Ο Γιώργος Νταλάρας στο Ξέφωτο

Ο Γιώργος Νταλάρας και η Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος του ΚΠΙΣΝ.

Φωτογραφιες Μαρίζα Καψαμπελη ΚΠΙΣΝ – SNFCC Stavros Niarchos

Την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου στις 21:00, στο πλαίσιο της σειράς συναυλιών Parklife, το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) υποδέχτηκε τον Γιώργο Νταλάρα και την Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας στο Ξέφωτο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος στη μουσική παράσταση Μη μου γράφεις γράμματα.

Ο Γιώργος Νταλάρας παρουσιάσε ένα συναρπαστικό μουσικό οδοιπορικό, μια μουσική παράσταση – ωδή στην ξενιτιά, στη μετανάστευση, αλλά και στο ταξίδι στη ζωή, στη χαρά, στον έρωτα, με ελληνικά τραγούδια και τραγούδια της Μεσογείου. Μαζί με δεκατρείς σπουδαίους σολίστες μουσικούς επί σκηνής, ο Νταλάρας και η Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας αφηγηθηκαν ιστορίες της ξενιτιάς, ιστορίες ζωής που έχουν βιώσει άνθρωποι με διαφορετική καταγωγή, αλλά κοινούς πόνους και χαρές. Έλληνες, Ιταλοί, Πορτογάλοι, ή Άραβες όλοι βρήκαν στη μουσική έναν μοναδικό τρόπο έκφρασης των συναισθημάτων τους.

Παρών και ο τραγουδοποιός Θοδωρής Κοτονιάς, η χορωδία chόrεs σε μουσική διδασκαλία της Μαρίνας Σάττι, η Ρία Ελληνίδου, μια νέα ταλαντούχα καλλιτέχνιδα και o ηθοποιός Τάσος Νούσιας.

Ο Γιώργος Νταλάρας, η Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας, που έχει ήδη συμπληρώσει 20 χρόνια μελέτης και παρουσίασης της μεσογειακής μουσικής, και ο καλλιτεχνικός διευθυντής της, Ανδρέας Κατσιγιάννης, έστειλαν μέσα από αυτήν την παράσταση ένα μήνυμα συμφιλίωσης, ενότητας και συμπαράστασης στους κάθε είδους μετανάστες της σύγχρονης εποχής που παλεύουν να επιβιώσουν και να βρουν μια νέα φιλόξενη πατρίδα.
Στην εκδήλωση συμμετείχαν εκτός από τους πολίτες και πολλοί από αυτούς δημότες της Καλλιθέας που πλαισιώνουν συνεχώς όλο και περισσότεροι τις εκδηλώσεις του ΚΠΙΣΝ
Και οι παρακάτω Καλλιτέχνες :
Θοδωρής Κοτονιάς
Ρία Ελληνίδου
Χορωδία chόres
Μουσική διδασκαλία: Μαρίνα Σάττι
Αφήγηση: Τάσος Νούσιας
Καλλιτεχνική επιμέλεια: Γιώργος Νταλάρας
Ενορχηστρωτική επιμέλεια: Ανδρέας Κατσιγιάννης, Γιώργος Παπαχριστούδης

Οι Συντελεστές:
Ανδρέας Κατσιγιάννης, σαντούρι
Γιώργος Μάτσικας, μπουζούκι
Αποστόλης Βαλαρούτσος, κιθάρα
Κώστας Κωνσταντίνου, μπάσο
Κυριάκος Γκουβέντας, βιολί
Αποστόλης Βαγγελάκης, πνευστά
Νίκος Σαμαράς, τρομπέτα
Μάνος Γρυσμπολάκης, ακορντεόν
Θέμης Συμβουλόπουλος, κρουστά
Μιχάλης Μπακάλης, κρουστά
Άγγγελος Πολυχρόνου, κρουστά
Χρήστος Καλιοντζίδης, ποντιακή λύρα
Συμμετέχει ο Γιώργος Παπαχριστούδης, πιάνο
Καλλιτεχνική Διεύθυνση Ορχήστρας: Ανδρέας Κατσιγιάννης

Αξίζει να τονίσουμε ότι η παράσταση «Μη μου γράφεις γράμματα» , καθώς και το σύνολο του προγραμματισμού του ΚΠΙΣΝ, πραγματοποιείται με ελεύθερη είσοδο χάρη στην αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).
Περισσότερες πληροφορίες για τις εκδηλώσεις του ΚΠΙΣΝ, μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα SNFCC.org και στις σελίδες μας στα social media @SNFCC.

Και αυτόν τον μήνα, όλες οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με ελεύθερη είσοδο χάρη στην αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρακαλώ γράψτε το όνομά σας εδώ