Ο Δήμαρχος Καλλιθέας και η σχέση του με τα ζώα (1ο)

441

Με την έναρξη της θητείας του ο Δημήτηρης Κάρναβος φρόντισε να στερήσει από τα αδέσποτα της πόλης μια σειρά από υπηρεσίες που τους παρείχε μέχρι τότε ο Δήμος Καλλιθέας. Συγκεκριμένα:

  • ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ  ΑΝΑΘΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΠΕΡΙΣΥΛΛΟΓΗΣ ΚΑΙ ΤΑΦΗΣ ΝΕΚΡΩΝ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ
  • ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΑΘΕΣΗ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΤΡΟΦΩΝ ΚΑΙ ΒΙΤΑΜΙΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΤΩΝ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ
  • ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΑΘΕΣΗ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΤΩΝ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ
  • ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΑΘΕΣΗ ΠΑΡΟΧΗΣ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΣΕ ΚΤΗΝΙΑΤΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Με λίγα λόγια εντός της πόλης ουδεμία υπηρεσία πλέον από τις παραπάνω παρέχεται από το Δήμο, παρά μόνο αν ένα ζώο πρέπει να απομακρυνθεί με τον «μπόγια» από την πόλη.

Έχει μείνει μόνο η υποχρεωτική υπηρεσία της Περίθαλψης και φιλοξενίας σε μακρινό ξενώνα με απ’ ευθείας ανάθεση  στην εταιρεία ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΟΖΩΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΗΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ, με ΑΦΜ: 090030443 με έδρα ΚΟΡΩΠΙ, ΚΕΚΡΟΠΙΑ ΟΔΟΣ ΘΕΣΗ ΠΑΤΗΜΑ (ΑΦΜ 090030443), στην οποία έχουν γίνει συμβάσεις για περίπου 40000 ευρώ χωρία να γνωρίζουμε όμως πόσα ευρω έχουν δαπανηθεί από τις συμβάσεις αυτές γιατί δε βρήκαμε κάτι σχετικό στη διαύγεια παρά μόνο τα συμφωνηθέντα αρχικά ποσά μιας και στις συμβάσεις αυτές προβλέπεται η εμπιστευτικότητα-εχεμύθεια σε οποιαδήποτε πληροφόρηση.!!!!

(10/ 03/2017        12.500,00 ευρώ

7/12/2016            4.000,00 ευρώ

10/6/2016           10.000,00 €

23/04/2015         12.300,00

22η του μήνα Μαΐου έτους 2017 Το Δημοτικό Συμβούλιο Καλλιθέας αύξησε για δεύτερη φορά τον προυπολογισμό  Περίθαλψη & φιλοξενία προγράμματος «Φροντίδα αδέσποτων ζώων» κατά πέντε χιλιάδες και διπλασίασε έτσι το αρχικό ποσό στις 20.000 ευρω!!!

Το σημαντικότερο είναι -εκτός των υψηλών δαπανών απομάκρυνσης- ότι δε γνωρίζουμε πόσα ζώα μετά την εκεί «περίθαλψη» επέστρεψαν στην πόλη. Γεγονός είναι ότι τα περισσότερα αδέσποτα στην Καλλιθέα έχουν περιέργως εξαφανιστεί τα δύο τελευταία χρόνια και μόνο νεοαπολεσθέντα εντοπίζονται. Ίσως «υιοθετούνται»από εκεί στην Ελλάδα ή στη Γερμανία μας είπε ένας πολύ ειδικός στα θέματα των ζώων αλλά και των «ιδιαιτεροτήτων» ορισμένων φιλόζωων.

Πάντως καμία ανακοίνωση από το Δήμο για υιοθεσία αδέσποτου δεν έχει υπάρξει μέχρι στιγμής.

Με συνεχείς αλλαγές η πενταμελής επιτροπή παρακολούθησης του προγράμματος διαχείρισης αδέσποτων ζώων συντροφιάς που προβλέπει ο Νόμος (δηλαδή μόνο η συγκεκριμένη σύμβαση πλέον) διαφοροποιείται.

