Εξαγγελίες Τσίπρα για το κοινωνικό μέρισμα, χιούμορ και αλήθειες

Ο Αρκάς έσπευσε να δημοσιεύσει το σκίτσο του λίγα λεπτά αφού ολοκληρώθηκαν οι πανηγυρικές εξαγγαλίες του πρωθυπουργού που μοίρασε χρήμα σε χαμηλά εισοδήματα, συνταξιούχους και ΔΕΗ για να μην αυξηθούν τα τιμολόγια του ρεύματος.

Δείτε το σκίτσο του Αρκά.

Πέρα από το χιούμορ όμως….

Κοινωνικό μέρισμα: 3,4 εκατομμύρια Έλληνες θα λάβουν έκτακτη ενίσχυση – Ποιοι και πότε θα την πάρουν

Έκτακτη ενίσχυση θα λάβουν τον ερχόμενο Δεκέμβριο 3,4 εκατομμύρια Έλληνες, με κριτήρια εισοδηματικά, περιουσιακά και οικογενειακής κατάστασης, από το φετινό κοινωνικό μέρισμα, συνολικού ύψους 1,4 δισ. ευρώ, διπλάσιο σε σχέση με πέρυσι, όπως ανακοίνωσε σε διάγγελμά του το βράδυ της Δευτέρας ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, από τα 1,4 δισ. ευρώ του κοινωνικού μερίσματος, 720 εκατομμύρια θα διανεμηθούν με τη μορφή έκτακτης ενίσχυσης, η οποία θα είναι αφορολόγητη και ακατάσχετη προς 3,4 εκατομμύρια συμπολίτες μας. Η καταβολή της ενίσχυσης θα γίνει στοχευμένα, ώστε να ωφεληθούν σημαντικά όσοι και όσες το έχουν πραγματικά ανάγκη, με προτεραιότητα σε άνεργους, νέους και συνταξιούχους.

Τα εισοδηματικά κριτήρια αφορούν μονοπρόσωπα νοικοκυριά με ύψος εισοδήματος μέχρι 9.000 ευρώ και πολυπρόσωπα με ανώτατο όριο τα 18.000 ευρώ.

Τα εισοδηματικά όρια προσαυξάνονται κατά 50% για κάθε επιπλέον ενήλικα και κατά 25% για κάθε παιδί. Παράλληλα, δικαιούχοι θα είναι και όσων τα νοικοκυριά διαθέτουν ακίνητη περιουσία με ανώτατο όριο σε κάθε περίπτωση τα 180.000 ευρώ.

Για οικογένειες με δύο παιδιά, για εισόδημα 6.000 ευρώ ετησίως θα δοθεί ενίσχυση 900 ευρώ, για εισόδημα 12.000, ενίσχυση 700 ευρώ και για εισόδημα 18.000 ενίσχυση ύψους 500 ευρώ.

Για ένα νοικοκυριό που αποτελείται από ένα ζευγάρι χωρίς παιδιά, για εισόδημα 4.500 ευρώ θα δοθεί ενίσχυση 675 ευρώ, για εισόδημα 9000 ευρώ, ενίσχυση 525 ευρώ και για εισόδημα 13.500, ενίσχυση 375 ευρώ.

Για τα μονοπρόσωπα νοικοκυριά, για όσους έχουν ετήσιο εισόδημα 3.000 ευρώ δίδεται ενίσχυση 450 ευρώ, για εισόδημα 6.000 ευρώ ενίσχυση 350 ευρώ και για εισόδημα 9000, ενίσχυση 250 ευρώ.

Εξάλλου, 315 εκατομμύρια από το κοινωνικό μέρισμα θα δοθούν για την επιστροφή της παράνομης παρακράτησης των εισφορών υγείας των συνταξιούχων. Θα δοθούν ακόμα 360 εκατομμύρια στη ΔΕΗ, ώστε να καλυφθεί το κόστος των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ωφέλειας, που συμπεριλαμβάνονται στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι δεν θα γίνουν αυξήσεις στους λογαριασμούς, ενώ ταυτόχρονα θα ανοίξει ο δρόμος για περαιτέρω σημαντικές μειώσεις στο ρεύμα για τους πάνω από 300.000 δικαιούχους του κοινωνικού τιμολογίου της ΔΕΗ.

Ο σχετικός νόμος για τη διανομή του κοινωνικού μερίσματος θα κατατεθεί μέσα στην εβδομάδα, και στα μέσα του Δεκεμβρίου θα γίνει η καταβολή, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός.

Με τις συντάξεις Δεκεμβρίου που θα πιστωθούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων στις 29 Νοεμβρίου, θα επιστραφούν σε πάνω από 1.200.000 συνταξιούχους τα ποσά που τους παρακρατήθηκαν παράνομα το διάστημα από 1/6/2012 έως 30/6/2016.

