Ο Γιάννης Ραγκούσης Υποψήφιος πρόεδρος για Δημοκρατική Συμμαχία

Ο κ.Ραγκούσης αναφέρει στην προσωπική του σελίδα

Η Ελλάδα της νέας γενιάς Ελληνίδων και Ελλήνων, η Ελλάδα των ανθρώπων της παραγωγής είναι η μεγάλη ελπίδα για να ξαναβρούμε το δρόμο της προόδου.

Είναι οι Ελληνίδες και οι Έλληνες που παλεύουν και δεν το βάζουν κάτω, που καθημερινά πασχίζουν, που δημιουργούν αξία για τους ίδιους και για τη χώρα, που επιδιώκουν την πρόοδο, που επενδύουν στη δουλειά τους, στον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα, στον κόσμο των επιχειρήσεων, στην αγροτική παραγωγή, στη δημόσια διοίκηση, στις επιστήμες, τα γράμματα και τις τέχνες, παντού.

Στον αγώνα αυτό για να ξαναβρούμε το δρόμο της προόδου, όμως, η χώρα δεν έχει την πολυτέλεια να αφήνει κανέναν πίσω και τις δυνάμεις της αναξιοποίητες. Και πρώτα απ` όλα τους άνεργους και τους νέους που αναγκάστηκαν να μεταναστεύσουν. Μέλημά μας να φτιάξουμε τους όρους για να μπορούν να επιστρέψουν στην παραγωγή και στη χώρα συμβάλλοντας στη δημιουργία της επόμενης Ελλάδας.

Είναι η ώρα για την σωτήρια και λυτρωτική αντεπίθεση της νέας γενιάς και των παραγωγικών δυνάμεων της χώρας. Η Ελλάδα που παράγει, εμείς οι δημιουργικοί Έλληνες, μπορούμε να αλλάξουμε το πεπρωμένο.

Ωστόσο, για να νικήσει η Ελλάδα της παραγωγής και να ηττηθεί οριστικά ο κρατικοδίαιτος μεταπρατισμός, δεν αρκούν επιμέρους μικροπαρεμβάσεις και διστακτικές μεταρρυθμίσεις που είτε δεν τις πιστεύουμε, είτε αδυνατούμε να τις εφαρμόσουμε. Δεν αρκεί απλώς μια αλλαγή κυβέρνησης ή κυβερνητικού προγράμματος.

Για να πάμε στην επόμενη Ελλάδα χρειάζεται κάτι πιο βαθύ, πιο ουσιώδες, που φτάνει μέχρι την ριζική αναθεώρηση νοοτροπιών και αξιών που μας καθηλώνουν στο χτες, που φτάνει μέχρι την ριζική αναθεώρηση του προσανατολισμού της κοινωνίας μας:

Χρειάζεται αλλαγή ιστορικής πορείας. Χρειάζεται μια δημοκρατική επανάσταση. Πριν από όλα, χρειάζεται μια μεγάλη προοδευτική αλλαγή στο πολιτικό σύστημα, στην πολιτειακή αρχιτεκτονική.

*φώτο απο την κοπή  πίτας του Δημοτικού Συνδυασμού Η Καλλιθέα Μπροστά με τον επικεφαλής κ.Θοδωρή Ψαλιδόπουλο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρακαλώ γράψτε το όνομά σας εδώ