Ο ΕΣΠΕΡΟΣ πήρε και το Κύπελλο!

Ύστερα από την κατάκτηση του Πρωταθλήματος, ο ΕΣΠΕΡΟΣ κατόρθωσε σήμερα να κατακτήσει και το Κύπελλο! Στον 22ο τελικό του Κυπέλλου ΕΣΚΑΝΑ, σε ένα φάϊναλ φορ που διεξήχθη φέτος για πρώτη φορά στην έδρα μιας από τις συμμετέχουσες ομάδες, ο ΕΣΠΕΡΟΣ νίκησε τον γηπεδούχο ΚΡΟΝΟ με 58-51 στην παράταση (κ.α. 46-46).

Διαιτητές: Πόντας, Μπούκας, Φραγκούλη.

Δεκάλεπτα: 3-21, 17-26, 36-34, 46-46, 58-51.

ΕΣΠΕΡΟΣ (Μάντζαρης, Γράψας): Αγγελόπουλος 7, Καραγιαννίδης 6, Ντόσκορης, Καρλάφτης 4, Χαρούνι Κλ. 27, Χατζηκίδης, Τράγος 1, Βλασσόπουλος 10 (1), Αθανασιάδης, Γραμματικός 2, Χαρούνι Ν., Πρόγκας 1.

ΚΡΟΝΟΣ (Παπαμάρκος, Χατζηελευθερίου): Ηλιόπουλος, Δανάς 5 (1), Ξιούρας 2, Άρχος 6 (2), Ζούκας 5, Κόης 3 (1), Φρουσκλιάς 11, Μπέλη, Παπανικολάου, Γκαϊτάσοβ 2, Ματαλιωτάκης 17.

Οι πανηγυρισμοί για το φετινό νταμπλ θα κορυφωθούν τη Δευτέρα 24 Απριλίου, στον τελευταίο φετινό αγώνα πρωταθλήματος της ομάδας μπάσκετ ανδρών του ΕΣΠΕΡΟΥ με αντίπαλο το ΠΕΡΑΜΑ (γηπ. Εσπέρου, 21:00).

Μια σύντομη ιστορική αναφορά στην ίδρυση της ομάδας που δοξάζει την πόλη μας

Το 1943, στη διάρκεια της Κατοχής, ο βαλκανιονίκης στίβου και γιατρός Γρηγόρης Λαμπράκης, μεταπολεμικά βουλευτής Πειραιώς της Αριστεράς, που δολοφονήθηκε στη Θεσσαλονίκη (1963), ίδρυσε την «Ένωση Ελλήνων Αθλητών».

Σκοπός της «Ένωσης» ήταν αφενός η ανάπτυξη αθλητικής δραστηριότητας (αφού κάθε επίσημη αθλητική διοργάνωση είχε ανασταλεί), κυρίως όμως η συγκέντρωση πόρων από τις αθλητικές αυτές εκδηλώσεις, προκειμένου να διοργανωθούν συσσίτια για τον λιμοκτονούντα πληθυσμό. 

Την ίδια χρονιά στην Καλλιθέα ο Λάζαρος Αντωνιάδης και άλλοι φίλοι ίδρυσαν τον ΕΣΠΕΡΟ, που πήρε μέρος στο ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα Πειραιώς της «Ένωσης Ελλήνων Αθλητών» του Γρηγόρη Λαμπράκη και ανέπτυξε στην πόλη αντίστοιχες δραστηριότητες αλληλοβοήθειας.

Ο ΕΣΠΕΡΟΣ ιδρύθηκε στην περιοχή Χαροκόπου της Καλλιθέας στις 15 Ιουνίου 1943, στη διάρκεια της Γερμανικής Κατοχής, από μια ομάδα φίλων.

Σύμφωνα με το ιδρυτικό κείμενο, που διασώζεται στα αρχεία του ΕΣΠΕΡΟΥ, οι στόχοι του συλλόγου δεν περιορίζονται στα στενά πλαίσια της εκγύμνασης των αθλητών. Εκτείνονται στην προσπάθεια διαπαιδαγώγησης όχι μόνο των αθλητών, αλλά και των μελών και ακόμη στη διάδοση της αθλητικής ιδέας και πέραν των ορίων της περιοχής του.

Ο ΕΣΠΕΡΟΣ ανέπτυξε και αναπτύσσει πολύμορφη αθλητική και κοινωνική-πολιτιστική δραστηριότητα στην πόλη της Καλλιθέας και την ευρύτερη περιοχή.

1945 ομάδα βόλεϋ Εσπέρου

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρακαλώ γράψτε το όνομά σας εδώ