Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΠΛΑΚΑ… ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ !

Του Εμπεδοκλή

Άρχισε ξανά να περιφέρεται στα κανάλια ο δήμαρχος Καλλιθέας, αλλά αδυνατεί να παρουσιάσει κάποιο έργο, όσο και αν ιδρώνει μπροστά στην κάμερα. Κάτι για στόλο αυτοκινήτων ψελλίζει (τα Κλαρκ και τα τρίκυκλα οχήματα είναι, αλλά όχι στόλος!!!), κάτι για φεστιβάλ, για ταγκό καθαριότητας, για πολυκομματικό συνδυασμό κλπ. Αναμενόμενες εξυπνάδες μετά από τέσσερα χρόνια απραξίας και αδιαφορίας.

Στις κατ’ ιδίαν συναντήσεις με τους νεοφώτιστους κολλητούς του έχει περισσότερο θάρρος. Τους βεβαιώνει αυτάρεσκα ότι το 65% στις δημοτικές εκλογές το έχει στο τσεπάκι του. Αυτοί τρίβουν τα χεράκια τους και (με εξασφαλισμένο το μεροκάματο) τρέχουν στις καφετέριες να μεταδώσουν το χαρμόσυνο νέο.
Μας κάνει πλάκα δεν μπορεί…

Δείχνει να αγνοεί μερικά πολύ απλά πραγματάκια:
1. Στις τελευταίες εκλογές του 2014 στον πρώτο γύρο με 21,79% όχι μόνο πήρε 6% λιγότερο ποσοστό από αυτό που είχε ο ίδιος το 2010 αλλά και το μικρότερο ποσοστό από όλους τους υποψηφίους της δεξιάς ων τελευταίων ετών (Παπαθανάσης 23,4%, Σταμούλη 29,9%, Χατζόπουλος 26,9%)
2. Τη δυναμική επιστροφή Ασκούνη στα κοινά με πάντα θεαματικά ποσοστά πρώτων γύρων 38,30% το 1998, 49,10% το 2002, 47,57% το 2006 και 47,25% το 2010.
3. Την υποψηφιότητα δημάρχου της ΧΑ στην Καλλιθέα όπου το 2014 έλαβε 7% έναντι 4% των ΑΝΕΛ.
4. Το ταβάνι του 24% της ΝΔ στην Καλλιθέα.
5. Τη διαχρονική αντιπάθεια που τρέφουν στο πρόσωπό του ένα μεγάλο κομμάτι οπαδών και παλαιών στελεχών της ΝΔ, για τη μέχρι σήμερα συμπεριφορά του στα κοινά.
6. Τη δεδηλωμένη άρνηση όλων των γνωστών μέχρι στιγμής (παλαιών και νέων) συνδυασμών των επόμενων δημοτικών εκλογών να συνεργαστούν μαζί του στο δεύτερο γύρο.
7. Τη μη ύπαρξη έργου και τη συσσώρευση προβλημάτων στη πόλη κατά τη δημαρχιακή θητεία του (Δεν υπάρχει γειτονιά στην πόλη που να μην έχει αγανακτήσει μαζί του).
Στη θέση του, ούτε καν θα το σκεφτόμουν να ξανακατέβω υποψήφιος Δήμαρχος. Η αυταρέσκεια όμως είναι κακός σύμβουλος.

Από την άλλη μεριά ίσως σκέφτεται ότι ακόμα κι αν χάσει παταγωδώς (αυτό αμφισβητείται μόνο από τον ίδιο και τους κολλητούς του), είναι προσωπικά μια Κυβέρνηση Μητσοτάκη (στον οποίον έχει επενδύσει πολιτικά μαζί με τους κουμπάρους του) δε θα τον αφήσει χωρίς δουλειά. Μικρό το κακό…
Δε μπορώ να φανταστώ τη συνέχεια, αν δε γίνει έστω αυτό…

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρακαλώ γράψτε το όνομά σας εδώ