο κοινωνικών και προνοιακών δομών και παρεμβάσεων, με κοινωνική δικαιοσύνη και αλληλεγγύη.
 • Στην αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων που προκύπτουν από τη λειτουργία του Κέντρου Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις της Καλλιθέας.
 • Να προχωρήσει η σύνδεση του Κέντρου Πολιτισμού και της Καλλιθέας με το Μετρό για την αντιμετώπιση και του κυκλοφοριακού προβλήματος.
 • Να αναβαθμίσει με παρεμβάσεις και έργα υποδομών τις εμπορικές περιοχές της πόλης: Κέντρο, Χαροκόπου, Αγ. Ελεούσα, Τζιτζιφιές  κ.α.
 • Να επανεξετάσει τη δομή και λειτουργία της Κεντρικής αγοράς ώστε να ξαναγίνει πόλος έλξης για τους Καλλιθεάτες.
 • Να δημιουργήσει στην Καλλιθέα μία πρότυπη κυψέλη Επιχειρηματικότητας, με έμφαση στην Νεανική πρωτοβουλία.
 • Να προχωρήσει σε ανάδειξη και αξιοποίηση του μεγάλου αριθμού προσφυγικών κατοικιών ιδιοκτησίας του Δήμου Καλλιθέας, ως χώρων ιστορικής και πολιτιστικής αναφοράς του Μικρασιατικού και Ποντιακού στοιχείου.
 • Να προχωρήσει την αναβάθμιση και επέκταση του Διεθνούς Ναυταθλητικού Κέντρου (προπονητικού & αγωνιστικού) σε συνεργασία με την Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία, στις εγκαταστάσεις της Ναυταθλητικής μαρίνας με προσέλκυση ιστιοπλόων όλο το χρόνο, ενισχύοντας τον τουριστικό αθλητισμό.
 • Να συνεργαστεί με τις μεγάλες Ξενοδοχειακές μονάδες της Λ.Συγγρού, ώστε να υπάρξει διάχυση του μεγάλου τουριστικού ρεύματος στις επιχειρήσεις εστίασης και όχι μόνο στην πόλη μας.

Φίλες και Φίλοι,

Φιλοδοξία μου είναι τον ερχόμενο Μάϊο να ξεκινήσει ένας νέος παραγωγικός και δημιουργικός κύκλος για την πόλη μας. Στο τέλος της επόμενης θητείας δουλεύοντας σκληρά, με αξίες, με αρχές, με σχέδιο και αποτελεσματικότητα, η Καλλιθέα θα είναι άλλη πόλη.

Από σήμερα ξεκινώ το διάλογο με όλους τους φορείς της πόλης μας και τους πολίτες. Πιστεύω ότι αυτό το μήνυμα αισιοδοξίας για το Δήμο μας, μπορεί να ενεργοποιήσει όλες τις δημιουργικές δυνάμεις της Καλλιθέας γιατί ζητούμενο είναι μέσα από τη συμμετοχή η δημιουργία μιας νέας πλειοψηφίας, που θα οδηγήσει την πόλη μας στο μέλλον.

Όλοι μαζί μπορούμε να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες κι απαιτήσεις των πολιτών για μια Καλλιθέα φιλική, καθαρή και ασφαλή για μας και τα παιδιά μας.

Ξέρουμε, μπορούμε να συνεργαστούμε, θα τα καταφέρουμε.        

Η kallitheapress μέσω του συνεργάτη της «Νέμεσις» έχει ουσιαστικά εξαγγείλει από χθες την υποψηφιότητα του Κώστα Ασκούνη με το άρθρο “Θα σκάσει «βόμβα-μεγατόνων» στην Καλλιθέα: «Η ύβρις φέρνει τη νέμεση» – Πλησιάζει η απαλλαγή…”

 http://www.kallitheapress.gr/%CE%B8%CE%B1-%CF%83%CE%BA%CE%AC%CF%83%CE%B5%CE%B9-%CE%B2%CF%8C%CE%BC%CE%B2%CE%B1-%CE%BC%CE%B5%CE%B3%CE%B1%CF%84%CF%8C%CE%BD%CF%89%CE%BD-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CE%BB/

Η ΒΌΜΒΑ ΕΣΚΑΣΕ….. ΤΟΥ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΚΑΛΗ ΑΠΑΛΛΑΓΗ.

1 ΣΧΟΛΙΟ

 1. Κώστα είμαστε μαζί σου στον καλό αγώνα, για την Καλλιθέα που κατοικούμε και αγαπάμε. Συνέχισε το έργο σου με τη δύναμη που σου έχει δώσει και σου δίνει απλόχερα ο λαός της Καλλιθέας. Καλή Επιτυχία.
  Ο παλιός συμφοιτητής και ΦΙΛΟΣ σου από τη Σιβιτανίδειο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρακαλώ γράψτε το όνομά σας εδώ