Ο Θίασος Τυφλών του ΦΤΕ στο Ηράκλειο Κρήτης

Στο Ηράκλειο Κρήτης και από τις 3 έως τις 11 Φεβρουαρίου και στο κινηματοθέατρο Αστόρια της πόλης έλαβε χώρα το 2ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Κρήτης στο οποίο συμμετείχε και η Θεατρική Ομάδα του Φάρου Τυφλών Ελλάδας, του Σωματείου ‘κόσμημα’ της πόλης μας με την πολυετή δράση και προσφορά στους μη βλέποντες συνανθρώπους μας.

Ο Θίασος Τυφλών του ΦΤΕ εδώ και πολλά χρόνια προσφέρει ψυχαγωγία στους τυφλούς συναδέλφους του αλλά και στο θεατρόφιλο κοινό που πραγματικά γεμίζει τις αίθουσες όπου και όταν εμφανίζεται ο θίασος.

Κάθε χρόνο όπως και εφέτος και με την διακοπή της χειμερινής δράσης προγραμμάτων εκπαίδευσης  κλπ στον Φάρο ο θίασος θα ανεβάσει παράσταση αποχαιρετισμού της σεζόν που φεύγει.

Πολλές στη μακρόχρονη παρουσία του Θιάσου Τυφλών οι εμφανίσεις τους όχι μόνο στο χώρο του Φάρου Τυφλών Ελλάδας -Αθηνάς και Δοϊράνης-αλλά και σε θεατρικές σκηνές Αθηνών και επαρχιακών πόλεων και πάντα με μεγάλη επιτυχία και αποδοχή από το θεατρόφιλο κοινό.

Έτσι και τώρα  και στις 7 του Φεβρουαρίου η συμμετοχή του θιάσου Τυφλών του ΦΤΕ,  του μοναδικού θιάσου Τυφλών στην Ελλάδα γνώρισε μεγάλη επιτυχία και μάλιστα ο θίασος απέσπασε και δυο βραβεία για τις έξοχες εμφανίσεις των μελών του.

Στο Ηράκλειο της Κρήτης ο θίασος συμμετείχε με πενταμελή ομάδα ηθοποιών του οι οποίοι με την καθοδήγηση του σκηνοθέτη  δασκάλου τους κ. Γιάννη Νικολόπουλου παρουσίασαν με μεγάλη επιτυχία στο θεατρόφιλο κοινό του Ηρακλείου 3 μονόπρακτα, 2 του μεγάλου θεατρικού συγγραφέα Τένεσι Ουίλιαμς τα :Το πορτρέτο μιας Μαντόνας και Λαίδη Φθειροζόλ, καθώς και το: Αυγό του Κώστα Μουρσελά.

Οι μη βλέποντες ηθοποιοί του θιάσου που συμμετείχε στον διαγωνισμό ήταν οι : Γωγώ Ρουκουτάκη, Εύη Ασλάνογλου, Ελένη Γκουβάτσου, Αργυρώ Τεντόμα και Βαγγέλης Μουρούκος όλοι τους με επικεφαλής την Γωγώ Ρουκουτάκη αντιπρόεδρο του Φάρου Τυφλών ηθοποιοί ερασιτέχνες με πολυετή θητεία στο σανίδι και με μεγάλο ταλέντο.

Πολλές φορές ιδίως τους θερινούς μήνες στο θίασο Τυφλών του Φάρου Τυφλών Ελλάδας παραχωρείται απόν τον Δήμο Καλλιθέας το Δημοτικό μας Θέατρο-Κρέμου και Φιλαρέτου- για παραστάσεις που πάντα σημειώνουν μεγάλη επιτυχία δείγμα της αγάπης του κοινού της πόλης μας στον Θίασο Τυφλών. Θα έχει ενδιαφέρον να επαναληφθεί η προσφορά φιλοξενίας.

Στις φωτογραφίες η Γωγώ Ρουκουτάκη, η Εύα Ασλάνογλου, η Αργυρώ Τεντόμα, η Ελένη Γκουβάτσου και ο Βαγγέλης Μουρούκος ταλαντούχοι, νέοι και με μέλλον ερασιτέχνες ηθοποιοί επί …το έργον στο Φεστιβάλ Ηρακλείου.

Τους συγχαίρομε. Ήταν όλοι υπέροχοι.

Φωτογραφικό υλικό: Φ.Τ.Ε.

Τασσώ Γαΐλα

Αρθρογράφος-Ερευνήτρια

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρακαλώ γράψτε το όνομά σας εδώ