Σύμφωνα με τις χθεσινές εξαγγελίες του πρωθυπουργού, θα δοθούν συνολικά 315 εκατ. ευρώ από το κοινωνικό μέρισμα στους συνταξιούχους όλων των ασφαλιστικών ταμείων, στους οποίους παρακρατούνταν λάθος εισφορές ασθενείας επί πλασματικού και όχι επί πραγματικού ποσού. Τα αναδρομικά επιστρέφονται, γιατί πλέον όποιος συνταξιούχος προσφύγει δικαστικά, τα κερδίζει.

Πιο συγκεκριμένα 110.000 υψηλοσυνταξιούχοι θα λάβουν επιστροφές ποσών από 600 ευρώ και πάνω, ενώ περίπου 1.100.000 συνταξιούχοι θα λάβουν πολύ μικρότερα ποσά από 170 έως 590 ευρώ.

Συγκεκριμένα όσοι λάμβαναν συντάξεις ύψους 1.100 ευρώ από Ταμεία ιδιωτικού τομέα (ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΔΕΚΟ, ΝΑΤ κ.ά.) δικαιούνται αναδρομικά 44 μηνών από τις διαφορές στις κρατήσεις ασθενείας 4% και 9 μηνών από τις διαφορές στις κρατήσεις ασθένειας με 6%. Άρα θα τους επιστραφούν εισφορές ύψους 240 ευρώ. Συνταξιούχοι με ποσά ύψους 1.200 ευρώ θα λάβουν επιστροφή 370 ευρώ, ενώ με ποσά ύψους 1.300 ευρώ θα επιστραφεί ποσό 450 ευρώ.

Ενδεικτικά, και σύμφωνα με τα όσα είπε χθες ο Αλέξης Τσίπρας θα ωφεληθούν:

  • Συνταξιούχος που σήμερα λαμβάνει σύνταξη περί τα 1.100 ευρώ, θα λάβει επιστροφή ύψους περίπου 240 ευρώ.
  • Συνταξιούχος που σήμερα λαμβάνει σύνταξη ύψους περί τα 1.200 ευρώ, θα λάβει επιστροφή ύψους περίπου 370 ευρώ.
  • Συνταξιούχος που σήμερα λαμβάνει σύνταξη ύψους περί τα 1.300 ευρώ, θα λάβει επιστροφή ύψους περίπου 450 ευρώ.

Διάγγελμα για την διανομή κοινωνικού μερίσματος, από την υπερα…

Σχεδόν 4 εκατ. συμπολίτες μας θα ωφεληθούν από την απόδοση κοινωνικού μερίσματος, ύψους 1,4 δισ. ευρώ, στηρίζοντας έτσι τους πιο αδύναμους, με προτεραιότητα τους άνεργους, τους νέους και τους συνταξιούχους. 720 εκατομμύρια θα διανεμηθούν με τη μορφή έκτακτης ενίσχυσης σε 3,4 εκατομμύρια συμπολίτες μας με κριτήρια εισοδηματικά, περιουσιακά και οικογενειακής κατάστασης. 315 εκατομμύρια θα δοθούν για την επιστροφή της παράνομης παρακράτησης των εισφορών υγείας των συνταξιούχων. Ακόμη, θα δοθούν 360 εκατομμύρια στη ΔΕΗ, ώστε να καλυφθεί το κόστος των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ωφέλειας, που συμπεριλαμβάνονται στους λογαριασμούς της ΔΕΗ. https://primeminister.gr/2017/11/13/18758

Posted by Alexis Tsipras on Montag, 13. November 2017

ΚΚΕ: Ξεδιάντροπη προπαγάνδα η βραδινή εμφάνιση Αλ. Τσίπρα

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

Η κοροϊδία καταρρέει μπροστά στη βαρβαρότητα που καθημερινά ζει ο λαός

Σε σχόλιό του για τις δηλώσεις του Αλ. Τσίπρα και το «κοινωνικό μέρισμα», το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει:

«Τη στιγμή που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ προετοιμάζει το νέο γύρο αντιλαϊκών προαπαιτούμενων, που τσακίζει και τα τελευταία προνοιακά επιδόματα, που φέρνει στη Βουλή έναν προϋπολογισμό φοροληστείας, που εγκαινιάζει τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς λαϊκών περιουσιών, ενώ βάζει στο στόχαστρο πιο αποφασιστικά ακόμα και το δικαίωμα στην απεργία, οι βραδινές εμφανίσεις του κ. Τσίπρα, για να μοιράσει «κοινωνικά μερίσματα» από το πλεόνασμα φτώχειας του ελληνικού λαού, μόνο ως ωμή και ξεδιάντροπη προπαγάνδα μπορούν να εκληφθούν.

Η πιο μεγάλη κοροϊδία, όμως, είναι αυτή που αναμασούν καθημερινά τα στελέχη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και που επανέλαβε σήμερα ο πρωθυπουργός, περί ανακούφισης του λαϊκού κόσμου και δίκαιης ανάπτυξης, τα οποία καταρρέουν μπροστά στη βαρβαρότητα που καθημερινά ζει ο λαός, εξαιτίας της πολιτικής που και αυτή η κυβέρνηση υλοποιεί, παίρνοντας για αυτό τα συγχαρητήρια της ΕΕ και του ΔΝΤ».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρακαλώ γράψτε το όνομά σας εδώ