Ο ιδρυτής του Facebook στο Κογκρέσσο

Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ καταθέτει στο Κογκρέσο για δεύτερη μέρα: Υπέκλεψαν και τα δικά μου προσωπικά δεδομένα

Μετά τη χθεσινή μαραθώνια κατάθεση, ο επικεφαλής του κοινωνικού δικτύου καλείται εκ νέου να απαντήσει στις ερωτήσεις της Βουλής των Αντιπροσώπων – Αντικείμενο της κατάθεσης το σκάνδαλο της Cambridge Analytica.

Μετά τη χθεσινή, πεντάωρη κατάθεσή του στην Επιτροπή Ενέργειας και Εμπορίου στο Κογκρέσο, ο ιδρυτής του Facebook Μαρκ Ζούκερμπεργκ επανήλθε σήμερα στο Καπιτώλιο για να συνεχίσει να απαντά στις ερωτήσεις των βουλευτών.

«Θεωρούμε το Facebook τεχνολογική εταιρεία» 

Στην έναρξη της κατάθεσής του, ο Ζούκερμπεργκ έκανε μια ανοιχτή δήλωση, που φάνηκε γνώριμη σε όσους άκουσαν τη χθεσινή του κατάθεση, καθώς επανέλαβε τις ίδιες θέσεις.

Επίσης, ο ιδρυτής της εταιρείας επέμεινε ότι ο Kogan και η Cambridge Analytica χρησιμοποίησαν με λάθος τρόπο ή κακώς έλαβαν στοιχεία. Εξηγώντας τη λειτουργία της πλατφόρμας, ο Ζούκερμπεργκ σημείωσε ότι το Facebook δεν πουλά δεδομένα.

Εντύπωση πάντως προκάλεσε η απάντησή του στην ερώτηση του βουλευτή Γουόλτεν, που επικαλούμενος το γεγονός ότι το Facebook προβάλλει τηλεοπτικό περιεχόμενο, ρώτησε τον Ζούκερμπεργκ: «Είναι το Facebook ειδησεογραφική εταιρεία;». «Θεωρούμε ότι είναι τεχνολογική εταιρία» ήταν η απάντηση του Ζούκερμπεργκ.

«Η Cambridge Analytica υπέκλεψε και τα δικά μου προσωπικά δεδομένα» 

Απαντώντας στις ερωτήσεις, ο Ζούκερμπεργκ παραδέχθηκε ότι θύμα των υποκλοπών της Cambridge Analytica έπεσε και ο ίδιος.

Περισσότερα εδώ

protothema.gr

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρακαλώ γράψτε το όνομά σας εδώ