18-5-2017 Τροποποιούμε την με αρ.1046/23/12/2014 προηγούμενη Απόφασή μας και αντικαθιστούμε τον κ Τριάντη Θεόδωρο και τον αναπληρωτή του κ. Βολανάκη Βασίλη είχαν ορισθεί με το  αριθ. Πρωτ.76003/23-12-2014 έγγραφο του Πανελληνίου Συλλόγου ΕκπαιδευτώνΣκύλων που ορίζει εκπρόσωπο τον κ. Τριάντη Θεόδωρο και αναπληρωτή τον κ. Βολανάκη Βασίλειο, είχαν ορισθεί με το  αριθ. Πρωτ.76003/23-12-2014 έγγραφο του Πανελληνίου Συλλόγου Εκπαιδευτών Σκύλων με τους: Κα Σεφαλίδου Αναστασία (μέλος Φιλοζωικού και Πολιτιστικού Σωματείου Παλαιού Φαλήρου) με αναπληρωτή τον κ. Αξιώτη Αντώνιο (εργαζόμενο στο Δήμο Καλλιθέας).

31-5-2017 Ύστερα από παραίτηση της κας Γεράρδου Μαρκέλας (σε όλους μας είναι γνωστή και αγαπητή για το θαυμάσιο έργο της με τα αδέσποτα)και της κας Παπούλη Νίκης  ορίστηκαν στην επιτροπή η κα Κριμπάτση Ακριβή (Εκπρόσωπο φιλοζωικού σωματείου Καλλιθέας), ως τακτικό μέλος σε αντικατάσταση της κας Γεράρδου Μαρκέλας η κα Βελή Χρυσούλα και η κα Κωστάκη Χρυσούλα, ως αναπληρωματικά μέλη. (Για όσους ασχολούνται με τα κοινά της πόλης είναι γνωστά κάποια επίθετα).

Αμέσως μετά την επιτυχία του στην πλήρη έλλειψη προστασίας των αδέσποτων και των «διοικητικών» αλλαγών ο Δήμαρχος Καλλιθέας ….διοργανώνει εκδήλωση – συναυλία την Πέμπτη στην Πλατεία Δαβάκη που σκοπό έχει να αναδείξει την ευαισθησία του απέναντι στα αδέσποτα ζώα της πόλης μας.

Βέβαια οι πλατείες της πόλης και τα πάρκα είναι γεμάτα από απαγορευτικέ πινακίδες για τα ζώα συντροφιάς αδέσποτα και μη. Ελπίζουμε ο γνωστός ακτιβιστής Παναγιώτης Μήλας που προορίζεται για ομιλητής στην εκδήλωση να τις έχει ξηλώσει (Πεύκη) ή ψεκάσει (Περιστέρι) πριν ανέβει στο βάθρο. Προφανώς δε γνωρίζει τι γίνεται με τα αδέσποτα στην Καλλιθέα.

ΑΛΣΟΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ! Ακόμα ένας Δήμος που όχι μόνο χρησιμοποιεί τα χρήματα του δημότη για να βάλει παράνομη πινακίδα,

 

Παναγιώτης Μήλας μήνυμα  αγανάκτησης

ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ ΣΚΥΛΩΝ Νο2 – Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ!
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΝΑ ΜΑΘΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ!!

Μετά το πρώτο βιντεάκι όπου ξήλωσα την παράνομη πινακίδα και την πέταξα στα σκουπίδια, ο Δήμος Πεύκης αντί να βάλει την σωστή και προβλεπόμενη πινακίδα που επιβάλει ο νόμος, έβαλε πάλι την ίδια πινακίδα που εκφράζει την άποψή του και τίποτα παραπάνω!

Αγαπητέ κε Μήλα έχουμε εκατοντάδες τέτοιες πινακίδες στην Καλλιθέα πιάστε δουλειά πριν έρθετε στην εκδήλωση. Δείτε μερικές:

 Είσοδος Καλλιθέας ΚΠΙΣΝλεωφ. Θησέως

Πλατεία ΤζιτζιφιώνΞενοφώντος και Πεισιστράτου

Βέβαια όπως θα διαπιστώσετε από τις φωτογραφίες αρκετές τις έχουν περιποιηθεί οι εδώ φιλόζωοι συνάδελφοί σας ακτιβιστές.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρακαλώ γράψτε το όνομά σας εδώ