Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ του ΣΕΠ μιλά στο συνεργάτη μας Δημήτρη Κανναβό

1. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΝΝΑΒΟΣ: Έχουν περάσει 4 χρόνια λειτουργίας του ΣΕΠ. Ποιος είναι ο απολογισμός σου μέχρι τώρα;

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ: Τα 4 χρόνια έχουν γεύση γλυκόπικρη αλλά ευτυχώς η πικρή γεύση ήταν στο ξεκίνημα και η γλυκιά είναι στα 2 τελευταία χρόνια. Και είμαι σίγουρος ότι τα καλύτερα έρχονται.

2. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΝΝΑΒΟΣ:  Ποιο είναι το σημαντικότερο πρόβλημα που έχεις αντιμετωπίσει μέχρι τώρα;

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ: Το σημαντικότερο πρόβλημα είναι και στο μποξ ίδιο με όλους τους υπόλοιπους τομείς: Η οικονομική κρίση η οποία εμποδίζει τους επιχειρηματίες ψυχολογικά κυρίως, να επενδύσουν σε ένα άθλημα που έχει σταθερά μόνο ανοδική πορεία. Υπάρχει ανασφάλεια γενικότερη και αυτό έχει αντίκτυπο και στο χώρο μας.

3. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΝΝΑΒΟΣ: Πρόσφατα είδαμε με λύπη να αναβάλλεται το ιβέντ που προετοίμαζες με κόπο τόσο καιρό. Τι ακριβώς συνέβη;

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ: Για αυτή την αναβολή αναλαμβάνω εξ ολοκλήρου  την ευθύνη. Με οικονομικό και ψυχικό κόστος αποφάσισα στο πάρα ένα να το ακυρώσω, γιατί έβλεπα από την αρχή ότι κάποια πράγματα πήγαιναν στραβά. Τα παλεύαμε με το συνδιοργανωτή και φίλο μου Γιώργο Περγιάλη αλλά δυστυχώς κάποια πράγματα δεν παλεύονται. Όπως το να μην είναι οι πυγμάχοι πανέτοιμοι ιατρικά. Ξέρω ότι πολλούς τους ξένισε αυτή η απόφαση αλλά ταυτόχρονα εμπέδωσαν τι θα πει υπαγωγή στην EBU και στην WBC. Δεν κάνω ό, τι θέλω αλλά ό, τι πρέπει σύμφωνα με τους κανονισμούς των κορυφαίων παγκοσμίως ομοσπονδιών που υπάγεται ο ΣΕΠ. Ανέλαβα προσωπικά την ευθύνη της αναβολής,  γιατί αν ζούσα στη Σουηδία, όφειλα πρώτα να έχω έτοιμο το φάκελο όλων των εξετάσεων των αθλητών και μετά να ανακοινώσω το ιβεντ. Αλλά επειδή ζω στην Ελλάδα και ξέρουμε όλοι πώς είναι το σύστημα υγείας, ρίσκαρα κάποιοι πυγμάχοι να κάνουν τις εξετάσεις λίγες εβδομάδες πριν μπουν στο ρινγκ. Δυστυχώς τα νοσοκομεία που συνεργαζόμουν τουλάχιστον για ένα χρόνο μέχρι τότε,  άλλαξαν διοικητές και κατέβασαν ρολά στην πυγμαχία 2 μήνες πριν το ιβέντ. Αυτό δεν μπορούσα να το προβλέψω. Το ιβέντ είχε ήδη ανακοινωθεί και η προετοιμασία είχε ξεκινήσει.  Το πάλεψα μέχρι το παρά ένα. Δυστυχώς έπρεπε να αναβληθεί. Πήραμε όλοι βέβαια το μάθημά μας από αυτό το γεγονός. Και οι πυγμάχοι πλέον αντιμετωπίζουν πιο ώριμα το θέμα του ιατρικού τους ελέγχου. Και όλοι γινόμαστε καλύτεροι. Για αυτό υπαχθήκαμε σε 2 τεράστιες ομοσπονδίες, για να ανεβάσουμε όλοι το επίπεδό μας και σε τέτοια θέματα που είναι έξω από το ρινγκ αλλά πολύ σημαντικότερα κι από τον ίδιο τον αγώνα.

4. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΝΝΑΒΟΣ: Γιατί τέτοια επιμονή στις ιατρικές εξετάσεις; Όλοι σκέφτονται ότι τόσα χρόνια δεν έχει συμβεί τίποτα σοβαρό.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ: Πολλές φορές πάει η στάμνα στη βρύση αλλά μία δε γυρίζει πίσω. Όταν θα γίνει το κακό θα είναι πολύ αργά. Όποιος διοργανωτής το προκαλέσει θα αναλάβει και την ευθύνη και θα στιγματίσει για πάντα το όνομά του ως ο υπαίτιος της καταστροφής του χώρου μας. Υπάρχει ούτως ή άλλως προκατάληψη στο χώρο μας και μας βλέπουν με μισό μάτι.  Μακάρι να μη συμβεί ποτέ το παραμικρό. Αλλά μες στο ρινγκ δε μπαίνεις με ευχές. Εγώ ως ερασιτέχνης πυγμάχος έκανα 2 φορές το χρόνο εξετάσεις.  Δε διαμαρτυρήθηκα ποτέ. Με ενημέρωνε η ομοσπονδία για τα ραντεβού και χωρίς δεύτερη σκέψη πήγαινα όπου έπρεπε. Οι Έλληνες πυγμάχοι  δυστυχώς απέκτησαν μια  κακή συνήθεια από ανεύθυνους κι επικίνδυνους προπονητές και διοργανωτές σόου, να φεύγουν από την προπόνηση και να μπαίνουν στο ρινγκ των αγώνων χωρίς κανένα στοιχειώδη έλεγχο. Όσοι όμως θέλουν να λέγονται επαγγελματίες πρέπει να αλλάξουν νοοτροπία. Και μπορώ να πω ότι πλέον οι πυγμάχοι του ΣΕΠ είναι ιδιαίτερα συνεργάσιμοι. Τα παιδιά είναι  δεκτικά σε όλες τις αλλαγές. Απλά ήθελαν κάποιον να τους δείξει το δρόμο. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από τους πυγμάχους του ΣΕΠ.

5. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΝΝΑΒΟΣ: Πώς θα λυθεί το πρόβλημα με τις ιατρικές εξετάσεις με τα νοσοκομεία;

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ: Λύθηκε ήδη. Ευτυχώς μετά από όσα έγιναν και με τη δική μου συνεχή πίεση, ευαισθητοποιήθηκαν δύο πολύ μεγάλα  νοσοκομεία, ένα δημόσιο κι ένα ιδιωτικό κι ανέλαβαν τους πυγμάχους του ΣΕΠ. Θα γίνουν σχετικές ανακοινώσεις όταν έρθει η ώρα.

6. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΝΝΑΒΟΣ: Έχει προοπτικές στην Ελλάδα η επαγγελματική πυγμαχία;

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ: Αν δεν είχε προοπτικές δε θα δούλευα για αυτό. Φυσικά κι έχει. Το βαρύ πυροβολικό όλης της ελληνικής πυγμαχίας βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο ΣΕΠ. Δε θέλω να πω ονόματα αλλά σκέψου ποιοι βρίσκονται αυτή τη στιγμή στα μειν ιβεντς αρκετών διοργανώσεων και θα δεις ότι είναι όλοι πυγμάχοι του ΣΕΠ.

7. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΝΝΑΒΟΣ: Αυτό πώς το εξηγείς; Ότι αθλητές εγκαταλείπουν την ερασιτεχνική ή ακόμα και αθλητές που οι προπονητές τους σνόμπαραν την επαγγελματική στο ξεκίνημά της, τώρα συνεργάζονται μαζί σου;

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ: Αυτό το κέρδισα. Οι πιο τολμηροί πυγμάχοι και προπονητές που εμπιστεύτηκαν το ΣΕΠ από την αρχή, παρότρυναν τους πιο καχύποπτους να έρθουν. Η σταθερή ανοδική πορεία του ΣΕΠ είναι  η μεγαλύτερη διαφήμισή του. Ο  κόσμος της πυγμαχίας δεν είναι ανόητος, έχει κρίση και μπορεί πια να καταλάβει ποιος τους σέβεται, ποιος τους φέρεται έντιμα και ξεκάθαρα και πού υπάρχει η ποιότητα και η αλήθεια και η προοπτική για κάτι μεγάλο με διάρκεια. Έχουμε σιχαθεί να βλέπουμε ανθρώπους στο χώρο να υπάρχουν μόνο για την τσέπη τους και να είναι εντελώς αδιάφοροι για τους πυγμάχους, για το άθλημα και την εξέλιξή του αλλά  κοιτούν μόνο το προσωπικό τους συμφέρον και  το σήμερα. Το τεράστιο πλεονέκτημα του ΣΕΠ είναι ότι διοικείται από ένα πυγμάχο που λατρεύει  το μποξ και έχει όραμα, Δε με  ενδιαφέρουν οι αρπαχτές, με ενδιαφέρει να μπουν οι βάσεις για κάτι πολύ δυνατό που θα έχει συνέχεια και θα γίνεται όλο και καλύτερο. Αυτό βλέπουν πιστεύω οι προπονητές και οι πυγμάχοι και με εμπιστεύονται και με στηρίζουν και χτίζουμε όλοι μαζί την ελληνική επαγγελματική πυγμαχία.

8. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΝΝΑΒΟΣ:  Εσύ δηλαδή δε θες να βγάλεις χρήματα από την επαγγελματική πυγμαχία;

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ: Η επαγγελματική πυγμαχία το λέει κι η λέξη είναι επάγγελμα. Πρέπει να δίνει χρήματα. Αν δε δίνει χρήματα σημαίνει ότι κάτι δεν πάει καλά. Σίγουρα θέλω να πάρω πίσω τα χρήματα που έχω δώσει για το ΣΕΠ. Είμαι όμως συνειδητοποιημένος. Όπως μου πε κι ένας φίλος μου πασίγνωστος: » Την αγελάδα πρέπει πρώτα να την ταΐσεις και μετά να την αρμέξεις «. Εγώ είμαι ακόμα στο τάισμα. Ξέρεις πολλούς στο χώρο μας που θα έβαζαν τόσον καιρό από την τσέπη τους λεφτά, για να υπηρετήσουν το όραμά τους και για να χτίσουν κάτι σοβαρό; Εγώ μέχρι τώρα το αντίθετο βλέπω. Αρπακτικά κυρίως βλέπω που κοιτάζουν τι θα προλάβουν να βάλουν στην τσέπη εκμεταλλευόμενοι τους πυγμάχους. Υπάρχουν βέβαια ακόμα ρομαντικοί της δικής μου κυρίως γενιάς αλλά και νέοι άνθρωποι που αγαπούν το άθλημα. Ευτυχώς υπάρχουν κι αυτές οι εξαιρέσεις. Χωρίς θυσίες όμως δεν μπορεί τίποτα μεγάλο να γίνει. Πρώτα με ενδιαφέρει να ανέβει ο ΣΕΠ και να γίνει αντάξιος του εξωτερικού και μετά θα έρθουν και τα χρήματα. Θέλω να βγάζουν οι πυγμάχοι λεφτά. Το δικαιούνται και το αξίζουν, γιατί είναι αντάξιοι και καλύτεροι των ξένων. Είναι θέμα χρόνου να βγάζουν χρήματα. Για σκέψου όμως να βγάζουν χρήματα οι πυγμάχοι και όχι ο ΣΕΠ; Πόσο μακριά πιστεύεις ότι μπορεί να πάει αυτό; Καθόλου μακριά. Με απλά μαθηματικά πολύ σύντομα το όλο οικοδόμημα θα καταρρεύσει. Άρα όσο ανεβαίνει ο ΣΕΠ, θα ανεβαίνουν κι οι πυγμάχοι και όσο ανεβαίνουν οι πυγμάχοι θα ανεβαίνει κι ο ΣΕΠ. Τα πράγματα είναι μια πυραμίδα. Θα πρέπει να είμαστε όλοι ευχαριστημένοι και δυνατοί για να υπάρχει εξέλιξη και ανοδική πορεία. Θέλει λίγη ακόμα υπομονή και σωστές κινήσεις. Εγώ προσωπικά έχω και πολλή υπομονή και πλάνο. Οι πυγμάχοι και οι προπονητές του ΣΕΠ ξέρουν καλά ότι αυτή τη στιγμή χτίζουμε όλοι μαζί κάτι μεγάλο και έχουν και ωριμότητα και υπομονή..

9. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΝΝΑΒΟΣ: Ποιο είναι το πλάνο του ΣΕΠ ;

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ: Η καλή φήμη των Ελλήνων πυγμάχων έχει φτάσει για τα καλά στο εξωτερικό. Χάρη στην πολύ καλή δουλειά που κάνει ο μάνατζερ του ΣΕΠ Χρήστος Γάτσης, αλλά και οι προπονητές και οι πυγμάχοι, δεχόμαστε πολύ συχνά προτάσεις για αγώνες έξω. Το μόνο πρόβλημα έιναι ότι επειδή κάποια παιδιά καθυστέρησαν να γίνουν επαγγελματίες, ή έκαναν το λάθος να δέχονται να παίζουν σε διοργανώσεις χωρίς να γράφεται ο αγώνας τους, έχουν χαμηλό σκορ και οι ξένοι μάνατζερς δεν τους προτιμούν, γιατί αναζητούν πυγμάχους από τους οποίους θα ωφεληθούν βαθμολογικά. Κι αυτό το κομμάτι όμως θα βελτιωθεί στη νέα σεζόν, γιατί ετοιμάζω αγώνες στους οποίους θα αγωνίζονται  συστηματικά οι πυγμάχοι του ΣΕΠ.

10. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΝΝΑΒΟΣ: Πώς ήταν η χρονιά που πέρασε για το ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ;

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ: Όσο περνούν τα χρόνια το ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ αποδεικνύεται πολύ μεγάλο σχολείο πρώτα για μένα. Εγώ διδάσκω πυγμαχία κι εκείνο μου διδάσκει τους ανθρώπους. Μαθαίνω εκεί μέσα ασταμάτητα. Το ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ φέτος γνώρισε την καλύτερη χρονιά του με την έννοια ότι έγινε τεράστιο ξεσκαρτάρισμα ανθρώπων και ανανεώθηκε τελείως, με νέα πρόσωπα και νέα αθλήματα. Το ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ  κινείται πετυχημένα στα 2 άκρα. Φιλοξενεί από το 5χρονο που γνωρίζει τώρα το μποξ, μέχρι τον επαγγελματία που θέλει να εξελιχθεί.

Πηγή: https://www.hellenicmediagroup.com/blog/2018/07/22/3144/

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρακαλώ γράψτε το όνομά σας εδώ